2/11/14

Εκλογές στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ

Η Μόσχα αναγνώρισε τα αποτελέσματα

Οι κάλπες έκλεισαν στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ. Στο Λουγκάνσκ που ψήφισαν περίπου 650.000 ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα. Πρόεδρος εξελέγη ο σημερινός προσωρινός πρόεδρος Ιγκόρ Πλοτνίτσκι με 63,17%. Δεύτερος ήταν ο Ολέγκ Ακίμοφ με 15,95%. Για το κοινοβούλιο το κίνημα «Ειρήνη στο Λουγκάνσκ» έλαβε 69.18% η LEU 24.07 %, και η «Λαϊκή Ένωση» 4.96%. Στο Ντονέτσκ δεν έχουν αποτελέσματα, έχουν όμως exitpoll σύμφωνα με το οποίο πρόεδρος θα εκλεγεί ο 38χρονος νυν πρωθυπουργός Αλέξανδρος Ζαχαρτσένκο με 81%, ενώ για το κοινοβούλιο το κίνημα «Ντονετσκαγια Ρεπούμπλικα» έλαβε 65,11% και το «Ελεύθερο Ντονμπάς» 34,8%.
Η σημαντικότερη εξέλιξη πάντως στη Νοβορωσία, είναι η παραίτηση του επικεφαλής της πολιτοφυλακής της Γκορλόβκα Ιγκόρ Μπέζλερ (Игорь Безлер), για την οποία δεν δόθηκε καμιά εξήγηση.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με δήλωση του σημείωσε ότι οι εκλογές στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ διεξήχθησαν ομαλά και με τάξη και υπογράμμισε την «υψηλή προσέλευση των ψηφοφόρων», ενώ τόνισε: «Σεβόμαστε τη βούληση έκφρασης των πολιτών στα νοτιοανατολικά. Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι έχουν λάβει εντολή να λύσει τα πολιτικά ζητήματα και να αποκαταστήσουν την κανονική ζωή στις περιφέρειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...