26/11/14

Ανάπτυξη Γιοκ

 Άνθρακες ο θησαυρός. Μέγας Μιχάουζεν ο Θαμαράς

του Νίκου Ιγγλέση
http://greekattack.wordpress.com

Με πανηγύρια υποδέχτηκαν στη συγκυβέρνηση και στο ευρύτερο μνημονιακό μπλόκ, την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) ότι το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε το 3ο τρίμηνο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος) του 2014 και μάλιστα για πρώτη φορά από το 2008.
Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, γεμάτος καμάρι για το έργο του, απηύθυνε διάγγελμα στον ελληνικό λαό, διαβεβαιώνοντάς τον, ότι η ανάπτυξη ήρθε και κανείς δε θα μείνει έξω από αυτήν!
Τα γαλαζοπράσινα παπαγαλάκια της μνημονιακής προπαγάνδας, σαν έτοιμα από καιρό, σε ραδιοφωνικά μικρόφωνα και τηλεοπτικά παράθυρα, άρχισαν να κραυγάζουν: «τώρα ο αγώνας δικαιώνεται», ο μνημονιακός εννοούν. Επί τέλους γέλασε το χειλάκι των ανθρώπων αυτών που, τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια, έχουν υποστεί τόσες λοιδορίες και χλευασμούς ως βασικοί στυλοβάτες των πολιτικών εξαθλίωσης και τρομοκράτησης του ελληνικού λαού. Θέλοντας να μοιραστώ τη χαρά τους και αφού άνοιξα μια σαμπάνια, άρχισα να μελετάω το Δελτίο Τύπου της ΕΛΣΤΑΤ.
Από τις πρώτες γραμμές ψύλλοι άρχισαν να μου μπαίνουν στ’ αυτιά όταν διάβασα ότι αναθεωρήθηκε το ΑΕΠ όλων των τριμήνων από το 1995 μέχρι σήμερα, βάσει του νέου Κανονισμού της Ε.Ε. (ESA 2010), που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 26 Ιουνίου 2013. Άρα, σκέφτηκα, όσα γνωρίζαμε για την ελληνική οικονομία τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι έωλα. Ήπια μια δεύτερη γουλιά από τη σαμπάνια και πήγα στους πίνακες για να δω την αύξηση του ΑΕΠ το 3ο τρίμηνο του 2014. Οποία έκπληξη!
Το ΑΕΠ είναι τρισυπόστατο, αυξήθηκε κατά 0,7% ή κατά 1,2% ή κατά 1,7%, ναι και τα τρία ποσοστά αναφέρονται στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ και όλα είναι προσωρινά!
Άλλοτε το ΑΕΠ του 3ου τριμήνου συγκρίνεται με αυτό του προηγουμένου τριμήνου του 2014 και άλλοτε με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013. Απ’ όλα έχει ο μπαξές και μπορείτε να διαλέξετε όποιο ποσοστό σας κάνει πιο χαρούμενους. Τα γαλαζοπράσινα παπαγαλάκια των Μ.Μ.Π (Μαζικά Μέσα Προπαγάνδας) διάλεξαν φυσικά το 1,7%, φαντάζομαι για να εμπνεύσουν αισιοδοξία στον ελληνικό λαό.
Διαβάζοντας πιο προσεκτικά τους πίνακες είδα ότι, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ το 3ο τρίμηνο του έτους ανήλθε (τα ποσά σε εκατ. ευρώ) ή σε 44.851 ή σε 46.827 ή σε 48.079 ή σε 49.699.
Ναι, υπάρχουν και τα τέσσερα νούμερα, δεν κάνω λάθος γιατί τα κοίταξα και με μεγεθυντικό φακό. Άλλα νούμερα είναι σε εποχικά διορθωμένα στοιχεία και άλλα σε μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, άλλα σε τρέχουσες τιμές και άλλα σε όγκο σε τιμές του 2010. Εσείς με ποιο νούμερο του ΑΕΠ θα είστε ευχαριστημένοι;
 Τα παπαγαλάκια πάντως διάλεξαν το νούμερο 49.699.
Η σαμπάνια είχε αρχίσει να ξεθυμαίνει, αλλά εγώ συνέχισα να μελετάω τα στοιχεία.
Λοιπόν, στον ένα πίνακα το ΑΕΠ αυξήθηκε και τα τρία τρίμηνα της φετινής χρονιάς, στον άλλο πίνακα αυξήθηκε το πρώτο και τρίτο τρίμηνο αλλά μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο, τέλος σ’ άλλο πίνακα αυξήθηκε το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο αλλά μειώθηκε το τρίτο. Έμεινα ενεός. Όλα αυτά τα στοιχεία τα επικύρωσε και η Eurostat, σιγά μην άφηνε εκτεθειμένο το ελληνικό παράρτημά της, την ΕΛΣΤΑΤ υπό τον κ. Γεωργίου. Αυτά δεν είναι Greek-statistics σκέφτηκα, αυτά είναι Euro-statistics, γι’ αυτό δεν τα καταλαβαίνω!
Εγώ ήξερα σύμφωνα με το προηγούμενο Δελτίο Τύπου της ΕΛΣΤΑΤ, που κυκλοφόρησε την 1-9-14, ότι το ΑΕΠ τα δύο πρώτα τρίμηνα της φετινής χρονιάς μειώθηκε κατά 6,5% σε τρέχουσες τιμές, αυτές δηλαδή με τις οποίες ζουν οι Έλληνες και αυτές με τις οποίες αποπληρώνεται το χρέος και συνολικά από το 2010, με τα Μνημόνια, κατά 22,5%.
Μετά επιστράτευσα το αστυνομικό δαιμόνιό μου και αναρωτήθηκα ποιος επωφελείται από μια τέτοια αναθεώρηση των στοιχείων που κάνουν το μαύρο – άσπρο;
Κατέληξα ότι η μεν συγκυβέρνηση θέλει ένα success story για τις επερχόμενες εκλογές οι δε δανειστές μια επιβεβαίωση ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζουν στην Ελλάδα, δια πυρός και σιδήρου, δεν ήταν μια…νούλα αλλά μια 3 μεγάλη επιτυχία. Δε θέλω να σας επηρεάσω αλλά εσείς σε ποιο συμπέρασμα καταλήγετε; Αν αναρωτιέστε για τη σαμπάνια, την έχυσα στο νεροχύτη. Ευτυχώς δεν ήταν γαλλική.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» στις 26-11-2014

Θυμίζω το άθρο στο δελτιο11 «Κορόιδο γαμπρέ να πως θα έρθει η «ανάπτυξις» .Η ΜΑΦΙΑ οι πουτάνες και τα ναρκωτικά θα οδηγούν τώρα την «ευρω-ανάπτυξη» και αυξάνουν το ΑΕΠ μας . Η Αλβανία θα μπει στους G8!» http://deltio11.blogspot.gr/2014/06/blog-post_569.html  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

HΡΘΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ !




(και... το κρυο για αυτες που ξερουν)


http://www.newsbomb.gr/prionokordela/tromokraths/story/523796/salos-sto-diadiktyo-gia-loverdo-tania-exallos-o-samaras

https://www.youtube.com/watch?v=Lzi_7vE1fiM

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...