19/11/14

Ο Βλαδίμηρος προς το ρωσικό ακροατήριο

«Οι ΗΠΑ θέλουν να μας υποτάξουν, θέλουν να υποκύψουμε στην επιρροή τους, αλλά αυτό δεν θα συμβεί ποτέ»

Με παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχθηκε το ακροατήριο σε συγκέντρωση του Πανρωσικού Λαϊκού Μετώπου τη δήλωση του Πούτιν ότι, «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσπαθούν να μας ταπεινώσουν, θέλουν να μας υποτάξουν... Αλλά αυτό δεν κατάφερε κανείς να το κάνει μέχρι τώρα και ούτε πρόκειται να συμβεί ποτέ»:
Απαντώντας σε σχόλιο από τον σκηνοθέτη Γιούρι Καρά για τις προσπάθειες των ΗΠΑ να ταπεινώσουν τη Ρωσία, ο Πούτιν είπε:
«Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι... οι ΗΠΑ δεν θέλουν να μας ταπεινώσουν, θέλουν να μας καθυποτάξουν, να επιλύσουν τα προβλήματά τους σε βάρος μας. Θέλουν να υποκύψουμε στην επιρροή τους... Αλλά κανείς στην ιστορία δεν το κατάφερε αυτό σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, και κανείς δεν θα το κάνει».
Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, συνέχισε ο Πούτιν, έχει αποδειχθεί επιτυχής, όσον αφορά την επιρροή της στους συμμάχους της, όσον αφορά τη διάδοση της επιρροή της στους «δορυφόρους» της, με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολλές χώρες να είναι αναγκασμένες να παραμελούν τα δικά τους συμφέροντα, προς όφελος της συμμάχου Ουάσινγκτον.
«Μερικές φορές νιώθω απόλυτη σύγχυση... Η προστασία των πανευρωπαϊκών συμφερόντων, η δυτική πολιτική με τις επιρροές των ΗΠΑ, είναι πολλές φορές σε βάρος των εθνικών συμφερόντων των χωρών της Ευρώπης... Δημιουργούνται δεκάδες προβλήματα, μπροστά στα οποία κάποιοι εθελοτυφλούν. Κατά πρώτον, δεν διακρίνω τα κοινά κριτήρια για τα λεγόμενα κοινά συμφέροντα... Και κατά δεύτερον, είναι βέβαιο πως τα γεωπολιτικά συμφέροντα μιας χώρας ή μιας ομάδας χωρών, δεν συμφωνούν τελικά με τα συμφέροντα των ίδιων των λαών τους...» είπε ο πρόεδρος Πούτιν και τόνισε πως κανένας λαός στον πλανήτη δεν αποζητά διεθνείς εντάσεις .
 «Οχι μόνο οι ρώσοι αλλά και πολλοί αμερικανοί πολίτες αποδοκιμάζουν την πολιτική του Λευκού Οίκου. Νομίζω πως ο λαός μας δεν αντιπαθεί τον αμερικανικό λαό, αλλά κρατά αρνητική στάση απέναντι στην πολιτική των ΗΠΑ. Οι άνθρωποι μας δεν αντιπαθούν την Αμερική και τον αμερικανικό λαό. Αλλά , η πλειοψηφία των πολιτών μας έχουν αρνητική στάση απέναντι στην ηγεμονική πολιτική των ΗΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: