21/11/14

Οι Ουκρανοί δολοφόνησαν Έλληνα φωτορεπόρτερ στο Ντόνετσκ

Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ, Αθανάσιος Κοσσέ, 49 ετών, με ρίζες από την Ανατολική Ουκρανία, δολοφονήθηκε , σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια μαχών κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ, από τα πυρά των δυνάμεων του το Κίεβου.
Ο Αθανασίος Κοσσέ, σκοτώθηκε στις 18 Νοεμβρίου κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ από πυρά που ρίχνουν συνεχώς από κει οι ένοπλες ομάδες της ουκρανικής εθνικής φρουράς.
Οι συγκεκριμένες μονάδες, αν και προ πολλού έχουν χάσει τον έλεγχο του αεροδρομίου, έχουν ταμπουρωθεί στα υπόγεια καταφύγια που υπάρχουν εκεί από τη σοβιετική εποχή και είναι ικανά να αντέξουν ακόμα και πυρηνική επίθεση... Από το χώρο αυτό, λοιπόν, συνεχίζουν να σκορπούν το θάνατο μέσα στην πόλη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων.
Ο Αθ.Κοσσέ είναι γέννημα - θρέμμα της περιοχής από την πολίχνη Ραζντόλνογι. Έφυγε από εκεί πριν από 20 χρόνια για την Ελλάδα, όπου ζει η οικογένειά του, η γυναίκα του, ο γιός του.
Τον περασμένο Μάιο, ο Θανάσης πήγε στο Ντονιέτσκ να επισκεφθεί τη μητέρα του. Είδε την καταστροφή και τον όλεθρο που σκόρπιζαν τα νεοναζιστικά στοιχεία, και αποφάσισε να μείνει εκεί να βοηθήσει τη γριά μητέρα του, αλλά και για να στρατευθεί στην υπόθεση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ...
Πήρε, λοιπόν, τις φωτογραφικές μηχανές του και μάζευε υλικό για να κάνει ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Η λευκή βίβλος του φασισμού στην Ουκρανία». Πάνω σε αυτό το καθήκον , έπεσε ηρωικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: