12/11/14

Όταν γραφόταν Ιστορία.

12 Νοεμβρίου 1927. O «διάβολος» , ο αιμοσταγής σφαγέας Λιέμπα Νταβίντοβιτς Μπρονστάιν (Τρότσκι ), (7 Νοεμβρίου 1879 - 21 Αυγούστου 1940) , διαγράφεται από το Κόμμα. (ВКПБ). Προηγουμένως, τον Οκτώβριο, καθαιρέθηκε από την Κεντρική Επιτροπή. Θα ακολουθήσει στις 2-19 Δεκεμβρίου 1927 το 15ο Συνέδριο, στη Μόσχα. 



12 Νοεμβρίου 1940. Ο Μολότοφ με εντολή του Στάλιν φθάνει με τραίνο στις 11:05 π.μ στο Βερολίνο για να διαπραγματευτεί τους όρους ένταξης της Σοβιετικής Ένωσης στο σύμφωνο του Άξονα.
Οι συνομιλίες με τον Ρίμπεντροπ άρχισαν αμέσως στο Schloss Bellevue Hotel. Ο Ρίμπεντροπ ειπε ότι είχε έρθει η ώρα οι τέσσερεις δυνάμεις, (Γερμανία, Σοβιετική Ένωση, Ιταλία και Ιαπωνία), να καθορίσουν τις «σφαίρες ενδιαφέροντος». Όσον αφορά τη διαίρεση του κόσμου σε τέσσερις σφαίρες επιρροής, Μολότοφ δήλωσε η νέα ιδέα ήταν «πολύ ενδιαφέρουσα».
Το απόγευμα, ο Μολότοφ επισκέφθηκε ο Χίτλερ στην Καγκελαρία. (Reichskanzlei). Ο Χίτλερ του είπε ότι «έφτασε ο καιρός να σκεφτούμε διαίρεση του κόσμου μετά τη νίκη μας», και ότι το «πρόβλημα Αμερική δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ελευθερία των άλλων εθνών πριν από το 1970 ή το 1980».
Χίτλερ και Μολότοφ συμφώνησαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν καμιά δουλειά στην Ευρώπη, την Αφρική ή την Ασία.

12 Νοεμβρίου 1969. Πόλεμος του Βιετνάμ. Ο δημοσιογράφος Hersh αποκαλύπτει τη δίκη στο στρατοδικείο για τη σφαγή στο χωρίο Μαί Λάι, που είχε γίνει στις 16 Μαρτίου 1968.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΤΗΣ ΜΟΔΟΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΦΙΧΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

καγκελα ,καγκελα παντου


Στα δικαστήρια θα πάει η Μαδρίτη τον ηγέτη της Καταλονίας

Για "ανυπακοή και ατιμία" μετά τη διεξαγωγή ψηφοφορίας για την ανεξαρτησία

Η Ισπανία θα διώξει τον Καταλανό πρόεδρο Αρτούρ Μας για «ανυπακοή και ατιμία», αφού αψήφησε μια δικαστική απόφαση που απαγόρευε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην ισπανική αυτή περιφέρεια με θέμα την ανεξαρτητοποίησή της, δήλωσαν σήμερα δικαστικές πηγές, κάτι που αν συμβεί θα σημαίνει ότι ο Μας δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος στις επόμενες περιφερειακές εκλογές.



Οι πηγές αυτές επεσήμαναν ότι η διαδικασία βρίσκεται στην τελική της φάση και η δίωξη ενδέχεται να ασκηθεί αργότερα σήμερα ή αύριο Πέμπτη.



Στο μεταξύ ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι χαρακτήρισε τη συμβολική ψηφοφορία που διεξήχθη την Κυριακή στην Καταλονία «μεγάλη αποτυχία του σχεδίου των υπέρμαχων της ανεξαρτητοποίησης», καθώς δύο στους τρεις Καταλανούς δεν ψήφισαν.



Η ψηφοφορία αυτή «έδειξε τη μεγάλη αποτυχία του σχεδίου των υπέρμαχων της ανεξαρτητοποίησης», δήλωσε ο Ραχόι στις πρώτες του δηλώσεις σχετικά με το θέμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Μαδρίτη.