9/11/14

Ο Βλαδίμηρος στο Πεκίνο



Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έφτασε σήμερα στο Πεκίνο. Θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που αρχίζει τη Δευτέρα, και στην οποία θα λάβουν μέρος 21 χώρες . Ο Πούτιν σήμερα θα συναντηθεί συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινγκπίνγκ. Αυτή θα είναι η 10η συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Σι από τον Μάρτιο του 2013, οπότε και ο Κινέζος πρόεδρος ανέλαβε καθήκοντα ηγέτη της χώρας.
Η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας Ρωσίας - Κίνας θα βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών Πούτιν -Σι Τζινπίνγκ. 
 Οι εμπορικές συναλλαγές που ήταν 88,8 δισ. δολάρια πέρσι έχουν αυξηθεί 7% τους τελευταίους εννέα μήνες και ο στόχος είναι να φθάσουν τα 100 δισ. το 2015 και τα 200 δισ. δολαρίων έως το 2020. Οι δυο ηγέτες αναμένεται να υπογράψουν ένα μεγάλο πακέτο διμερών συμφωνιών, καθώς 17 συμφωνίες είναι ήδη έτοιμα για υπογραφή. Οι δυο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν και τα θέματα της ενέργειας, που αποτελούν το κλειδί στις διμερείς σχέσεις, ενώ θα ανταλλάξουν απόψεις και για τα τρέχοντα θέματα της παγκόσμιας ατζέντας . Η Ρωσία και η Κίνα έχουν περίπου την ίδια προσέγγιση σε σημαντικά διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων στη Συρία, του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν και της κατάστασης στη χερσόνησο της Κορέας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναμένεται να έχει επίσης διμερείς συναντήσεις στο Πεκίνο με ομολόγους του από τη Χιλή, την Ινδονησία, τη Μαλαισία και την Κριστίν, (Λαγκάρντ), του ΔΝT.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί εάν ο Πούτιν θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Ομπάμα, ο οποίος θα φτάσει στο Πεκίνο τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....