22/11/14

Ιστορία: Ο διωγμός των Ναϊτών

21 Νοεμβρίου 1307, ο γάλλος Πάπας Κλήμης Ε΄1305-1314, (Raymond Bertrand de Got), που μετέφερε την έδρα της καθολικής εκκλησιάς στην Αβινιόν, εκδίδει την παπική βούλα Pastoralis Praeeminentiae με την οποία προτρέπει τους χριστιανούς μονάρχες να συλλάβουν τους Ναίτες και να κατάσχουν την περιουσία τους.
(Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 1307, εκατοντάδες των Ναϊτών Ιπποτών συνελήφθησαν στη Γαλλία, με εντολή του βασιλιά της Γαλλίας Philippe le Bel. Έκτοτε ισχύει το, «Παρασκευή και 13»).

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι περισσότεροι Ναΐτες ήταν περιούσιοι που είχαν διωχθεί από την Ισπανία

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιά στοά αναμιμνήσκεται η εν λόγω επέτειος;

Ανώνυμος είπε...

Του Καρατζαφέρη, είχε Ναϊτη Στρατηγό

http://4.bp.blogspot.com/_lcgoiPzTW-U/SlEDK1ftl5I/AAAAAAAAJhA/9DaOIces1V4/s1600/karapostoloy.png

Για την ιστορία οι υπόλοιποι περιούσιοι
εκδιώχτηκαν από τον Φερδινάνδο της Ισπανίας τον 15ο αιώνα και ενσωματώθηκαν στους Ναϊτες. Στην Ισπανία είχαν φτάσει όταν τους εκδίωξε ο Μ. Αλέξανδρος και αργότερα ο Ιησούς .Η Φυλή είναι των Φαρισαίων, που έγραψαν το Ταλμούδ

Ανώνυμος είπε...

2009-O Βουλευτηs του ΛΑΟΣ Aδωνιs Γεωργιαδηs ειπε Οτι το να ειναι καποιοs ΝΑΙΤΗΣ η και ΤΕΚΤΩΝ ακομη αυτο δεν αποτελει λογο διαγραφηs απο τον ΛΑΟΣ!!!!!!!Γνωριζω ΤΕΚΤΟΝΕΣ οι οποιοι ειναι πραγματικα πατριωτεs και χριστιανοι ορθοδοξοι....Υπαρχουν μεταξυ των μελων μαs και ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ....OYΣΤ ΒΡΩΜΟΠ...ΟΥΣΤΟΙ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΕΣ ΒΡΩΜΟΚΟΥΡΑΔΕΣ ΠΑΛΙΟΜ...ΠΙΝΕΔΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι ΤΕΚΤΟΝΕΣ είναι πραγματικα πατριωτεs.

ΠΟΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ;