5/11/14

Άλλαξε ο Μανολιός

Αμέρικα-Αμέρικα

Tο «κατεστημένο» νίκησε. Και αυτή τη φορά υπήρξε μια «προφανής νίκη» για το status quo. Το δικομματικό μονοπώλιο που λέει και ο συνταξιούχος Ρον Πώλ. Το διπολικό μονοκομματικό κράτος αποκαλύφθηκε πλήρως, αν και ο λαός είχε δικαίωμα να ψηφίσει για τη Μαρία-Χουάνα και για τον πράσινο φόρο 1% στα ανθυγιεινά σακχαρούχα ποτά.
«Είναι ένα μονοπώλιο ... και δεν επιτρέπουν καμιά άλλη επιλογή» είπε στο «RΤ»και τόνισε ότι , και «τα δύο κόμματα έχουν στην πραγματικότητα μια φιλοσοφία». Αυτό δεν είναι «Δημοκρατία» είπε αλλά «ένα μονοπώλιο ιδεών και αξιών». Εναντίον του συστήματος «ψήφισε» και ο Νόαμ Τσόμκι που έγραψε ότι «οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της τρομοκρατίας στον κόσμο», και , «είναι υπερήφανες γι 'αυτό».
Τέλος πάντων αφού μίλησε ο «λαός», από χθες δεν είναι Γιάννης αλλά Γιαννάκης ο Ομπάμα. Στη Γερουσία οι Ρεπουμπλικάνοι θα έχουν 52 γερουσιαστές και στη Βουλή 234 από 435.
Οπότε η «υπερβολική κρατική παρέμβαση» καπούτ, και τώρα «μεταρρύθμιση» και «λιγότερο κράτος». Το νέο Κογκρέσο, «θα αφοσιωθεί στην μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα, στον περιορισμό των δαπανών, και στην βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος». Άλλωστε οι δημοσκοπήσεις έπιασαν το μήνυμα του «λαού». Το 79% των ψηφοφόρων αποδοκιμάζει το «έργο» του Κογκρέσου και τα δύο τρίτα θεωρούν ότι «η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση».
Από τους «δικούς μας». Την ομογένεια. Στην προεδρία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος βρίσκεται ο Ρινς Πρίμπους. Στη Βουλή των αντιπροσώπων κατάφεραν να επανεκλεγούν ο Καλύμνιος Ρεπουμπλικανός Γκας Μπιλιράκης στην Φλόριντα, ο Δημοκρατικός Τζον Σαρμπάνης στο Μέριλαντ. Στην Νέα Υόρκη ο Ρεπουμπλικανός Ντιν Σκέλος, ο Δημοκρατικός Μιχάλης Γιάνναρης , η Δημοκρατική Αραβέλλα Σιμωτά και η Ρεπουμπλικανή Νικόλ Μαλλιωτάκη .Στο Ρόντ Άιλαντ ο Δημοκρατικός Λεωνίδας Ραπτάκης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αραβελλα Σιμωτά.
Ελληνίδα; Δικιά μας;
Χμμμμμμμμμμ...
Θα μου πεις είναι οι άλλοι;

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...