10/11/14

Καταλονία: Το μήνυμα δόθηκε από 2.000.000

Δεν σας θέλει ο λαός παρ’τε τον «άνακτα» και μπρός

Ο πρωθυπουργός της Καταλονίας Αρούρ Μας ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 2 εκατ. πολίτες της ψήφισαν στο δημοψήφισμα-δημοσκόπηση και το 85,72% είπε ΝΑΙ. 

Στις εκλογές του 2012 είχαν ψηφίσει 3,668,310 από τα 5,4 εκ των εγγεγραμμένων Και το κόμμα του κ. Μας η CiU είχε λάβει 1,116,259.

Επομένως με δεδομένες τις «συνθήκες» που επικράτησαν ήταν μια πολιτική επιτυχία. Και η συμμετοχή και το αποτέλεσμα. Η Μαδρίτη αλλά και οι Βρυξέλλες δεν μπορούν να καλίεουν τα αφτιά τους στη φωνή 2 εκ. ανθρώπων. 

Ο κ. Μας θα συνεχίσει να ζητάει από την κυβέρνηση της Μαδρίτης δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της επαρχίας, κάτι που η Μαδρίτη ακόμα αποκλείει κατηγορηματικά.

Στην κυβέρνηση της Ισπανίας μιλάνε για, «στείρα και ανώφελη προπαγάνδα χωρίς καμιά «δημοκρατική εγκυρότητα», ενώ μιλάνε και την Ισπανίδα Τέρπη που θα αποφασίσει «εντός των προσεχών ημερών» εάν θα προχωρήσει σε «νομικές ενέργειες» ώστε να κριθεί εάν υπάρχουν ενδεχόμενες «ποινικές ευθύνες» που πρέπει να αποδοθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...