18/10/14

O Μαντούρο έδειξε την Ουάσιγκτον

O πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαντούρο σε ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για την πτώση των τιμών του πετρελαίου. Η Ουάσιγκτον , είπε, έχει «πλημμυρίσει την αγορά με φθηνό πετρέλαιο για να χτυπήσει τη Ρωσία και τις άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θέλουν να επηρεάσουν τις τιμές του πετρελαίου για να βλάψει τη Ρωσία, η οποία παράγει περίπου 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, και το εισόδημα αυτό είναι το βασικό για την οικονομία της», και τόνισε ότι ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών για υπάρξει αντίδραση ώστε να σταθεροποιηθούν οι τιμές .

Ο Πούτιν από το Μιλάνο είπε ότι περιμένει οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου να σταθεροποιηθούν , καθώς «κανένας από τους σημαντικούς παραγωγούς» δεν θέλει να κρατήσει την τιμή κάτω από 80 δολάρια ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τους συμβούλους του Κρεμλίνου, η Σαουδική Αραβία δεν είναι σε θέση να κρατήσει χαμηλά την τιμή για μεγάλο διάστημα, καθώς ο προϋπολογισμός της εξαρτάται από τα έσοδα του πετρελαίου πολύ περισσότερο από ότι ο ρωσικός. Η μέση τιμή στην οποία στηρίζεται ο προϋπολογισμός του Βασιλείου των Σαούντ είναι 90 δολάρια, και με τις σημερινές τιμές για να κάνουν χάρη στους Αμερικανούς θα χρεοκοπήσουν οι ίδιοι, και θα προκαλέσουν την εξέγερση των «φτωχών τζιχαντιστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: