30/10/14

Η Δαμασκός θα υπερασπιστεί την Κομπανί

Πολυεθνικός στρατός από 83 χώρες οι μισθοφόροι του ΙΚΙΛ

Ο ανώτατος μουφτής της Συρίας , Σεΐχης Αχμέντ Μπαντρεντίν Χασσούν, που επισκέπτεται τη Ρωσία, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στη Μόσχα ότι με τις δυνάμεις των τρομοκρατών το Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL), μάχονται στη Συρία πολίτες από 83 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και του Βόρειου Καυκάσου.
Οι μουφτής είπε ότι οι ξένοι τρομοκρατες που «δεν έχουν καμία πίστη», προέρχονται από την Γερμανία, την Αυστρία, την Αγγλία, τη Γαλλία, καθώς και από το Νταγκεστάν και την Τσετσενία, από τα Βαλκάνια, τις αραβικές χώρες, και την Τουρκία. «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους μας από τη Ρωσία και τη Βενεζουέλα για να μας βοηθήσει σε αυτό τον αγώνα», είπε και τόνισε ότι τον ανησυχεί , «η αδράνεια της τουρκικής κυβέρνησης που όμως συμβάλλει στην αποστολή των όπλων στους τρομοκράτες».
Ο Πρέσβης της Συρίας στη Ρωσία Ριάντ Χαντάντ δήλωσε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι η πόλη Κομπανί είναι μια συριακή πόλη που δέχεται επίθεση από τρομοκράτες και ότι η Δαμασκός θα εκπληρώσει το καθήκον της έναντι των πολιτών της και πρόσθεσε ότι τα αεροσκάφη της Συριακής αεροπορίας προσβάλουν πολύ πιο αποτελεσματικά τις θέσεις των τρομοκρατών από ότι ο αμερικανικός συνασπισμός.
«Ο αγώνας είναι εξελίσσεται σε όλη τη Συρία, και ο συριακός αραβικός στρατός εκτελεί τα καθήκοντά του σε υψηλό επίπεδο» είπε ο πρέσβης και τόνισε ότι 
 η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας κάνει περισσότερες από 160 επιθέσεις την ημέρα, ενώ ο αμερικανικός συνασπισμού περιορίζεται σε 10-15 ή ακόμα και 5-7 την ημέρα».
Εν τω μεταξύ όπως αποκάλυψε την Κυριακή η γερμανική «Bild am Sonntag», οι τρομοκράτες στη Συρία και τι Ιράκ έχουν αποκτήσει φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: