16/10/14

Πέθανε ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος

Σε ηλικία 95 χρόνων έφυγε σήμερα το πρωί ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος που υπήρξε αρχηγός του ΠΑΚ στην Ελλάδα, αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υπουργός Εξωτερικών και υπουργός Άμυνας.
Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος που είχε εξοριστει στη Γυάρο από τον Ιωαννίδη ήταν ένας έντιμος πολιτικός και συνεπής υπερασπιστής των εθνικών μας δικαίων. Επί της δικής του υπουργίας έγινε ο Μάρτης του 87.
Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1919 στο Ψάρι Μεσσηνίας, προερχόμενος από στρατιωτική οικογένεια. Πολέμησε στην πρώτη γραμμή ως διοικητής λόχου Πεζικού στο Αλβανικό Μέτωπο συμμετέχοντας στην απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου. Κατά την Κατοχή διέφυγε στη Μέση Ανατολή, όπου υπηρέτησε σε μάχιμες μονάδες. Μετά το 1945 συνέχισε τις σπουδές του με υποτροφία του Στρατού στο Ινστιτούτο Γούλιτς (Woolwich).
Παραιτήθηκε από τον στρατό με τον βαθμό του συνταγματάρχη (ΜΧ) και πολιτεύτηκε με την Ένωση Κέντρου στη Μεσσηνία, όπου εξελέγη βουλευτής το 1963 και το 1964. Καθ' όλη τη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση, συμμετέχοντας στη συλλογική ηγεσία της αντιστασιακής οργάνωσης ΕΚΔΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Του συχωρεμενου η κόρη δε ήταν παντρεμένη με ένα συνταγματαρχη του Ισραηλινού στρατού; Είχε ακουστεί αυτό παλιά. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Το είχα ακούσει όταν ήταν ΥΕΘΑ

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...