9/10/14

ΤΙ ΕΙΔΕ ΠΑΛΙ Η ΝΕΡΙΤομπλουτς (ΚΕΔ)

Επέλαση Βορίδη με ασθενοφόρα στην Εγνατία

Η μεγάλη ...είδηση για το προχθεσινό δυστύχημα με την νταλίκα στην Εγνατία που μετέδωσε η Νεριτ, ήταν ότι «Με εντολή Βορίδη μεταφέρθηκαν οι τραυματίες» και αφού πριν από μέρες η κοινή γνώμη είχε πληροφορηθεί από την ίδια συχνότητα την ιστορική … αλήθεια ότι δήθεν τις «οι καθαρίστριες xτύπησαν τα ΜΑΤ», μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών.
  Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν που το δόγμα Μουρούτη για την Νεριτ, θέλει δημοσιογράφους ενσωματωμένους σε δημόσια υπηρεσία χωρίς ελευθερία έκφρασης , δίχως ΣΣΕ και κώδικα δεοντολογίας, με τόσο προκλητικό τρόπο , που ούτε και οι δικοί του στην πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ υποχρεώθηκαν , έστω για ξεκάρφωνα να βγάλουν κουτσά στραβά μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας.
 Η παράγκα του Καψή όμως συνεχίζει το βιολί της.
Πρόκειται για σχέδιο απελπισίας, που το κρατάνε με τα δόντια κάποιοι στα υπόγεια του Μαξίμου ,για να υποστηρίζεται μια εικονική πραγματικότητα με κυβερνητικό πλεόνασμα και να φανεί ότι δήθεν υπάρχει δημόσια τηλεόραση. Με τον τρόπο αυτό όμως ταυτόχρονα επιδιώκουν;
1. Να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ των κυβερνητικών θέσεων κατά την εκδίκαση των αγωγών για τις παράνομες απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ
2. Να προσπαθήσουν να γίνουν αποδεκτοί από την EΒU
3. Να προλάβουν τις εντυπώσεις της κοινής γνώμης μετά και την κατάθεση πρότασης από την αξιωματική αντιπολίτευση, για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Στην ουσία όμως επιχειρούν να «μπλοκάρουν» την δικαστική κρίση, ώστε να φέρουν στα μέτρα τους την έκδοση δικαστικών αποφάσεων για τις παράνομες απολύσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Παράλληλα όμως, στην αγορά είναι σε εξέλιξη και βιομηχανία εκμετάλλευσης των ανέργων δημοσιογράφων και τεχνικών.
  Κέντρα δια βίου μάθησης κερδοσκοπούν με τα «voucher» των ανέργων, ενώ και όπως διαπιστώνεται, ανάμεσα στους εκπαιδευτές περιλαμβάνονται απεργοσπάστες και κυβερνητικοί εγκάθετοι που μπήκαν μαζί με τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ και διδάσκουν.
Ενόψει λοιπόν της εκδίκασης της αγωγής εργαζομένων της ΕΡΤ τη επόμενη Τρίτη στο Ηράκλειο, το μείζον ζήτημα που προκαλείται , με τα υπόγεια κυβερνητικά ρεύματα αλλά και τα άθλια παιχνίδια στην πλάτη απλήρωτων και άνεργων συναδέλφων, αναμένεται να απασχολήσει σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
  Η «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων - Ανοιχτή ΕΡΤ» οφείλει να επαναλάβει την θέση της για μια ακόμη φορά που είναι:
«..ΕΡΤ: Ανοιχτή στην κοινωνία δημόσια ραδιοτηλεόραση ανεξάρτητη για τους πολίτες , την ομογένεια, την νέα γενιά… Με εργαζόμενους που επιμένουν και στέκονται όρθιοι απέναντι στο «Μαύρο της ΕΡΤ» και στο πλιάτσικο που συνεχίζεται για τις συχνότητες, τα δικαιώματα μεταδόσεων, διαγωνισμούς- μαϊμούδες για ημέτερους, εξόφληση γραμματίων στα υπόγεια του Μαξίμου και την EBU σε ρόλο τροχονόμου για την παράγκα της Κυβέρνησης..».

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...