27/10/14

Βουλγαρία: Κυβέρνηση μειοψηφίας ή εκλογές;

Οι Βούλγαροι είναι μεταξύ των δέκα πιο δυστυχισμένων λαών στον κόσμο, σύμφωνα με λέει έκθεση των Ηνωμένων Εθνών. (World Happiness Report) . Με βάση κριτήρια όπως η διαφθορά, το κατά κεφαλή ΑΕΠ, την υγεία, και άλλους παράγοντες, η έκθεση κατατάσσει τη Βουλγαρία στην 144η θέση από 156 χώρες. Σε αυτή τη δυστυχία συμβάλει και η πολιτική αστάθεια. Με τη συνάντηση του κ. Μπόικο Μπορίσοφ με τον πρόεδρο του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος(ΒΣΚ) Μιχαήλ Μίκοφ στο κοινοβούλιο, έκλεισε και ο δεύτερος γύρος των επαφών του κόμματος «Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας» (GERB) για τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης, χωρίς να επιτευχθεί ο στόχος του κ. Μπορίσοφ για ευρεία στήριξη της κυβέρνησης του.
Ο κ. Μίκοφ έκλεισε την πόρτα σε «Οικουμενική» και είπε στον κ. Μπορίσοφ ότι δεσμεύεται να κάνει «εποικοδομητική» αντιπολίτευση.
Ο κ. Μπορίσοφ κλείνοντας αυτόν τον γύρο των διερευνητικών επαφών είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που επιθυμεί και απεύθυνε πρόταση για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών δυνάμεων την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να συζητήσουν σε επίπεδο κορυφής το «τι μέλλει γενέσθαι» ,αφήνοντας ανοιχτό το «παράθυρο» για νέες έκτακτες κοινοβουλευτικές εκλογές.
Ο πρόεδρος του GERB επέρριψε ευθύνες στις ηγεσίες της «Μεταρρυθμιστικής Ένωσης» και του «Πατριωτικού Μετώπου» για την απροθυμία τους να δεχτούν να μπουν στην κυβέρνηση ώστε να συμμεριστούν πλήρως τις ευθύνες.
 Η πρόταση των δύο αυτών κομμάτων για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας του GERB επί τη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, τους επιτρέπει να είναι με το ένα πόδι εντός και με το άλλο πόδι εκτός. Πρόθυμος να υπογράψει την «προγραμματική συμφωνία» είναι και ο κ. Περβάνοφ με το ABV.
Το πιο πιθανό αποτέλεσμα του «Συμβουλίου των αρχηγών» θα είναι μια ασταθής κυβέρνηση μειοψηφίας, η οποία θα είναι η πέμπτη κατά τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και την... "δυστυχία" των βουλγάρων την πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ με τις ορδές "ευπαθών" βουλγαρο-γυφτων και λοιπών παρασίτων-εγκληματιών που αφού είναι "φτωχοί και δυστηχείς" ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ "ΔΙΚΑΙΩΜΑ" να μπουκάρον ανεξέλεγκτα στο "φιλανθρωπο" Ελλαδιστάν, ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ, ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΡΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΒΡΟΥΝΕ!

"ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ" και.... "ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ", ΟΧΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...