28/10/14

Ευρω-λαθρέμποροι και Πετρέλαιο

Οι καλύτερες των οικογενειών. Γερμανοί και Ολλανδοί ,μαζί με Βέλγους και Πολωνούς το έριξαν στο Ευρω-λαθρεμπόριο, με κρατικές και ευρωπαϊκές σφραγίδες, παρακαλώ για να ξεπεράσουν το ρωσικό εμπάργκο,«και με την άδεια της αστυνομίας». Απελπισμένοι εγκατέλειψαν τα «χρηστά συναλλακτικά ήθη», τη «νομιμότητα», τις «συμφωνίες κυρίων» και το έριξαν στο λαθρεμπόριο.
Οι Ρώσοι τελωνειακοί υπάλληλοι ανακάλυψαν περίπου 600 τόνους χοιρινού κρέατος σε 26 ψυγεία containers των οποίων τα συνοδευτικά έγγραφα, ανέφεραν ότι περιείχαν κατεψυγμένα μανιτάρια, χυμούς, ζελέ φρούτων και τσίχλες. Τα κοντέινερς είχαν φορτωθεί από την Αμβέρσα, το Αμβούργο και το Ρότερνταμ.
Πάντως η ρωσική οικονομία δείχνει σημάδια αντοχής παρά τις κυρώσεις και την πτώση της τιμής του πετρελαίου. Το ΑΕΠ της Ρωσίας αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο κατά 1,1% , συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Βέντεφ, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της Ρωσίας διαμορφώθηκε στο 0,7% κατά το τρίτο τρίμηνο.Παρά τη μικρή αύξηση του Σεπτεμβρίου, το αρμόδιο υπουργείο διατηρεί τις προβλέψεις του για αύξηση κατά 0,5% για το 2014.
Εν τω μεταξύ η τράπεζα του Θεού, η Goldman Sachs, «προέβλεψε», ότι η παραγωγή πετρελαίου θα επιταχυνθεί το 2015 και ότι το πρώτο τρίμηνο η μέση τιμή θα είναι γύρω από τα 75 δολάρια και το δεύτερο τρίμηνο γύρω από τα 70.

ΥΓ. Η Ρωσία και με 60 θα αντέξει. Η Σαουδική Αραβία όμως;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...