24/10/14

Η Ρωσία δεν αποκλείει σύγκρουση με τις ΗΠΑ

Ομιλία Πούτιν στο φόρουμ του Valdai Club, στο Σότσι
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε σήμερα πως ελπίζει ότι ΗΠΑ θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι ο μόνος ηγέτης στον κόσμο και ότι θα πάψουν να επιχειρούν να αναβιώσουν τα μπλόκ του ψυχρού πολέμου, ενώ επέμενε στην συνέχιση των συνομιλιών για πυρηνικό αφοπλισμό , διότι αυξάνεται ο «πειρασμός του λεγόμενου πρώτου αποτρεπτικού πλήγματος».
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε σήμερα ότι ο κόσμος χρειάζεται ένα νέο σύστημα διεθνούς ασφάλειας που θα μπορεί να εγγυηθεί την ειρήνη διότι το υφιστάμενο σύστημα της παγκόσμιας ασφάλειας είναι σοβαρά αποδυναμωμένο και δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα είναι σε θέση να προστατεύσει τον Κόσμου από «αναταραχές», ενώ συσσωρεύονται διαρκώς νέες διαμάχες.
Ο Ρώσος πρόεδρος που δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξουν νέες σοβαρές συγκρούσεις με την εμπλοκή των υπερδυνάμεων και είπε ότι το σύστημα διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας , «είναι αποδυναμωμένο, κατακερματισμένο και παραμορφωμένα» και τόνισε ότι δεν να καταστραφεί το προηγούμενο χωρίς να υπάρχει τίποτα να πάρει τη θέση του και τόνισε ότι η παγκόσμια τάξη θα πρέπει να ανακατασκευαστεί με ορθολογικό τρόπο που θα προσφέρει ισορροπία.
Ο Πούτιν είπε ακόμα ότι πρέπει να υπάρξει μια ξεκάθαρη σαφή διαχωριστική γραμμή μεταξύ των ενεργειών της διεθνούς κοινότητας με στόχο τη διενθή ασφάλειας και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τις αρχές της εθνικής κυριαρχίας και της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών.
«Είναι αναγκαίο να καθοριστούν τα όρια των μονομερών ενεργειών και είναι ανάγκη να χρησιμοποιούνται πολυμερείς μηχανισμοί.
Το 11ο φόρουμ του Valdai Club που ιδρύθηκε το 2004 από το Ria Novosti και το Συμβούλιο Διεθνούς Πολιτικής και Άμυνας ξεκίνησε χθες τις εργασίες του στο Σότσι, με κεντρικό θέμα: «Παγκόσμια Τάξη: Νέοι κανόνες ή ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες». Στο φετινό φόρουμ Valdai Club που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Νοβγκορόντ, στις όχθες της λίμνης Βαλντάι, απ' όπου πήρε και το όνομά του, η θεματολογία του σχεδόν μονοπωλείται από την κατάσταση στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή. Στις συζητήσεις και τις συνεδριάσεις συμμετέχουν 108 ιστορικοί και πολιτικοί αναλυτές, περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από 25 χώρες, Στο φόρουμ θα παρευρεθούν και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο προσωπάρχης του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβάνοφ κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...