15/10/14

Η Δαμασκός καταγγέλλει το ρόλο της Τουρκίας

Ερωτώ τον φον Αντωνάκη και τον Συνταγματολόγο και κάθε βουλευτή της Κοινοπραξίας των 155. Πότε θα επιβληθούν ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία για τον ρόλο της στη Συρία και στην Κύπρο; (Σαν αυτές που επιβλήθηκαν στη Ρωσία;)

Η κυβέρνηση της Συρίας με δήλωσή της απέρριψε κατηγορηματικά τη δημιουργία στην επικράτειά της «ζώνης ασφαλείας» ανάμεσα στην Συρία και την Τουρκία τονίζοντας ότι θα υπερσιτιστεί την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα. «Οι τουρκικές προσπάθειες για να δημιουργηθεί μια ουδέτερη ζώνη στο συριακό έδαφος αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνούς δικαίου», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας στη δήλωση του στην οποία υπογραμμίζεται ότι η Δαμασκός θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας και τονίζεται: «Η Συρία απορρίπτει απολύτως τη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης σε οποιοδήποτε μέρος του εδάφους της υπό οποιοδήποτε πρόσχημα και απορρίπτει επίσης κάθε ξένη στρατιωτική επέμβαση στο έδαφος της» Η Δαμασκός επισημαίνει ακόμα ότι, «η τουρκική κυβέρνηση, από την αρχή της κρίσης στη Συρία, υποστηρίζει συστηματικά κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να διαταράξει τη σταθερότητα της Συρίας και να θέσει σε κίνδυνο την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα».

Ο συριακός στρατός συνεχίζοντας την προσπάθεια του να αποκόψει και την τελευταία οδό ανεφοδιασμού των σουνιτών μισθοφόρων στο Χαλέπι. ανακατέλαβε σήμερα το χωριό Κφαρ Ναγιάντ κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα για την περικύκλωση των τρομοκρατών.

Στην περικυκλωμένη πόλη Κομπάνι, όπουοι κουρδικές δυνάμεις προβάλλοντας γενναία αντίσταση έχουν σταματήσει την πρόοδο του Ισλαμικού Κράτους και ανακατέλαβαν δύο θέσεις στο βόρειο τμήμα της πόλης, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι μάχες εντός της πόλης συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...