31/10/14

ΓΕΝΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ: ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ

Ελεγα που τη θυμόμουν την αυτοσυγκράτηση. Για παράδειγμα. Καταθέτει στην εξεταστική επιτροπή «Μπασαγιάννη» ο υποστράτηγος Γεώργιος Πούλος, που κατα την εισβολή ήταν επικεφαλής του πυροβολικού και είπε πως ο ναυτικός διοικητής Κύπρου Παπαγιάννης ενημέρωσε το ΑΕΔ ότι κινούνται πλοία προς το νησί και του απάντησαν . «Οι Τούρκοι εκτελούν ναυτικήν άσκησιν κατόπιν αδείας αρχών ΝΑΤΟ. Να επιδείξετε αυτοσυγκράτησιν» .Ο Πούλος επίσης τηλεφώνησε στο ΑΕΔ στον υποστράτηγο Χανιώτη και του είπε, «...δεν ακούτε κύριε αρχηγέ τους βομβαρδισμούς;» Η απάντηση ήταν η ίδια:
«Αυτοσυγκράτηση»!
  Οι στρατηγοί και ο Ιωαννίδης κοιμόντουσαν στα σπίτια τους όταν άρχισε η εισβολή τα χαράματα της 20ης Ιουλίου. Είχαν δώσει οδηγίες στους επόπτες στο ΓΕΕΘΑ ότι οι Τούρκοι έκαναν γυμνάσια για εκβιαστικούς λόγους και παρά τις εκκλήσεις του ταξίαρχου Γιωργίτση για απόκρουσς της εισβολής οι οδηγίες ήταν για «αυτοσυγκράτηση».
Ταξίαρχος Ιωαννίδης το 2009. «Ο Σίσκο, που πήρε το λόγο αμέσως μετά την είσοδό του στην αίθουσα του τρίτου ορόφου του Πενταγώνου όπου συνεδριάζαμε, μας ζήτησε να δείξουμε αυτοσυγκράτηση».

Να συνεχίσω;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΕΤΕ.
Η Αλήθεια πάνω απ'όλα.

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...