17/9/14

Δικαστικό και πολιτειακό πραξικόπημα (και πάλι) κατα των Εσφιγμενιτών Μοναχών

Το Άγιο Όρος είναι αυτόνομο και αυτοδιοίκητο και για το λόγο αυτό όλα τα Ελληνικά δικαστήρια με αποφάσεις τους έκριναν ότι είναι αναρμόδια να κρίνουν τις παράνομες, διοικητικές αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη και της Ιεράς Κοινότητας.
Αλλά παρά την «αναρμοδιότητα» εκδόθηκε απόφαση (Αρ.1228/2014) για την αποβολή των μοναχών από το κονάκι της Μονής στην οδό Βενιζέλου, στην Θεσαλλονίκη, το οποίο εντός τριημέρου θα πρέπει να το εκκενώσουν και η ΕΛΑΣ θα πρέπει να εφαρμόσει την απόφαση. Οι μοναχοί τονίζουν ότι «η πίστη δεν μεταβιβάζεται ούτε με δικαστικές αποφάσεις ούτε με όλες τις διωκτικές αρχές της Ελλάδος» και ότι αυτά είναι μοχλός πίεσης του Αρχοντώνη, « του "πατέρα" μας και "φιλεύσπλαχνου" και βαθιά "Χριστιανού" Οικουμενικού, ώστε να αποδεχτούμε τα φιλοπαπικά του αισθήματα και να χειροκροτήσουμε και εμείς όπως το υπόλοιπο Άγιον Όρος τα συλλείτουργα και την έκπτωση πίστης. Ένας Βαρθολομαίος ενάντια σε κανόνες των Πατέρων της Εκκλησίας και της ομολογίας της πίστεως. Οικουμενικός και προστάτης της πίστης, μαϊμού».
«Εννοείται ότι δεν παραδίδουμε τίποτα σε προδότες της πίστης», λένε οι 128 μοναχοί, που έστειλαν και επιστολή στον Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: