2/9/14

Η δύναμη και οι αδυναμίες του Λαού

Όσο πλησιάζει η 18η Σεπτεμβρίου, το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο ,αποκτά πραγματικά πολιτικά χαρακτηριστικά.
Γίνεται δημοψήφισμα για τις «πολιτικές λιτότητας», που ακολουθεί το Λονδίνο εντός των πλαισίων της πολιτικής Φραγκφούρτης –Βρυξελλών και δημοψήφισμα για τις «περιττές στρατιωτικές δαπάνες» της ιμπεριαλιστικής αγγλοσαξωνικής πολιτικής.
Δεν είναι πια, «μια επιδίωξη των Σκοτσέζων Εθνικιστών και των Καθολικών». 

Ταυτόχρονα,   η αξίωση των εκπροσώπων των Λ.Δ. Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ να ενταχθούν στην Τελωνειακή Ένωση μαζί με τη Ρωσία ,και όχι στην ΕΕ, εάν και εφόσον παραμείνουν στην Ομοσπονδιακή Ουκρανία, δείνει στον πόλεμο την πραγματική του διάσταση.
Πρόκειται για Merger and acquisition στην οποία αντιστέκεται με τα όπλα ο λαός, για να μην επεκταθεί η «βιοτεχνολογία της Μοσάντο» στα χωράφια τους.
Oι «λεφτάδες»του Κιέβου τάζουν 200 δολ το κεφάλι, στους φτωχούς του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, που θα πάνε να ψηφήσουν στις κάλπες που θα στήσει η χούντα του Κιέβου, ενώ ο αντικανονικός Φιλάρετος που «προσεύχεται» μαζί με τον Ουνίτη Πέτρο για την Ουκρανία, υπόσχεται στους δικούς του πιστούς τον Παράδεισο, αν ψηφίσουν υπέρ του ΔΝΤ της Μοσάντο και της «Πριβάτ Μπάνγκ», του Καλομοίσκι . Και η αιματοχυσία για την ΕΕ και το ΔΝΤ συνεχίζεται . Μετά τους 2600 αμάχους που καταμέτρησαν ως νεκρούς οι υπηρεσίες του ΟΗΕ , το Κίεβο ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 29 Αυγούστου είχαν σκοτωθεί στις μάχες μόνο δικοί του 789 στρατιώτες. (Τους «εθελοντές» του Καλομοίσκι δεν τους μετράνε). Χθες μόνο σκοτωθήκαν 15 και τραυματίστηκαν 49. Ο στρατός του Ντονέτσκ χθες στο Ιλοβαίφσκ παρέδωσε στους ουκρανούς 57 πτώματα στρατιωτών.
Ο θανατερός Λισένκο που χθες και προχθές εξόντωσε (προφορικά) 275 μαχητές της πολιτοφυλακής είχε ανακοινώσει μόνον επτά. Οι ατυχίες της προπαγάνδας.

Έτσι και στη Σκωτία.
Αφού οι εταιρείες παραπλάνησης της Κοινής Γνώμης έδιναν προβάδισμα 14 μονάδων στο ΟΧΙ στα μέσα Αυγούστου από 22 μονάδες στις αρχές Ιουλίου, υποχρεώθηκαν να κατεβάσουν τον πήχη. Η καθεστωτική Survation Daily σε δημοσκόπηση που έκανε για την Daily Mail μεταξύ της 28ης Αυγούστου και 1ης Σεπτεμβρίου βρήκε 48% το ΟΧΙ , 42% το ΝΑΙ και 10% αναποφάσιστους. (Χωρίς τους αναποφάσιστους είναι 53%-47%).
Πάνω κάτω τα ίδια βρήκε και η YouGov για τους Times.
Όμως η δημοσκόπηση της Panelbase για λαγάρισμα της εκστρατείας του Yes Scotland είχε μετρήσει στις 15 Αυγούστου το ΝΑΙ στο 42% το ΟΧΙ στο 46% και τους αναποφάσιστους στο 12%. Δικαίωμα συμμετοχής στο δημοψήφισμα έχουν περίπου τέσσερα εκατομμύρια πολίτες και το προβλεπόμενο ποσοστό συμμετοχής είναι 75-80%.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αυτό σημαίνει ότι περίπου 1.420.000 λένε ΟΧΙ και 1.350.000 ΝΑΙ. Η διαφορά είναι λιγότερο από 70.000 και υπάρχουν 450.000 αναποφάσιστοι από τους οποίους οι 370.000 θα πάνε να ψηφίσουν σίγουρα, και το κλίμα γέρνει υπέρ του ΝΑΙ. 
Σύμφωνα με την YouGov, ανάμεσα στους αναποφάσιστους το 60% είναι πιο πιθανό να ψηφίσουν ΝΑΙ . Μεταξύ των υποστηρικτών των Εργατικών το ΝΑΙ έχει ανέβει από το 18% στο 30% ενώ το ποσοστό υπέρ της ανεξαρτησίας μεταξύ των Φιλελεύθερων Δημοκρατών έχει διπλασιαστεί και φθάνει το 24%. Δηλαδή όλα είναι ανοιχτά.
H ανεξαρτησία της Σκωτίας φαίνεται ήδη στον ορίζοντα.

Ας γράφουν τα ελληνικά μμε ότι θέλουν.
Οι λαοί είτε με τηνψήφο τους είτε με το όπλο μπορούν ακόμα να πουν όχι και στην προπαγάνδα και στους Άνωθεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: