27/8/14

Με την ανοχή της ΕΒU έπεσε το Μαύρο στην ΕΡΤ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
στον ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ |

  Με επιστολή της προς τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη και με αφορμή την πρωτοβουλία του, να καταθέσει σ ερώτηση προς την Επιτροπή της ΕΕ, για την ΕΡΤ, η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) επαναφέρει όσα είχε καταγγείλει από το Σεπτέμβριο του 2013 για την κυβερνητική παράγκα στην ενημέρωση αλλά και για την ανοχή της ΕΒU στην δημιουργία της.
Στην επιστολή την οποία υπογράφουν εκ μέρους της γραμματείας της ΚΕΔ οι συνάδελφοι Μαρία Γκίκα, Κώστας Ντελέζος, Κώστας Μπετινάκης και Δημήτρης Τσαλαπάτης επισημαίνονται οι κυβερνητικές ευθύνες για τις χειροπέδες στην ενημέρωση. Επαναφέρονται όμως και τα ερωτήματα που μένουν τόσους μήνες αναπάντητα για το λουκέτο στην ΕΡΤ , το πλιάτσικο στην περιουσία της και την εκχώρηση των ψηφιακών συχνοτήτων στους βαρόνους των ΜΜΕ.
Αφορμή για το νέο διάβημα είναι η επιστολή που έστειλε η ΕΒU προς τον Πρωθυπουργό εκφράζοντας την δυσαρέσκεια της για την τροπολογία σχετικά με τον τρόπο διορισμού του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ , περιορίζοντας, όπως φαίνεται, σε αυτό και μόνο τη διαφωνία της.
Στην επιστολή της ΚΕΔ προς τον ευρωβουλευτή του Σύριζα και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρονται τα εξής: «…Από την πρώτη στιγμή μετά το «Μαύρο στην ΕΡΤ» τον Ιούνιο του 2013, είχαμε επισημάνει μαζί με άλλους συναδέλφους ως μέλη της ΕΣΗΕΑ καθώς και της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων(ΚΕΔ) την κυβερνητική μεθόδευση για την δημιουργία μηχανισμού προπαγάνδας ως διάδοχο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να καταγγείλουμε και τον θλιβερό ρόλο των πολιτικών και πρώην δημοσιογράφων, που διαδοχικά ανέλαβαν την συγκεκριμένη « βρώμικη δουλειά». Στις 2.9.2013 από την γραμματεία της ΚΕΔ εστάλησαν επιστολές διαμαρτυρίας στο πρόεδρο και την γενική διευθύντρια της EBU, οποίες κοινοποιήθηκαν στους προέδρους της Επιτροπής της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Συνεπώς όλοι ήταν από την αρχή ενήμεροι για τι ακριβώς επρόκειτο να συμβεί. Τα κροκοδείλια δάκρυα της ηγεσίας της European Broadcasting Union έρχονται κάπως αργά για τον διαγωνισμό μαϊμού, καθώς και την τελευταία τροπολογία για την ΝΕΡΙΤ. Απλώς η κυβέρνηση στην Ελλάδα και δυστυχώς κάποιες πλειοψηφίες στη διοίκηση δημοσιογραφικών συνδικάτων, δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα. Θα είχε ενδιαφέρον στο πλαίσιο της ιδιαίτερα σημαντικής πρωτοβουλίας σας με την ερώτηση που καταθέσατε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αν θα θέλατε να συμπεριλάβετε και τα δικά μας ερωτήματα για τις «χειροπέδες στην ενημέρωση» , που έγκαιρα καταγγείλαμε. Οι επιστολές-κοινοποιήσεις για τον κ. Σούλτς και τον κ. Μπαρόζο διαβιβάσθηκαν εγκαίρως στα γραφεία Αθηνών της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου…»
H επιστολή-διάβημα της ΚΕΔ που έγινε από τον περασμένο Σεπτέμβριο (2-9-13) και το υπέγραφε η Μαρία Γκίκα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...