29/8/14

Ουκρανική Κρίση

Φιλειρηνική και Ανθρωπιστική παρέμβαση Πούτιν

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση στο Μινσκ του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πέτρο Ποροσένκο
ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε δημόσια όσα του είπε και ιδιωτικά. Να σταματήσει τον πόλεμο και την αιματοχυσία και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους του Ντονμπάς, για να διακανονιστούν αποκλειστικά με ειρηνικό και μόνο τρόπο, όλα τα προβλήματα.
Αυτή είναι η Φιλειρηνική ρωσική πολιτική. Απέναντι σε αυτή την πολιτική οι πολεμοκάπηλοι της Ουάσιγκτον και τον Βρυξελλών που θέλουν κλιμάκωση του πολέμου ετοιμάζουν νέες κυρώσεις.
Ο Ρώσος πρόεδρος είναι η μοναδική φωνή της λογικής και της ειρήνης.
  Ο Β. Πούτιν κάλεσε εμμέσως τους περικυκλωμένους στον θύλακα της Αμβροσίεφσκα Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα, και κάλεσε τις δυνάμεις της πολιτοφυλακής στην Ουκρανία να παράσχουν ασφαλή ανθρωπιστική δίοδο στις στρατιωτικές μονάδες του Κιέβου που έχουν περικυκλωθεί.
«Είναι προφανές ότι η πολιτοφυλακή σημείωσε σημαντική επιτυχία ανακόπτοντας τη στρατιωτική επιχείρηση του Κιέβου, η οποία αποτελούσε θανάσιμη απειλή για τον πληθυσμό του Ντονμπάς και ήδη έχει επιφέρει σοβαρές απώλειες στους αμάχους» δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης και πρόσθεσε: «Αποτέλεσμα της δράσης των δυνάμεων αυτοάμυνας είναι μεγάλος αριθμός Ουκρανών στρατιωτών -πολλοί από τους οποίους λάμβαναν μέρος στη “αντιτρομοκρατική”, όπως την αποκαλεί το Κίεβο, επιχείρηση “παρά τη θέλησή τους”, απλώς «εκτελώντας εντολές»- να έχουν περικυκλωθεί». «Καλώ την πολιτοφυλακή να ανοίξει ανθρωπιστική δίοδο στα περικυκλωμένα ουκρανικά στρατεύματα, για να μην υπάρξουν θύματα, και να τους δώσει τη δυνατότητα να αποχωρήσουν ελεύθερα από το πεδίο της μάχης, να επανενωθούν με τις οικογένειές τους, να επιστρέψουν στις μητέρες, στις γυναίκες και στα παιδιά τους Και πρέπει να παρασχεθεί επείγουσα ιατρική βοήθεια σε όσους έχουν τραυματιστεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις», ανέφερε η γραπτή δήλωση του Βλαντίμιρ Πούτιν, που κυκλοφόρησε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.
«Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη και θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό του Ντόνμπας που υποφέρει από μια ανθρωπιστική καταστροφή», ανέφερε η δήλωση Πούτιν , που κάλεσε τις Αρχές της Ουκρανίας «να διακόψουν άμεσα τις πολεμικές επιχειρήσεις , να συμφωνήσουν στην κατάπαυση του πυρός, και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους του Ντονμπάς, προκειμένου να διακανονιστούν αποκλειστικά με ειρηνικό και μόνο τρόπο, όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί».

"Η κλιμάκωση της κρίσης  στη νοτιοανατολική Ουκρανία είναι άμεση συνέπεια της εγκληματικής πολιτικής του Κιέβου, που διεξάγει πόλεμο εναντίον του ίδιου του λαού του", δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν , στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας .
«Με την υποστήριξη και υπό την επιρροή κάποιων χωρών που γνωρίζουμε πολύ καλά, οι Αρχές του Κιέβου έχουν τορπιλίσει όλες τις πολιτικές συμφωνίες για τη διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών της Γενεύης της 17ης Απριλιου και του Βερολίνου της 2ας Ιουλίου» , είπε   ο Τσούρκιν και σημείωσε ότι το ειρηνευτικό σχέδιο του Ουκρανού προέδρου Πιοτρ Ποροσένκο «ήταν ένα βήμα προς την περαιτέρω κλιμάκωση, επειδή συνέδεσε την ανακωχή με τη συνθηκολόγηση της πολιτοφυλακής».
Ο Ρώσος αξιωματούχος υπενθύμισε επίσης ότι  ο Ποροσένκο, κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα της συνάντησης κορυφής στο Μινσκ, δήλωσε ότι ο κύριος στόχος του Κιέβου ήταν η ειρήνη. Την ίδια ώρα όμως, «οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας, αψηφώντας όλους τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, επιτίθενται αδιακρίτως σε πόλεις, κατοικημένες περιοχές και υποδομές».

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνέντευξη Α/ΓΕΕΘΑ:

"Κάναμε την κρίση ευκαιρία και εξολοθρευσαμε τις ΕΔ"!

Ανώνυμος είπε...

Αβρααμόπουλος - Χέϊ γκελ:

"Ευγνωμοσύνη για την Σούντα και τον γνωστο ρόλο που θα κληθω να τον παίξουμε "

Ανώνυμος είπε...

μπενιζέλος: Το Κυπριακό προγευμα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ανώνυμος είπε...

Συνελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας την Πέμπτη (28.8.2014) από αστυνομικούς ένας 29χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.


Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν:
■ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Λάρισας
■βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας και
■δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας για βαριά και επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία, συμπλοκή, παράνομη είσοδο στη χώρα και παραβίαση των περιορισμών διαμονής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Ανώνυμος είπε...

[ Γράμμος και Βίτσι ] ♫ Εμβατήριο Γράμμου

https://www.youtube.com/watch?v=PS0RpeI6YIs



Υμνος του ΕΛΑΣ

https://www.youtube.com/watch?v=ZQ03hVQslYg

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...