7/8/14

ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΚΕΔ)

Με απεργία –μαϊμού δια χειρός Ψυχάρη

Με μία 24ωρη απεργία - μαϊμού, έτσι για ξεκάρφωμα, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έδωσε τη συγκατάθεση της στη συγχώνευση Πήγασου- ΔΟΛ που γίνεται , αφού πρώτα ψηφίσθηκε στη Βουλή τροπολογία η οποία νομιμοποιεί τους βαρόνους να απολύσουν, χωρίς να ανοίξει μύτη, το 50 % των εργαζομένων που έχουν απομείνει.
Ταυτόχρονα βάζει πλάτη και σε όσα έρχονται (άλλες τρεις συγχωνεύσεις ,νέα ληστρική επιδρομή στα δημοσιογραφικά ταμεία, με παράδοση του αγγελιοσήμου στους ιδιοκτήτες). Το τραγικότερο όμως είναι η πλήρης υποταγή της ενημέρωσης στην επικοινωνία με το άρωμα εκλογών που επικρατεί.
Η πρόταση της ΚΕΔ ήταν έστω και την ύστατη στιγμή:

# Άμεση πληροφόρηση του κλάδου και της κοινής γνώμης για το σκάνδαλο ΤΟΥ ΚΑΡΤΕΛ στην ενημέρωση
# H κυβέρνηση να ανακαλέσει την τροπολογία
# Σε περίπτωση άρνησης απεργία διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ

Απεργία όμως, όχι για ξεκάρφωμα αλλά με τηλεοράσεις που δεν θα παίζουν και ραδιόφωνα που δεν θα ακούγονται. Και στις εφημερίδες το ίδιο, όπως επίσης στις εκδόσεις της Κυριακής και τα φασόν (διαφημιστικά έντυπα που τυπώνουν τα τυπογραφεία) Ή τώρα ή ποτέ ! Είναι ζήτημα Δημοκρατίας !!!

Αυτό που τελικά έγινε όμως, ήταν στην ουσία μια απεργία δια χειρός Ψυχάρη, από την οποία ουδείς κατάλαβε γιατί έγινε και μάλιστα με αυτό τον τρόπο που έγινε.
Απλώς έγινε για να μη φανεί ότι οι υπάκουοι των βαρόνων στις διοικήσεις των δημοσιογραφικών ενώσεων είναι με ΣΤΑΥΡΟ-μένα τα χέρια.
 
Τα περισσότερα sites είχαν αναρτήσεις. Και όσοι δεν μπόρεσαν να δουν τηλεόραση θεώρησαν ότι φταίει το άλλο σκάνδαλο των βαρόνων η digea με τον απαιτούμενο καινούργιο συντονισμό. Με εξαίρεση το STAR (το οποίο προσέφυγε -για ειδικούς λόγους- κατά της νομιμότητας της απεργιακής κινητοποίησης), ουδένας άλλος εργοδότης προσέφυγε. Κάτι λέει και αυτό.
Ταυτόχρονα η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, με την ίδια τροπολογία:
# μετέτρεψε την «παράγκα του Καψή» (ΝΕΡΙΤ) στο μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης τόσο απροκάλυπτα και χυδαία, που ακόμη κι ο Παντελής της Ελιάς ξεσπάθωσε και βρίζει την κυβέρνηση και το κόμμα του…
# υποχώρησε, έτσι για ξεκάρφωμα στα μάτια του κόσμου από δύο εντελώς ανώδυνα σημεία που περιείχε η τροπολογία του σκανδάλου του καρτέλ στην ενημέρωση. Έμειναν όμως όλα τα άλλα και έγινε και ένας συμψηφισμός με τους διαφημιστές για τα ποσοστά τους που κόπηκαν στη μέση.
Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων έγκαιρα τα έχει επισημάνει όλα αυτά τα παρασκήνια της διαπλοκής και σε ανακοίνωση- παρέμβαση της, κατήγγειλε ότι κυβέρνηση και η πλειοψηφία των προθύμων στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ: Τα δίνουν όλα στη διαπλοκή.
Οι προτάσεις της ΚΕΔ -που κατατέθηκαν στο ΔΣ- απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία των 6 προθύμων. (Από την γραμματεία της ΚΕΔ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...