8/8/14

Αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών για τη Χρυσή Αυγή

Μετά από 8 μήνες Ελεύθερη. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αποφυλακίζεται η πρωτεργάτης του κινήματος των κατοίκων στον Άγιο Παντελεήμονα και υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Θέμις Σκορδέλη, η οποία είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία της τον Ιανουάριο στις Εφέτες Ανακρίτριες για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Παρά την αντίθετη πρόταση του Εισαγγελέα Γιώργου Γεράκη, οι δικαστές αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα και την καταβολή εγγύησης 3 χιλιάδων ευρώ. Σε βάρος της εκκρεμεί και ποινική δίωξη για επίθεση σε βάρος μεταναστών, μετά από ψευδείς καταγγελίες των ΜΚΟ που υποστηρίζουν τους λαθρομετανάστες.

Το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών, θα αποφασίσει αναφορικά με το αίτημα της βουλευτού κ. Ελένης Ζαρούλια που έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό , για την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που της έχουν επιβληθεί.

Ελεύθερος αφέθηκε με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών και ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου για το αδίκημα της "ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση" . Του επεβλήθησαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: