24/8/14

Νοβοροσία: Άρχισε η αντεπίθεση των Ρωσόφωνων

Έχει περικυκλωθεί το 8ο ΣΣ των ΟΥΚ




Η Κατάσταση στο μέτωπο πριν την αντεπίθεση σύμφωνα με τους χάρτες επιχειρήσεων των δυνάμεων της Νοβορωσίας.
 
H αναμενόμενη αντεπίθεση του στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ , εκδηλώθηκε σήμερα, ( Κυριακή 24 Αυγούστου), δυο μέρες πριν τη συνάντηση στο Μινσκ της Λευκορωσίας του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ποροσένκα τον επικεφαλής της Χούντας του Κιέβου.
Οι δυνάμεις της DPR, μετά την απόφαση του γενικού Επιτελείου να συγκροτηθούν για την αντεπίθεση μεγαλύτερες τακτικές μονάδες από τις μικρές ανταρτικές δυνάμεις αυτοάμυνας περικύκλωσαν το αρχηγείο του 8ου σώματος στρατού, τρεις ταξιαρχίες (28η και 30η και 95η) , και τρία ανεξάρτητα τάγματα της εθνοφρουράς (Aidar, Donbass και Shakhtersk). Συνολικά έχουν περικυκλωθεί περίπου πέντε χιλιάδες στρατιώτες , με 50 τανκ, 200 τεθωρακισμένα , περίπου 50 συστήματα εκτόξευσης πυραύλων Grad και Uragan, περισσότερα από 100 πυροβόλα και όλμους .
Ταυτόχρονα ο στρατός DPR κοντά στον οικισμό της Olenovskoye εξαπέλυσε επίθεση στα τάγματα της εθνοφυλακής «Αζοφ» και «Ντιέπρ» δυνάμεως περίπου δύο χιλιάδων ανδρών που διαθέτουν 30 άρματα μάχης, 80 τεθωρακισμένα και 60 πυροβόλα και όλμους.

Οι μονάδες που συγκροτήθηκαν για την αντεπίθεση είναι τρείς ταξιαρχίες πεζικού, και ένα σύνταγμα εθελοντών από ανθρακωρύχους και στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού που αυτομόλησαν προς τις δυνάμεις της DPR.
Οι δυνάμεις αυτές υποστηρίζονται από δυο επιλαρχίες αρμάτων, δυο μοίρες αυτοκινούμενων πυροβόλων, και από πυροβόλα , ρουκετοβόλα και όλμους που περιήλθαν ως λεία πολέμου στην κατοχή του στρατού της DPR τις προηγούμενες μέρες.
Ταυτόχρονα αντεπίθεση εξαπέλυσε η ταξιαρχία Πρίζρακ (Φάντασμα) της ΛΔ.Λουγκάνσκ προς την κατεύθυνση του Λισιτσάνσκ και του Σεβεροντονέτσκ από όπου οι πολιτοφύλακες είχαν αποσυρθεί τον Ιούλιο, και ήδη ανακατέλαβαν τα χωριά Μπέλαγια Γκόρα και Μπορόφσκ. Περί τις πόλεις Счастье και Новоайдар στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ δημιουργήθηκες νέο σημείο ελέγχου.
Εξάλλου ο στρατός της DNR εξαπέλυσε επίθεση για να εξασφαλίσει την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα και οι μάχες γίνονται στο νέο μέτωπο του Novoazovsk- Telmanovo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 23η Απριλίου στην Ιστορία

23η Απριλίου είναι η 114η ημέρα του δίσεκτου 2024  . Απομένουν 252 ημέρες πριν από το τέλος του έτους. 303 . Κατά τον διωγμό  τουΔιοκλητιαν...