3/7/14

Η νέα μεγάλη κρίση είναι μπροστά μας

Η τράπεζα των τραπεζών, η BIS , (Bank for International Settlements) , δημοσίευσε στις 29 Ιουνίου την 84η Ετήσια Έκθεση της με την οποία ζητάει «μέτρα» από τις Κεντρικές Τράπεζες , για να αντιμετωπιστούν οι «επικίνδυνες νέες φούσκες» που σχηματίζονται, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα μεγάλη οικονομική κρίση.

«Παρά το ότι τα πιστωτικά περιθώρια βυθίζεται προς ιστορικά χαμηλά , και τις ασυνήθιστα χαλαρές συνθήκες νομισματικής πολιτικής, οι επενδύσεις παραμένουν αδύναμες , το χρέος, τόσο το ιδιωτικό όσο και το δημόσιο, συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ η παραγωγικότητα έχει μακροπρόθεσμα πτωτική τάση».

«Οι κεντρικές τράπεζες των μεγάλων προηγμένων οικονομιών παρά την παρατεταμένη εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ασυνήθιστα υποτονική ανάκαμψη αυτό υποδηλώνει ότι η νομισματική πολιτική έχει αποδειχθεί σχετικά αναποτελεσματική για την ενίσχυση της ανάκαμψης και την έξοδο από την ύφεση».

Η θεραπεία που πρότεινε η «συντηρητική» Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών είναι η άμεση αύξηση των ονομαστικών επιτοκίων,
και η λιτότητα.

H Νέα παγκόσμια φούσκα από το «φθηνό χρήμα» είναι ορατή σε όλους.
Τα νοικοκυριά και οι πολίτες όλου του πλανήτη χρωστάνε πάνω από 223 τρισεκατομμύρια δολάρια ενώ και οι "too big to fail" Τράπεζες και χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί έχουν άνοιγμα, (έκθεση) τουλάχιστον 700 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε παράγωγα.

Οι κεντρικές τράπεζες «των μεγάλων προηγμένων οικονομιών», Federal Reserve , European Central Bank, Bank of England, Bank of Japan, έχουν τροφοδοτήσει την αγορά με περισσότερα από 20 τρισεκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύουν κατι περισσότερο από το 30% του Παγκόσμιου ΑΕΠ. 

  Η τράπεζα των τραπεζών ρίχνει την ευθύνη στους εβραίους των «αγορών» και στις επιχειρήσεις, «που δεν εκμεταλλεύονται την άνθηση των χρηματιστηριακών αγορών για την ενίσχυση των επενδύσεων». Όμως οι «επενδυτές» , επενδύουν τον αέρα, σε αέρα. Σε αγορές και επαναγορές και σε κάθε είδους χρηματοπιστωτικά χαρτιά.

Ουσιαστικά η έκθεση της ΒΙS έδειχνε προς την κατεύθυνση της Federal Reserve. Μάλιστα ο «βετεράνος των αγορών», εβραίος καθηγητής του Yale και πρώην μεγαλοστέλεχος της Morgan Stanley, κ. Stephen Roach, είπε ότι η Fed , με τα υπερβολικά χαμηλά επιτόκια και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, θα προκαλέσει την επόμενη παγκόσμια κρίση. «Αυτή η νομισματική πολιτική, αγνοεί τις πιέσεις της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και το τι σημαίνουν για τις αγορές των ομολόγων και τις πιστωτικές αγορές διεθνώς», είπε ο βετεράνος ιουδαίος.Το «Δόγμα ισχύος» των αμερικανών επενδυτών είναι «απειλή για την ανθρωπότητα», όπως λέει και διαφωνών ιουδαίος Τσόμσκι.
Η «εβραία» πρόεδρος της Federal Reserve, Janet Yellen, απάντησε στις ανησυχίες των άλλων, από την έδρα του ΔΝΤ, λέγοντας ότι ,«δεν βλέπει την ανάγκη να αλλάξει την τρέχουσα νομισματική πολιτική της προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες για την παγκόσμια σταθερότητα, αν και παραδέχτηκε ότι υπάρχουν «θύλακες αυξημένου κίνδυνου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα».
Εδώ είναι Αμέρικα δεν είναι παίξε γέλασε.

ΥΓ1. Και το άλλο «παραμάγαζο», η World Bank προειδοποίησε ότι πρέπει από τώρα να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη κρίση.

ΥΓ2. Ο Dow Jones και ο S&P500 καλπάζουν προς ιστορικά ρεκόρ όλων των εποχών. Ο Dow είναι ένα βήμα από το «ψυχολογικό όριο» των 17.000 μονάδων (16,956.07) και ο S&P500 είναι κοντά στις 2000. (1,973.32 χθες, ξεπερνώντας το ιστορικό της 20ης Ιουνίου).
Ο Χρυσός για παράδοση τον Αύγουστο λόγω της ανησυχίας για ΙΡΑΚ και ΟΥΚΡΑΝΙΑ ανέβηκε στα 1,326.6 δολάρια η ουγγιά. Το Ασήμι, με παράδοση τον Σεπτέμβριο στα 21.12 δολάρια η ουγγιά, και η Πλατίνα για παράδοση τον Οκτώβριο στα 1,515 δολάρια . Το Πετρέλαιο για παράδοση τον Αύγουστο 105.34 δολάρια το βαρέλι , στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο 112.29 δολάρια το βαρέλι.
Το ευρώ στο 1.3657.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η citibank τον Σεπτέμβριο παίρνει των ομματιών της και αφήνει τον κόσμο της στην alfa...

Ανώνυμος είπε...

Το "Εβραία" για την Yellen γιατί το βάζεις σε εισαγωγικά Σπύρο; Αφού είναι Εβραία η γυναίκα.. http://en.wikipedia.org/wiki/Janet_Yellen

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...