9/7/14

Αγάντα! Μη τους φοβάστε

Φορολογικές δηλώσεις: Ένα εκατομμύριο αντέχει ακόμα


Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών μέχρι και την Κυριακή είχαν υποβληθεί 4.280.000 δηλώσεις, και 450.000 έχουν αποθηκευτεί προσωρινά στο σύστημα αλλά δεν έχουν εκκαθαριστεί, διότι «οι φορολογούμενοι βλέπουν το φόρο που θα πληρώσουν και διστάζουν να κάνουν το τελικό ηλεκτρονικό βήμα».
Απομένουν περίπου ένα εκατομμύριο φορολογικές δηλώσεις.
Την προηγούμενη εβδομάδα υποβλήθηκαν περίπου 350.000 δηλώσεις.
Το υπουργείο Οικονομικών κάλεσε «τους Έλληνες φορολογούμενους και τους επαγγελματίες Λογιστές και Φοροτεχνικούς στο χρόνο που απομένει να σπεύσουν και να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις διότι νέα παράταση δεν πρόκειται να δοθεί και οι εκπρόθεσμες δηλώσεις επισύρουν την επιβολή προστίμων».
Ο Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Τσαβδάρης μιλώντας στο Ρουφιανικάναλο του Οβριού είπε ότι, «είναι απίθανο να υπάρξει και νέα παράταση» και «εμφανίστηκε προβληματισμένος ως προς το γιατί υπάρχει αυτή η διστακτικότητα στην υποβολή δηλώσεων».
Η παροιμία λέει: « το ξύλο ταΐζει την φωτιά πού το κατατρώει ». Δηλαδή εμείς τροφοδοτούμε με τις καταθέσεις και τους φόρους μας το σύστημα των αφορολόγητων που μας δυναστεύουν. Αν δεν τους δώσουμε τα λεφτά μας θα πέσουν.
Ακόμα αντιστέκονται περίπου 1 εκατομμύριο. Δηλαδή το τρίτο κόμμα.

ΥΓ. Δεν ξέρω αν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της χρυσής Αυγής έχουν κάνει τις φορολογικές τους δηλώσεις. Ούτε αν επαναστάτης συνδικαλιστής κ. Φωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: