20/6/14

Βαλκανικές μυστικές υπηρεσίες και η πολιτική

Επίθεση Γκρουέφσκι στον Ζάεφ της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, μέσω του «Macedonian Information Agency» (MIΝA).

Λαμβάνει Οδηγίες εξ Ελλάδος; Είναι Πράκτωρ των Αθηνών; «Ελληνικές πηγές» πίσω το σκάνδαλο «ΑΚΤΩΡ»;

 MINA-Skopje. SDSM leader makes dozens of questionable trips over Southern border
 
"Σε πολλές περιπτώσεις ο αρχηγός του SDSM διασχίζει τα σύνορα της Μακεδονίας με την Ελλάδα με τα πόδια, πηγαίνει μέσα ή βγαίνει. Γιατί να το κάνει κάποιος που είναι εκατομμυριούχος και οδηγεί αυτοκίνητο αξίας 80.000 ευρώ.
Έχει ενδιαφέρον, ότι μερικές από τις «επισκέψεις» από Ζάεφ στον νότιο γείτονά μας συμπίπτουν με σημαντικά γεγονότα για τη Μακεδονία. Υπάρχουν κάποιες ενδιαφέρουσες στιγμές που σχετίζονται με τον Ζάεφ, που ενώ πρόσφατα τέθηκε επικεφαλής του κόμματος πρόλαβε να δημιουργήσει εχθρούς που δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τις θέσεις και τις ενέργειες του ηγέτη τους .
Μεταξύ των θεμάτων που συζητούνται με καχυποψία, σύμφωνα με τις πηγές μας, ειανι οι επισκέψεις του Ζάεφ στη γειτονική Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Για παράδειγμα , στις 24 Αυγούστου 2013 στις έξι το απόγευμα ο Ζάεφ πέρασε με τα πόδια τα σύνορα στη Δοϊράνη .Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Ζάεφ επέστρεψε στη Μακεδονία το απόγευμα της επόμενης με αυτοκίνητο. Τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό; Είχε πάει για ψώνια στα αφορολόγητα; Το κατάστημα των αφορολόγητων ειδών στη Δοϊράνη είναι πολύ μικρό, και είναι απίθανο να μην ψώνιζε εκεί για 24 ώρες!
Στις 31 Αυγούστου, ο Ζάεφ πέρασε και πάλι, τα σύνορα μα αυτοκίνητο και επέστρεψε την επόμενη με τα πόδια. Στις 9 Σεπτέμβρη 2013, πήγε στην Ελλάδα πεζός και επέστρεψε πάλι πεζός μετά από εννέα ώρες. Τον περίμενε αυτοκίνητο από την άλλη πλευρά ; Τα περισσότερα ταξίδια του Ζάεφ συμπίπτουν με ορισμένα γεγονότα στη Μακεδονία.
Στις 9 Σεπτεμβρίου, Μάθιου Νίμιτς συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον υπουργό Εξωτερικών των Αθηνών Ευάγγελο Βενιζέλο. Ποια μπορεί να είναι η σχέση με το ταξίδι του Ζάεφ στην Ελλάδα ; Ίσως καμιά.
Στις 23 Οκτωβρίου 2013, ο Ζάεφ εισήλθε στη Μακεδονία γύρω στις 4 το απόγευμα, για άλλη μια φορά πεζός. Τι σημαίνει αυτό; Μπήκε στην Ελλάδα από άλλη διάβαση ή από άλλη χώρα; Είναι ενδιαφέρον πάντως ότι στις 23 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη ξεκίνησαν οι διήμερες για το ζήτημα του ονόματος, μετά από πρόσκληση του Μάθιου Νίμιτς.
Το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου, ο Ζάεφ πέρασε και πάλι στην Ελλάδα με αυτοκίνητο. Εκείνες τις ημέρες η ΕΕ ετοιμάζει την έκθεση για την πΓΔΜ, η οποία εγκρίθηκε στις 17 Δεκεμβρίου.
Οι πηγές μας λένε ότι ένας από τους προορισμούς του Ζάεφ είναι η Θεσσαλονίκη ιδιαίτερα ένα καφενείο, από την Εθνική Τράπεζα . Είναι ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να συναντηθεί με ανθρώπους με μαύρα κοστούμια, να πιεί ένα φλιτζάνι καφέ, και να ανταλλάξει χαρτοφύλακες ... Τι; Αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Στις 7 Φεβρουαρίου, ο Ζάεφ και η Shekerinska είχαν μια συνάντηση με τον απεσταλμένο της ΕΕ στην πΓΔΜ Aivo Orav και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης της διεύρυνσης της ΕΕ, Christian Danielson. Το κύριο θέμα αυτής της συνάντησης ήταν οι προεδρικές εκλογές στη Μακεδονία, και το SDSM ζήτησε δίκαιες εκλογές.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Ζάεφ , βγήκε από τη Μακεδονία από τα σύνορα στο Νόβο Σέλο, και επέστρεψε από το ίδιο σημείο, στις 9 Φεβρουαρίου το μεσημέρι.
Στις 28 Φεβρουαρίου το πρωί , ο Ζάεφ πέρασε με αυτοκίνητο στην Ελλάδα από τη Δοϊράνη και επέστρεψε το απόγευμα από τη μεθοριακή διάβαση στη Μπογκορόντιτσα. Μια μέρα πριν από αυτό το ταξίδι του Ζάεφ ο Στέβο Πενταρόβσκι αποδέχθηκε το διορισμό του ως υποψήφιου και την 1η Μαρτίου, ο Γκρουέφσκι ανακοίνωσε τις πρόωρες δήλωσε κοινοβουλευτικές εκλογές.
Στις 7 Μαρτίου, ο Ζάεφ πήγε για άλλη μια φορά στην Ελλάδα. Την ίδια μέρα το SDSM αποκάλυψε τη υπόθεση «Ακτωρ», που αναφέρεται στην κατασκευή του τμήματος του αυτοκινητόδρομου «Demir Kapija-Smokvica», το οποίο έγινε βασικό προεκλογικό σύνθημα της SDSM, και για το οποίο όπως αποδείχθηκε κύριος ένοχος είναι μια εταιρεία με έδρα την Αθήνα.
Στις 19 Μαρτίου ο Ζάεφ επισκέφθηκε και πάλι την Ελλάδα μέσω της διάβασης στο Νόβο Σέλο και επέστρεψε μετά από λίγες ώρες, από την ίδια διάβαση.
Την ίδια μέρα έχει προγραμματιστεί από τον Nimitz νέος γύρος διαπραγματεύσεων, ενώ την ίδια ημέρα η SDSM ανακοίνωσε ότι κατείχε έγγραφα που θα την επανέφεραν στην εξουσία.
Λίγες μέρες αργότερα η Shekerinska ανέφερε «τα ντοκουμέντα» που υποτίθεται ότι κατείχε αποδείκνυαν παράνομες δουλειές κρατικών αξιωματούχων. Ήταν η ίδια ψεύτικη ιστορία που χρησιμοποιήθηκε κατά του Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν.
Η ατμόσφαιρα άναψε και η SDSM ξεκίνησε μια σειρά από συνεντεύξεις Τύπου για να προβάλουν την άποψή τους κάθε μέρα, σε μια προσπάθεια να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους, μια στρατηγική που είναι πιθανό να ψώνισαν στη Θεσσαλονίκη. Επανειλημμένες ερωτήσεις προς την SDSM για τα συχνά ταξίδια του αρχηγού της στην Ελλάδα έμειναν αναπάντητες".

Friday, 20 June 2014 07:15

SDSM leader Zoran Zaev said he has accepted the invitation to a meeting with VMRO-DPMNE leader Nikola Gruevski, adding that he will use it to make five demands. Though he will take part in the meeting, Zaev says that does not mean the opposition will return to Parliament. The SDSM leader will demand a technocratic government that will organise free, fair and democratic elections, separation between party and state, regulation of the media and equitable representation of the opposition on the public broadcaster MRTV and in the other media, further specifying of the election legislation and specifying of the voter list and conducting of a census of the population. “It should be clear that the MP candidates of SDSM and of the coalition partners will not return to Parliament,” Zaev stressed.

Δεν υπάρχουν σχόλια: