20/6/14

Μπράβο ρε Μάγκες Σέρβοι. Εκπληκτική και άμεση Αντίδραση

Η διεθνής κοινότητα ,(ΚΦΟΡ- UNMIK-EULEX -MNAO), μαζί με τις «αρχές» του Κοσσόβου,απομάκρυναν προχθές τη νύχτα το οδόφραγμα στην γέφυρα του ποταμού
 Ιμπάρ που χώριζε το σερβικό τομέα (Βόρεια Μίτροβιτσα) από τον Αλβανικό, για να ενοποιηθεί η πόλη μετά από 15 χρόνια.
Χθες οι Σέρβοι της Βόρειας Μίτροβιτσα με πρωτοβουλία του δήμαρχου Goran Rakić, και με τη βοήθεια μηχανημάτων της επιχείρησης «INKOP Srbija», «φύτεψαν» μεγάλες ζαρντινιέρες από μπετόν πάνω στη γέφυρα και δέντρα δημιουργώντας στο άψε-σβήσε ένα «Πάρκο Ειρήνης» πάνω στη Γέφτρα. Οι ευρω-παίοι και ο Αλβανοί από την Πρίστινα εξέφρασαν την «απογοήτευση» τους με το νέο οδόφραγμα στην κύρια γέφυρα πάνω από τον Ιμπάρ.
Ο Θάτσι είπε ότι το νέο οδόφραγμα, το «Πάρκο της Ειρήνης», είναι ένα «δυσάρεστο, επικίνδυνο και παράνομη παιχνίδι».
Η κυρία αντιπρόεδρος Edita Tahiri , (όπως ο βενιζέλος του Σαμαρά), είπε ότι «υπήρξε μεγάλη αλλαγή στη νοοτροπία των Σέρβων. Αντί να δημιουργούν οδοφράγματα, δημιουργούν πάρκα» πάρκα.
Η επικεφαλής του Mitrovica North Administration Office (MNAO) κ. Adriana Hodzic: είπε ότι, «η απομάκρυνση των οδοφραγμάτων ήταν θετικό βήμα».

H Επαρχιακή Επιτροπή για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι του Δημοκρατικού Κόμματος της Σερβίας , (DSS), με ανακοίνωση του υποστήριξε ότι η απομάκρυνση των οδοφραγμάτων από την κύρια γέφυρα του Ιμπάρ ήταν αποτέλεσμα της συμφωνίας του Πρωθυπουργού της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
«Τι άλλο συμφώνησε ο Βούτσιτς με την Μέρκελ για τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου από τις νότιες επαρχίες θα το δούμε και θα νιώσουμε τις επόμενες ημέρες και μήνες», ανέφερε το DSS και πρόσθεσε ότι η επόμενη κίνηση της κυβέρνησης της Σερβίας θα μπορούσε να είναι η ανέγερση τεμένους στη βόρεια Μίτροβιτσα, και ότι στη θεμελίωση θα παραστεί και ο Βούτσιτς.
Εν τω μεταξύ, και ενώ συνεχίζεται η επίσημη καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών της 8ης Ιουνίου, ο επικεφαλής του αλβανικού συνασπισμού κατά του Θάτσι , ο Ραμούς Χαραντινάι, έκανε άνοιγμα προς στους Σέρβους λέγοντας,«είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλες τις κοινότητες», στο πλαίσιο, του «ευρωπαϊκού Κοσσυφοπεδίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...