16/6/14

Πάπας: Η Ανεξαρτησία μπορεί να είναι λάθος

Ο πράκτορας του Σατανά, ξεπούλησε τους Σκοτσέζους. Μετά τον Ομπάμα και την Χίλαρι, ο Πάπας Φραγκίσκος πήρε θέση κατά της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αλλά και γενικότερα τοποθετήθηκε κατά της Λίγκας του Βορρά στην Ιταλία και κατα των ευρωπαϊκών εθνικιστικών κινημάτων.


Ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξη στην εφημερίδα «La Vanguardia» της Βαρκελώνης, (12 Ιουνίου) όταν ρωτήθηκε αν ανησυχεί για τον κίνδυνο διαχωρισμού της Καταλονίας από την Ισπανία είπε ότι  τον ανησυχεί «κάθε διαίρεση», και πήρε θέση για το συνταγματικό ζήτημα της Σκωτίας και του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, εκφράζοντας ανησυχία και σκεπτικισμό, ενώ τόνισε ότι, «πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή», διότι η ανεξαρτησία, «μερικές φορές είναι σωστή , και μερικές φορές είναι λάθος».

Ο Ποντίφικας είπε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην «ανεξαρτησία δια τη χειραφέτησης όπως έγινε με την χειραφέτηση ων Αμερικανών από την Ευρώπη » και την «ανεξαρτησία δια της απόσχισης», όπως έγινε στην Γιουγκοσλαβία.
«Η ανεξαρτησία των εθνών με απόσχιση είναι διαμελισμός», είπε, και πρόσθεσε δικαιολογώντας τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου, ότι «υπάρχουν έθνη με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς τόσο διαφορετικούς που ούτε με κόλλα μπορεί να μείνουν ενωμένα». «Αυτό ήταν πολύ σαφές», στην περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, είπε, ενώ δεν είναι ,«τόσο σαφές σε άλλες περιπτώσεις, σε χώρες, οι οποίες μέχρι τώρα είναι μαζί ».
Κάθε περίπτωση θα πρέπει να μελετηθεί χωριστά , είπε ο Πάπας. «Η Σκωτία, η Παντανία,(το όνομα που δίνει στη Βόρεια Ιταλία η Λίγκα του Βορρά) η Καταλονία». «Άλλα αιτήματα θα είναι δικαιολογημένα και άλλα όχι , αλλά η απόσχιση ενός έθνους χωρίς να υπάρχει ιστορικό προηγούμενο βίαιης επιβολής της ενότητας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ προσοχή, και να αναλύεται κατά περίπτωση».

Εκ μέρους της Επιτροπής για την Ανεξαρτησία ο Dave Thompson, καλωσόρισε την έκκληση του Πάπα προ τους ψηφοφόρους στη Σκωτία να αναλύσουν το θέμα προσεκτικά και πρόσθεσε: «Είμαστε ε βέβαιοι πως, όταν οι περισσότεροι, συμπεριλαμβανομένων των Χριστιανών, μελετήσουν την επιλογή του ΝΑΙ, θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η ανεξαρτησία είναι η πιο ασφαλής οδός για κοινωνικά δίκαιη Σκωτία».
Εκ μέρους της εκστρατείας του ΟΧΙ η Βουλευτής των Εργατικών Anne McGuire, είπε :
«Ο Πάπας σωστά μας προειδοποιήσε για τις επιπτώσεις της διαίρεσης στην κοινωνία, και είπε ΝΑΙ στη χειραφέτηση και ΟΧΙ στην απόσχιση.

Τώρα φωτίζεται και αποκτά ερμηνεία η εκστρατεία κατά των καθολικών επισκόπων στην Μεγ. Βρετανία. Ο αρχιεπίσκοπος Εδιμβούργου και Αγ. Ανδρέα Patrick O'Brien που ήταν ένθερμος υποστηρικτής της ανεξαρτησίας κατηγορήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 από τον «Observer», για «inappropriate sexual conduct», και παρόλο που δεν αποδείχτηκε τίποτα, υποχρεώθηκε από το Βατικανό να παραιτηθεί στις 3 Μαρτίου 2013, και να παραδεχτεί αορίστως ότι, η «συμπεριφορά του μερικές φορές δεν ήταν αυτή που αναμενόταν από εκείνον», και να αποσυρθεί σε μοναστήρι εκτός Σκωτίας. Μάλιστα για να μην επηρεάσει τους καθολικούς υπέρ του «Ναι» του απαγορεύουν να επιστρέψει στη Σκωτία.

O καρδινάλιος O'Brien, σε συνέντευξή του στον καθηγητή John Haldane, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Catholic Herald, τον Οκτώβριο του 2006 , είχε δηλώσει ότι θα ήταν «ευτυχής» αν οι Σκωτσέζοι ψήφιζαν υπέρ της ανεξαρτησίας, και προέβλεψε ότι «η ανεξαρτησία έρχεται», «θα έλθει πριν περάσουν χρόνια».

ΥΓ. Πλάκα δεν έχει ο αλάθητος. Οι Κροάτες, οι Σλοβένοι, και οι Σέρβοι, είναι , «έθνη με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς», που δεν μπορούν να μείνουν μαζί, ενώ οι σεβοβόσνιοι με τους μουσουλμάνους πρέπει να μείνουν ενωμένοι με νατοική κόλλα, όπως και οι ορθόδοξοι Ρώσοι με τους εβραιοκαθολικούς Ουνίτες του Λβοβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ