23/5/14

Σερβία Πλημμύρες

Καθώς τώρα, μετά τον Σάβα φουσκώνει και ο Δούναβης αυξάνει η απειλή για το Βελιγράδι. Οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες.
Οι αγνοούμενοι στη Σερβία παραμένουν στους 583. Η κυβέρνηση δεν δίνει καμιά ενημέρωση. Ούτε η αστυνομία, ούτε ο Ερυθρούς Σταυρός.
  Τα στατιστικά της καταστροφής όμως δίνουν και παίρνουν. Το 22 % του πληθυσμού, 1,6 εκ. άνθρωποι ) πλήγηκε από τις πλημμύρες . Μέχρι χτες περισσότερα από 120.000 νοικοκυριά δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα .
3.7 00 χιλιόμετρα δρόμων χρειάζονται επισκευή. Οι ζημίες σε περιουσίες που καταστράφηκαν ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος της Ρεπούμπλικα Σερπσκα Μίλοραντ Ντόντικ ,θα συναντηθεί σήμερα στην Αγία Πετρούπολη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να ζητήσει βοήθεια για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες. Στη Β/Ε, περίπου 1,5 εκ. άνθρωποι (39 % του πληθυσμού επηρεάστηκε από τις πλημμύρες).
Οι μεγαλύτερες καταστροφές , καταγράφηκαν στο Doboj , Bijeljina, και το Brčko.
Ο Ντόντικ πήγε στη Ρωσία μετά από πρόσκληση του Πούτιν για να συμμετάσχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
 Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ντόντικ, ορισμένες εταιρείες και τράπεζες έχουν ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς και συγκεντρώνουν χρήματα για να βοηθήσουν τον πληθυσμό της Ρεπούμπλικα Σερπσκα. Την πρώτη ημέρα του Φόρουμ ο Ντόντικ μίλησε με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Gazprom , με τον Αλεξάντερ Μεντβέντεφ , και συζήτησαν την ολοκλήρωση του South Stream.
Ο πρόεδρος της Ρεπούμπλικα Σερπσκα δήλωσε ότι το έργο , ανεξάρτητα από τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, δεν θα σταματήσει, παρά τα προσκόμματα που προκαλούν οι ομοσπονδιακές αρχές στο Σαράγιεβο που καθυστερούν την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας Β/Ε-Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Νομίζω ότι οι άνθρωποι εδώ καταλαβαίνουν ότι το πραγματικό πρόβλημα βρίσκεται στους κοινούς θεσμούς της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης , και όχι στη Ρεπούμπλικα Σερπσκα», δήλωσε ο Ντόντικ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...