28/5/14

Η επόμενη μέρα

Οι νέοι Ευρωπαϊκοί Πολιτικοί Συνασπισμοί

Ο Συνασπισμός Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Ελευθερία, περιλαμβάνει το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο με 24 έδρες , την Ιταλική Λίγκα του Βορρά με 9 έδρες , το FPÖ από την Αυστρία με 4 έδρες , το Ολλανδικό PVV επίσης με 4 , το SD από τη Σουηδία με 2, και το Βελγικό Vlaams Belang με μία. 6 χώρες και 44 βουλευτές. Η προσπάθεια της κ. Λε Πεν σήμερα στις Βρυξέλλες είναι να ενταχθούν στην ομάδα της οι Φιλανδοί Εθνικιστές (PS),  με 222,102 ψήφους και δύο έδρες, που στο παρελθόν ανηκαν στην ομάδα του κ Φάρνατζ. Σε αυτή την περίπτωση ο Συνασπισμός της κας Λε Πεν θα εκπροσωπεί περισσότερους από 8 εκ. Ευρωπαίους και θα έχει 46 βουλευτές.

Η Χρυσή Αυγή και το Ουγγρικό Γιόμπικ βρίσκονται εκτός αυτής της συζήτησης ακόμα. 

Ο Συνασπισμός του κ. Φάραντζ θα περιλαμβάνει το UK Independence Party με 24 έδρες , το Dansk Folkeparti , έναν Γάλλο και 4 Πολωνούς , και  ψάχνει εναγωνίως βουλευτές από τρεις χώρες για να συγκροτήσει ομάδα. Οι Φλαμανδοί εθνικιστές του N-VA με τους 4 βουλευτές και οι ΑΝΕΛ, φαίνονται ως πιθανά μελη, της συμμαχίας που έχασε την κ. Τζαβέλλα και τον κ. Σαλαβράκο.

Το γερμανικό AfD, που θεωρεί «γελοίο» τον Φάραντζ θα καθίσει μάλλον με τους «Ευρωπαίους Συντηρητικούς και Μεταρρυθμιστές».

Η γραφειοκρατική Χούντα των Βρυξελλών πάντως, αφού οι Νότιοι και η Ανατολική Ευρώπη ψήφισαν Χούντα, αντιμετωπίζουν ήδη αφ’ υψηλού τους ευρωσκεπτικιστές, καθώς οι «αναλυτές» των Βρυξελλών λένε ότι «τα αντι- ευρωπαϊκά κινήματα, η Ευρωπαϊκή Συμμαχία για την Ελευθερία της Λεπέν ,
η Ευρώπη για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία του Φάραντζ , οι μετριοπαθείς ευρωσκεπτικιστές , «Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές» και η «Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά», έχουν «βαθιές διαφορές», που πρέπει να ξεπεραστούν πριν να μπορέσουν να καταψηφίσουν μαζί τις προτάσεις του «ευρωδιευθυντηρίου», που κατεβάζει η Επιτροπή, και συχνά «θα ψηφίζουν ο ένας εναντίον του άλλου».

Άλλωστε , «το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες παρά τις απώλειες τους διατηρούν την «σαφή πλειοψηφία» οπότε η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών «δεν θα επιφέρει αλλαγή πολιτικής».
Ο μεγάλος τρόμος του «ευρωδιευθυντηρίου», είναι μήπως ο Μπερλουσκόνι και η Forza Italia με τους 13 ευρωβουλευτές και το Fidesz του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτωρ Ορμπάν, με τους 12 βουλευτές, εγκαταλείψουν το ΕΛΚ, οπότε αλλάζει όλη η αρχιτεκτονική και η αριθμητική της Συμμαχίας ΕΛΚ-Σοσιαλδημοκρατών. Το ΕΛΚ από τους 214 θα πέσει στους 189 και οι Σοσιαλδημοκράτες θα έχουν 191. Αυτό θα έχει ενδιαφέρον.

Και μην ξεχνάμε ότι 1.296.007 Γκρέκο μασκαράδες ψήφισαν περισσότερη Γερμανική Ευρώπη, και Χούντα Βρυξελλών-Φραγκφούρτης και έστειλαν 5 ευρωβουλευτές στο ΕΛΚ . Άλλοι 834.240 Γκρέκο μασκαράδες, ψήφισαν ευρωξεφτιλα, Μάρτιν Σούλτς, και Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και έστειλαν 4 κεντροαριστερούς λεχρίτες να ψηφίζουν κεντροαριστερή χούντα με «προοδευτικό πρόσημο».
 Ράτσα μπαρούφα, ρε. Τσίρκο, Παράγκα, Σοσιαλήστε Κομπανία. Και γελάνε οι μάγκες αναλυτές των Βρυξελλών. Τόσα εκατομμύρια κακομοίρηδες καραγκιόζηδες τους έκαναν ζάφτι με ένα νεύμα. Και ένα χαμόγελο. Και ένα «διασάκι».*

* Στη Σλοβενία που ψήφισε το 21% έστειλαν 5 βουλευτες στο ΕΛΚ , έναν σοσιαληστή, έναν ανεξάρτητο συνταξιούχο και έναν tweeter με το κόμμα «Verjamem»

Δεν υπάρχουν σχόλια: