22/5/14

ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Κι ύστερα σου λένε ο τι έχει άδικο ο Γλέζος

Διέκοψαν άρον-άρον τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να αποφύγουν να δώσουν εξηγήσεις, για την διαχείριση στα προγράμματα των ανέργων ύψους 5 εκ. ευρώ αλλά και για να μην συζητηθεί η υπόθεση με το καφέ μπαρ της διαπλοκής στο κτίριο της Ένωσης καθώς και η υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ. Στην πιο κρίσιμη στιγμή της συνεδρίασης, με εννέα παρόντες, ο Δ. Τρίμης προσποιήθηκε τον ενοχλημένο, πετάχτηκε όρθιος , δήλωσε ότι αποχωρεί και με την Μ. Κατσίμη να τρέχει πίσω του (δύο από τους 3 του Σύριζα) σηκώθηκαν να βγουν από την αίθουσα.

Η Μ. Αντωνιάδου ( ΠΟΛΑΝ) δήλωσε αμέσως ότι «σαν κίνηση συμπαράστασης στην παράταξη Τρίμη αποχωρεί» και αυτή και πήγε μαζί τους.
Η σχέση στοργής της εκλεκτής του Μπαλτάκου, με δύο από συνιστώσες της Κουμουνδούρου, που έχει αρχίσει ένα χρόνο τώρα στην ΕΣΗΕΑ, φτιάχνει βαρύ κλίμα για την αναμέτρηση στο «μικρό τελικό» της Κυριακής.

Άντε τώρα να πει κάποιος ότι ο Νέστορας της Αριστεράς, Μανόλης Γλέζος έβγαλε από το μυαλό το ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ και Σύριζα. Που υπάρχει ένα χρόνο τώρα στην ΕΣΗΕΑ.

Την χαριστική σύμβαση για να στηθεί καφέ –μπαρ, στα μέτρα ημετέρου της Προέδρου της ΕΣΗΕΑ , με άρωμα διαπλοκής, μποναμά το πεζοδρόμιο για τραπεζάκια έξω στην Βουκουρεστίου, κατήγγειλε με ανακοίνωση της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων.
Αποκάλυψε επίσης και τον προεκλογική… ατμόσφαιρα στο καφέ μπαρ αυτό, για την επιστροφή του κ. Ν. Κακλαμάνη στο Δήμο και τον 9,84, απ’ όπου πέρασε η Πρόεδρος και τώρα συνεχίζουν συνεργάτες της.
Το δράμα τους όμως είναι ότι όχι μόνο τους πήραν χαμπάρι αλλά ούτε Κακλαμάνης , ούτε Σπηλιωτόπουλος θα είναι Δήμαρχοι. Το χειρότερο όμως είναι ότι βάζει πλάτη τώρα για συγκάλυψη ο Τρίμης.
Πάντως με κοινή ανακοίνωση Εκείνη και ο γενικός γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ, δύο μέρες πριν τις εκλογές της περασμένης Κυριακής , αυτοαναγορεύθηκαν σε εκπροσώπους του καφέ μπαρ στην ΕΣΗΕΑ , στήνοντας ταυτόχρονα και ένα χαλκείο μήπως και πέσει η μπάλα στην εξέδρα.
Έτσι ως αιτιολογία για την μηχανή που στήθηκε, ισχυρίζονται ότι κάποτε η ΕΣΗΕΑ πλήρωνε για το κυλικείο και φταίει τότε Τσαλαπάτης, που σαν Αντιπρόεδρος δήθεν δεν διαμαρτυρήθηκε.
Η αλήθεια είναι ότι έκλεισε το κυλικείο, πληρώθηκε και αποζημίωση στον ενοικιαστή, δεν λειτουργούσε τίποτα για ένα χρόνο και μετά λόγω του ….κατεπείγοντος άνοιξε το παράθυρο η κυρία για να φέρει τους δικούς της.

Οι δυο συνεταίροι όμως σήκωσαν στις τελευταίες εκλογές λάβαρο για δήθεν ανανέωση, ως ενωμένοι δημοσιογράφοι ,με παλιά υλικά διαπλοκής και με αλληλόχρεο λογαριασμό στην ταφόπλακα των ΣΣΕ, στις απολύσεις, σε λουκέτα ΜΜΕ, στις περικοπές παροχών και συντάξεων, στο « Μαύρο της ΕΡΤ .
Είναι απλό. Τρέμουν τη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ αλλά και του ΕΔΟΕΑΠ και όσα έρχονται. Όλο το μυστικό είναι να μην φανεί η μαύρη τρύπα που άνοιξε η πρακτική τους στην ΕΣΗΕΑ, και η ανοχή τους στα εκατομμύρια από τα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ που παραδόθηκαν στο PSI και βέβαια η συγκάλυψη όλων αυτών ,μαζί με τις ευθύνες .
Άλλωστε μεθοδεύουν από καιρό συμμαχία με παροχή ασυλίας στην τέως του ΕΔΟΕΑΠ που τους αβαντάρει με ανακοινώσεις , ώστε να επιδοθούν στα δικά tους: -με τα ρέστα της Ένωσης να στηθούν μαγαζιά με «έργα» βιτρίνας, στο όνομα των ανέργων, , προσφορές ελεημοσύνης και συσσίτια Αλληλεγγύης που μυρίζουν ψηφοθηρία και εξυπηρέτηση του μηχανισμού των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης, ο οποίος εισπράττει την μερίδα του λέοντος από τα κοινοτικά προγράμματα. - αναθέσεις με ουρά σε συμβούλουςκαι άλλους. -με ότι έχει απομείνει στον ΕΔΟΕΑΠ να σπρώξουν το καιρό μέχρι να έρθει ή ώρα του λουκέτου, ώστε να πνιγούν οι ευθύνες στο τσουνάμι με τα επαγγελματικά ταμεία.

Στην ΕΣΗΕΑ πάντως μόνο στα τελευταία 5 χρόνια το έλλειμμα υπερβαίνει σωρευτικά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, που μεταφέρονται από το αποθεματικό για να μην ζητηθούν όσα χρωστάνε εργοδότες και άλλοι.

Τα έξοδα κυλικείου που αναφέρουν για τα τελευταία χρόνια στην ΕΣΗΕΑ μέχρι το 2012 για συνεδριάσεις Διοικητικού Συμβουλίου , Πειθαρχικών Συμβουλίων , συσκέψεις, εκδηλώσεις, επισκέπτες, συναντήσεις, συνεδριάσεις ΔΣ, ΜΣ κλπ. που χρησιμοποιούν ως «σούμα» για να εντυπωσιάσουν και να κάνουν αντιπερισπασμό στη μηχανή που στήθηκε για το καφέ-μπαρ, δεν πείθουν κανένα. Τους εκθέτει χειρότερα.
  Μάλλον προσπαθούν να «στήσουν» εντυπώσεις από το φόβο μη «βγουν» στον αέρα πχ οι αναγκαστικές παραιτήσεις εργαζομένων οι αποζημιώσεις που πληρώθηκαν, ώστε να γίνουν προσλήψεις της επιλογής τους, χειρισμοί ειδικού χαρακτήρα σε περιούσιο συνεργάτη που είναι δίπλα τους, κ.α. 
  Όσο για τις τεράστιες καταστροφές στο νεοκλασικό της οδού Ζαίμη και τις καταλήψεις η σημερινή πρόεδρος δεν τις αγγίζει όπως και τη διετία 2011-13, που ήταν γενική γραμματέας και η ΕΣΗΕΑ πλήρωνε ακόμη και το λογαριασμό του ρεύματος για τις καταλήψεις. 
  Σχετικά με τα μισθώματα των άλλων καταστημάτων τα χαρτιά λένε άλλα από αυτά που ισχυρίζονται οι ΔΥΟ στην ανακοίνωση τους.
-Από το φαρμακείο της γωνίας η ΕΣΗΕΑ εισπράττει σήμερα για τρία καταστήματα που έχουν ενοποιηθεί σε ένα, λίγα μόλις ευρώ τον μήνα περισσότερα, από όσα εισέπραττε το 2007.
Τότε όμως το μίσθωμα ήταν για δύο καταστήματα που είχαν συγχωνευθεί σε ένα για να στεγασθεί το ίδιο φαρμακείο.
-Την περίοδο 2010-2011 υπήρχαν προσφορές μισθώματος 12.000 ευρώ τον μήνα και για τα τρία καταστήματα και η τότε πλειοψηφία τα άφησε ξενοίκιαστα. -Το 2012 κτηματομεσιτική εταιρία πρότεινε, παρά την κρίση, μίσθωμα τουλάχιστον 50 ευρώ/τμ , γεγονός που σημαίνει ότι τα έσοδα θα ήταν πολλαπλάσια από τα σημερινά. 
  Η σημερινή πρόεδρος στην προηγούμενη θητεία του ΔΣ ήταν γενική γραμματέας και σε αυτήν που προηγήθηκε ταμίας ήταν ο τρίτος συνδικαλιστικός της εταίρος που τον δίνει κι αυτόν στεγνά, μήπως και σωθεί.
Επανειλημμένα η ΚΕΔ τα έχει καταγγείλει όλα αυτά με τους εκπροσώπους της στο ΔΣ και το ΜΣ της ΕΣΗΕΑ και με ανακοινώσεις της.
Το γεγονός ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένος προυπολογισμός υποχρεώνει τους εκπροσώπους μας να ψηφίζουν τα τελευταία χρόνια μόνο τα μισθολογικά.
Τα σχετικά έγγραφα υπάρχουν στο πρωτόκολλο και η πλειοψηφία δεν τολμάει να τα φέρει για συζήτηση. Δεν είναι τυχαίο επίσης ο, τι οι συνάδελφοι καταψήφισαν, στις δύο τελευταίες εκλογο-απολογιστικές γενικές συνελεύσεις τον προυπολογισμό και τον απολογισμό με αποτέλεσμα η ΕΣΗΕΑ ως επαγγελματικό σωματείο με διαχείριση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ να λειτουργεί επί δυόμιση θητείες χωρίς εγκεκριμένο προυπολογισμό και απολογισμό.
Πόσο νόμιμο είναι αυτό και άλλα πολλά θα φανούν σύντομα.
Το ίδιο και στον ΕΔΟΕΑΠ.
Η ΚΕΔ από τις 2-7-2013 επισημαίνει με ανακοίνωση της:. «…Στις εκλογές της 18 και 19 Ιουνίου απορρίφθηκε με 57% ο οικονομικός προυπολογισμός των τριών, που διοίκησαν την ΕΣΗΕΑ τη τελευταία διετία(Τρίμης-Αντωνιάδου-Λίτσης). Ταυτόχρονα όμως απορρίφθηκε με 63 %, και ο απολογισμός τους, λόγω και των ελλειμμάτων αλλά και της κακοδιαχείρισης, που είχε αναγκασθεί να καταγράψει ακόμη και η εξελεγκτική επιτροπή…»

20-4-2014

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
www.styx.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

'Αρα μετά από αυτό το άρθρο αλλάζω την επεξήγηση που έδινα στα αρχικά-Ε-ντεταλμένα -Σ-κυλιά -Η-γεμονικής -Ε-πικράτι0σης -Α-νθελλήνων σε -Ε-ντεταλμένα -Σ-κυλιά -Η-γεμονικής -Ε-κμετάλλευσης -Α-νέργων.
Δημήτρης-Μονακό-Παγασητικού.

Unknown είπε...

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ, ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!..

Ούτε στην Βόρεια Κορέα δεν υπάρχει τέτοια μπολσεβίκικη Χούντα: Με ανακοίνωση που ανήρτησε πρίν λίγο στην Ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ, το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» απαγορεύει στους δημοσιογράφους να παρίστανται στις συνεντεύξεις που δίνουν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής και να θέτουν ερωτήσεις!..
Όπως θα διαβάσετε στην ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ που παραθέτει στην συνέχεια ο «Στόχος», οι αμετανόητοι μπολσεβίκοι που κουμαντάρουν το Συνδικαλιστικό Σωματείο των Δημοσιογράφων (Δ. Τρίμης, Μαριλένα Κατσίμη κλπ.) συνιστούν στους δημοσιογράφους (αν τυχόν βρεθούν τυχαία κοντά στον Κασιδιάρη, στον Παναγιώταρο και στα άλλα παιδιά) να καταγγέλλουν τον Ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, για να ξυπνήσουν οι Έλληνες πολίτες που τους συμπαθούν και να πάψουν να τους στηρίζουν! Επίσης, αφήνουν και έμμεσες απειλές κατά των δημοσιογράφων που θα παρακούσουν την εντολή της ΕΣΗΕΑ και θα παρευρεθούν σε κάποια προσεχή συνέντευξη της Χρυσής Αυγής, ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της παραπομπής τους στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ!..
Ιδού το πλήρες κείμενο της ανακοινώσεως που εξέδωσε πρίν από λίγο (7 το βράδυ της Τετάρτης 21 Μαΐου 2014) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ...

«ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ "ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ"

21 Μαΐου 2014

Με αφορμή τη μετάδοση της διακαναλικής συνέντευξης της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει προς πάσα κατεύθυνση την ανυποχώρητη στάση μας απέναντι στο μόρφωμα των ναζιστών, η οποία ουδέποτε κάμφθηκε, παρά τις απειλές και τις ύβρεις που κατά καιρούς δέχθηκαν πολλοί συνάδελφοί μας.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα σταθούμε με κάθε τρόπο στο πλευρό των δημοσιογράφων, οι οποίοι αρνούνται να συμμετέχουν σε συζητήσεις με τους εκπροσώπους της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ». Καλούμε όσους συναδέλφους μας βρεθούν στο μέλλον στη δυσάρεστη θέση να απευθύνουν ερωτήσεις στους εκπροσώπους του αυταρχισμού και της ξενοφοβίας, να πράξουν για άλλη μια φορά αυτό που επιβάλλει το καθήκον τους: Να ξεσκεπάσουν τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Δεν πρέπει να παραμείνει η παραμικρή αμφιβολία στους πολίτες για την πραγματική φύση και τις επιδιώξεις του συγκεκριμένου «κόμματος».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ»

Ανώνυμος είπε...

Το καθεστως κοπτεται ταχα για την δημοκρατια και επιμενει.

διχως τα κομματα της ολιγαρχιας και με κομματα μη ελεγχομενα δημοκρατια παυει λεει.

Δημοκρατια στην ελλαδα δεν υπηρξε ποτε.

Δημοκρατια στην ελλαδα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.




Στην ελλαδα υπαρχει ενα πολιτευμα


Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ.


συνταγματικη ολιγαρχια σημαινει

οτι ολα τα κομματα ανηκουν η πρεπει να ανηκουν στην ολιγαρχια για να μετεχουν στη βουλη της.

μια βουλη προσχηματικη για επικυρωση αρχικα των ολιγαρχικων βουλησεων και επειτα των υπερτερων συνταγματικων ολιγαρχιων της ευρωπης.


αν η ολιγαρχια δεν εχει την ψιλη κυριοτητα των κομματων αυτων τοτε απειλειται η δικη της πριβε δημοκρατια και το πολιτευμα.



δηλαδη; η συνταγματικη ολιγαρχικη ταξη.

δηλαδη απειλουνται τα προνομια και η καλοπεραση των προστυχων μειοψηφιων νεοελληνων αχρειων .

αχρειοι απατριδες ,κουτοπονηροι νεοελληνες απατεωνες,πορνατζηδες,εκπορνευομενες ελληνιδες , κλεπτοκρατες σφουγγοκωλαριοι των μεγαλων δυναμεων ,χυδαιοι ανθρωποτυποι καρικατουρες του υποκοσμου και της δυτικης αμερικανικης υποκουλτουρας.

να ποια ειναι η ελληνικη διεφθαρμενη ελιτ και η δημοκρατια της που μονο δημοκρατια βεβαιως δεν ειναι...

Ανώνυμος είπε...

TO ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ




ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΣ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΓΚΕΤΟ

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...