4/4/14

Η «εργαλειοθήκη της Συναγωγής» και τα Φαρμακεία

Η αγάπη που τρέφει ο λαός του Ισραήλ για την Ελλάδα, δημιουργεί ένα ευνοϊκό υπόστρωμα διαπροσωπικών σχέσεων που είναι σημαντικές για το ξεκίνημα εμπορικών συνεργασιών, είπε ο πρόεδρος του Ελληνοϊσραηλινού Επιμελητηρίου Βασίλης Παΐσιος, μετά την ψήφιση του νόμου Super Pharm από τους 152 της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Οι εκπρόσωποι τον Φαρμακοποιών που μαζί με τους βουλευτές τους ικέτευαν τον κ. Μπαλτάκο ζητώντας «Έλεος» και «αλλαγές στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ», άκουγαν ότι «η τρόϊκα δεν δέχεται αλλαγή ούτε μιας φράσης». Αν βέβαια ζητούσαν να μιλήσουν μπροστά τους με την τρόϊκα σε ανοιχτή ακρόαση, θα μάθαιναν ότι η «τρόικα» είχε πεταχτεί στο Ισραήλ και θα άκουγαν όχι «την φωνή της Τρόικας», αλλά τη Φωνή του Κυρίου. Δηλαδή των μεγάλων φαρμακευτικών οικονομικών συμφερόντων του εξωτερικού που βρίσκονταν πίσω από την «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ».
Τα «Οικονομικά συμφέροντα» προσπαθούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά από την εποχή του εκσυχρονιστή Κόσερ συμπέθερου, και το 2004 με δικό τους υπουργό υπανάπτυξης, η φιλάνθρωπος και επενδυτική οικογένεια Koffler, έριξε το «αναπτυξιακό» σύνθημα , «τα φάρμακα στα σουπερμάρκετ». Δεν τους βγήκε πέρα η διαρθρωτική μεταρρύθμιση και έκαναν «υπομονή». 
 Το ενδιαφέρον της Super Pharm για να δημιουργήσει αλυσίδες φαρμακείων στην Ελλάδα το είχε προσέξει μέχρι και ο εμπορικός ακόλουθος στο Ισραήλ και το είχε βάλει σε έκθεση του το 2010, όπου έλεγε ότι η SUPER PHARM σχεδίαζε , σε πρώτη φάση, την ίδρυση καταστημάτων λιανικής πώλησης στην Αθήνα.

Μάλιστα ο CEO της ισραηλινής Super Pharm , κ. Lior Reitblatt, σε πρόσφατες συνεντεύξεις του, εξέφραζε την απογοήτευση της εταιρείας διότι το «μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη θέτει περιορισμούς στην ελεύθερη ίδρυση φαρμακείων», και εξέφρασε την πρόθεση «να επεκταθεί σε όποια αγορά δεν έχει περιορισμούς ιδιοκτησίας».
Ο κ. Lior Reitblatt τόνιζε ότι η Super Pharm έχει εξετάσει τη δυνατότητα εισόδου της στην Τουρκία και στην Ελλάδα καθώς και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά «συνάντησε εμπόδια από το ισχύον νομοθετικό καθεστώς για το ιδιοκτησιακό».

Ούτω πως, έγινε η κρίση ευκαιρία και στην «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» εντάχθηκαν ρυθμίσεις που εξυπηρετούσαν τη είσοδο της Οικογενείας Koffler και της Super Pharm στην ελληνική αγορά και στην εξαφάνιση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. 

  Η «Super-Pharm» που ιδρύθηκε το 1978 από την Οικογένεια Κόφλερ , διαθέτει στο Ισραήλ 186 φαρμακεία, από τα οποία διακινεί το «ευρύτερο δυνατό φάσμα φαρμάκων», health products, βιταμίνες, καλλυντικά, προϊόντα περιποίησης και, baby products, και ο κύκλος των εργασιών της πέρσι ήταν 1,36 δις δολ..
«Το 2001 η Super-Pharm θεωρώντας ότι η μοναδική έννοια της αλυσίδας θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών και σε άλλες χώρες, έκανε τα πρώτα της βήματα έξω από το Ισραήλ., και άνοιξε τα πρώτα καταστήματα στην Πολωνία, που τώρα έγιναν 53.
Το 2013 η Super-Pharm άνοιξε αλυσίδα φαρμακείων στο Πεκίνο, και τώρα ελέγχει «90 σημεία πώλησης» στην Κίνα. Το μέσο μέγεθος των μαγαζιών της Super Pharm είναι 500 τμ. 
 Η Super-Pharm από το 1994 πουλάει και φθηνά φάρμακα «ιδιωτικής ετικέτας» από το 1994.

Ιδρυτής της επιχείρησης είναι ο «φιλάνθρωπος», (έχει λάβει βραβείο της B'nai Brith), εβραίος επιχειρηματίας Murray Bernard Koffler,, που από το οικογενειακό φαρμακείο που είχαν οι γονείς του στο Τορόντο , οι οποίοι μετανάστευσαν στον Καναδά από τη Ρουμανία, ίδρυσε το 1962 την αλυσίδα Shoppers Drug Mart, η οποία σήμερα διαθέτει 12.000 σημεία πώλησης στον Καναδά.

Οπότε όλη η φασαρία έγινε για να επενδύσει στον τόπο μας η φιλάνθρωπη οικογένεια Koffler και η Super-Pharm.

( Έπεται συνέχεια)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εκτος απο τα φαρμακεια προτιθεται να σαρωσει και τα καταστηματα οπτικων ειδων (βλ.: http://www.chaindrugreview.com/inside-this-issue/news/01-03-2011/superpharm-recognized-as-best-global-drug-chain). Και δεν εχει αναφερθει καθολου το γεγονος αυτο, εμω οι οπτικοι κοιμουνται με τσαρουχια. Διαδωσε το κε Χατζαρα.

Ανώνυμος είπε...

Συμ-πτωματικά

Ο χρόνος αλλά και η ζωή ακολουθούν το δρόμο τους. Ένα δρόμο όμως διαφορετικό για τους αφελείς και διαφορετικό για τους νοήμονες. Οι νοήμονες λοιπόν μπορούν εύκολα να δουν τις τελευταίες ετούτες ημέρες τον πανικό που δείχνουν όλες οι πράξεις του κατεστημένου το οποίο τρέμει τις επερχόμενες εκλογές.

Φαίνεται ολοκάθαρα να έχουν σημάνει συναγερμό επιβιωσεως, να τρέχουν και να μην φτάνουν…
Ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες τους, συστημικοί άνθρωποι και άλλα κέντρα, δηλώσεις και συνεντεύξεις παντού σε υψηλές κορώνες περί της (προεκλογικης) Κυβερνητικής επιτυχίας σε όλους τους τομείς. Επιτυχίες και δηλώσεις του πρωθυπουργού με νούμερα φοβερά και τρομερά διχως καμμια αξια για το λαο, για την ευτυχία που επιτέλους ήρθε -στα ταχυδακτυλουργικα νούμερα - του κυρίου πρωθυπουργού.


Σε λίγες μέρες κατεβαίνουν τα σπρεντς, κυκλοφορούν νέα ομόλογα, και… βγαίνουμε σε λίγο πάλι στις αγορές. Η Μέρκελ έρχεται πανηγυρικά και εκλογολομπιστικα στην Αθήνα για το μνημοσυνο ,ενώ πολλοί άλλοι ξένοι δημιοι μεχρι τωρα, όσο πλησιάζουν εκλογές όλο και περισσότερο τους υμνούν προ της καταρρευσεως. Ως και ο Σόϊμπλε! Και δεν είναι όλα αυτά παρέμβαση στα εσωτερικά μας. Απλά, συμπτωματικά δηλώνουν Πανηγυρικους υπέρ των επιτυχιών των ασθμαινοντων κυβερνώντων!

Ποια νέα μέτρα υπογράψαμε και ποσα ερχονται απο φθινοπωρο, πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν, πόσοι απολύονται ή απολύθηκαν, ποια χαράτσια μας κυνηγάνε, πόσα χρωστάμε έξω, πόσοι είναι οι άνεργοι και ότι είμαστε η πιο φτωχή χώρα της... ηνωμενης Ευρώπης, αυτά στη σιωπή γιατί αυτά δεν είναι είδηση!! Όπως δεν είναι είδηση το περιεχόμενο των αποκαλύψεων του Μπαλτάκου, αφού κανείς δεν αναφέρεται σε αυτές αλλα καθε κομμα ασχολειται με βολικες για αυτο εφευρεσεις περιξ αυτων που αποπροσανατολιζουν και τις κουκουλωνουν…

Και το αθλιότερο δεν είναι η ωμη επέμβαση των ξένων και η επιστράτευση και ενορχήστρωσή τους στην υπηρεσία της σωτηρίας της κυβέρνησης (για να μην κινδυνευσει ποινικα και κομματικα σύσσωμη μόλις ηττηθεί…) Είναι το ξαφνικά αλλαγμένο και… φλεγόμενο πρόγραμμα των ΜΜΕ, με τις υπερτονίσεις και με τις αποσιωπήσεις…. Τα συστημικά και πάντα ακριβά αμειβόμενα κανάλια σε ένα κρεσσέντο θεματολογίας και μονόπλευρων ύμνων άνευ προηγουμένου. Έπεσε σύρμα σε όλα τα συστημικά και δημόσια μέσα.. «τρεχάτε, πνιγόμαστε»!

Για όσους βλέπουν,η ραδιοτηλεοραση επι σταζι στη ΛΔΓ δεν είναι τίποτα μπροστά σε ετούτους! Οι εκπομπές τους θα μείνουν σαν σελίδες δημοσιογραφικής και δημοκρατικής ντροπής. Δυστυχώς!
Αλλιώς δεν δικαιολογείται, σε πανικο δημοσιογράφοι να έχουν κατρακυλήσει σε τέτοια υπερβολή τραυματίζοντας ακόμα μια φορά την δημοσιογραφική δεοντολογία και αποστολή.
Όλοι τους μαζί υπέρ βωμών και εστιών(και μισθών…) λοιπόν και όλοι τους αντάμα στο βαραθρο του καιαδα, ΣΥΜ-ΠΤΩΜΑΤΙΚΑ!

Κρίμα και ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΑΡΑ!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ 'ΞΕΦΥΓΑΤΕ'ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΑΛΒΑΝΟΕΒΡΑΙΟ ΚΑΡΑ ΖΑΦΕΡΙ;
ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ, ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΔΟΚΤΟΡ RATH(Ο ΜΟΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥ ΧΙΤΛΕΡΟΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ)ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΕ ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...(YOUTUBE)
Ο ΛΟΜΠΑΡΝΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΣΕ ΑΛΟΝ=ΜΟΣΙΑΛΟ, ΚΑΙ Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΤΕVA ΤΊ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ;ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΣ;ΟΤΑΝ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΤΕVA,AYΤΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ(Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕ ΛΟΥΕΡΝΤΙ ΣΑΪΕΝΤΟΛΟΓΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Έ;).
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΧΑΖΑΡΟΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡ.ΦΑΡΜ.ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΡΥΦΙΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;;;ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΜΕ 'ΔΗΘΕΝ' ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΙΩΔΗ 'ΠΟΛΥΦΑΡΜΑΚΙΑ' ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΗΤΑΝ ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΛΕΪΝΤΕΝ.ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ -ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ- ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ!ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΥΤΑ ΠΗΡΑΝ 700 ΕΥΡΩ ΓΙΑ THN ΕΡΓΑΣΙΑ!Η ΓΕΡΜΑΝΙΣ 18.ΟΟΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ...ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ Π.ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ..LAGRANGE RENATE.
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ME SUPER MARKET+MEDICINES....
ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΥΠΟΥΛΑ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΝΤΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΑΝ ΚΑΛΑ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ.
ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ;;;ΟΙ 'ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ'...