9/3/14

Όταν οι μάζες και οι τηλεσκηνοθέτες γράφουν ιστορία

του Σπύρου Χατζάρα

Ο αμερικανός σκηνοθέτης στο Κίεβο μοίραζε θάνατο στους «Μπιρκούτ» και την μανδάμ «αντιπολίτευσις» με αναλογία 7:10 από τις ταράτσες. Oι μικρές οθόνες γέμιζαν με αίμα και δάκρυα, ενώ ο κεντροαριστερός δημοκρατικός τηλεθεατής, που καταπίνει με τις φούχτες τα παραισθησιογόνα «αλαφουζόλ», παρακολουθούσε σε «ζωντανή σύνδεση» ρεαλιστικές εικόνες που έγραφαν «τηλε-ιστορία», και έκανε σχόλια στο φατσοβιβλίο με τους απρόσωπους φίλους του, που τραγουδούσαν τουίτ-τουίτ!
Το θύμα, ο θεατής, το «πρόβατο», ο κυρίαρχος λα(γ)ός που μετά την κάλπη θα γίνει στιφάδο, έβλεπε τους κομπάρσους με το μεροκάματο των 2 ευρώ να σκοτώνονται αλλά ο σκηνοθέτης και οι ελεύθεροι σκοπευτές ήσαν «αθέατοι».

Από εκεί και πέρα την «λεζάντα», την επεξήγηση της εικόνας την αναλάμβαναν τα φαντάρια της ενημέρωσης , οι «ρεπόρτερ» των 600 ευρώ ,οι υψηλόμισθοι παραθυράτοι, η Ολγα και η κ. Χούκλη. Τα ρετιρέ. 
   Εβρομαιντάν και Πλατεία Ταχρίρ, τα τηλεοπτικά πλατό όπου η τηλεόραση, οι μάζες και τα κοινωνικά δίκτυα δημιούργησαν εικονική «ιστορία», με παραγωγή και κάστινγκ.
Δεν τα μαθαίνουμε τώρα για πρώτη φορά. Μας το είχαν πει από το 1964. Αλλά οι φοιτητές της αμερικάνικης δημοσιογραφίας νόμιζαν ότι ψευδο-γεγονός είναι μόνο τα δελτία Τύπου και οι συνεντεύξεις.
Η δημιουργία τηλε-πραγματικότητας από τους σοφτ παόυερ μηχανισμούς επικοινωνίας τους ξέφυγε, διότι ο Μάρξ δεν τόγραψε. Ο Μαρξ δεν τόπε.

Ψευδο-γεγονός τα όπλα του Σαντάμ, ψευδο-γεγονός η «σφαγή άμαχου πληθυσμού» στο χωρίο Ράτσακ του Κοσσυφοπεδίου, όπου τα μωρά ήσαν κούκλες, ψευδο-γεγονός η βόμβα που τοποθετήθηκε στη «Μερκάλε» του Σεράγιεβο, ψευδο-γεγονός η «Σρεμπρενίτσα», ψευδο-γεγονός και η επίθεση κατά του συριακού λαού με «χημικά» που όμως είχαν παραχθεί στην Τουρκία. Ψευδογεγονός, και οι χορογραφημένες βιαιότητες του Δεκεμβρίου του 2008, όταν κάηκε η Αθήνα με το μολότοφ-πάρτι της Πρεσβείας, με μισθωμένους κομπάρσους από το συνταγματικό τόξο. (Πασοκ-Συριζα). Ψευδογεγονός σκηνοθετημένο και χορογραφημένο και η δήθεν ελληνική χρεοκοπία του 2010.
Μπορεί ο εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου της μαύρης θάλασσας να είπε ότι «μετά τα όσα ζήσαμε στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας στο Ιράκ και τη Συρία οι σκηνοθέτες της παραπληροφόρησης δεν έχουν νέα τρίκ και θα αποτύχουν», αλλά αυτό είναι μια αισιόδοξοι άποψη.
Η Χίτλερι, που θα διαδεχθεί τον Ομπάμα με σπόνσορα τη Μπίλντερμπέργκ, είπε ότι οι ενέργειες του Πούτιν «θυμίζουν κινήσεις του γερμανού δικτάτορα Χίτλερ». Έτσι γίνεται η πολιτική. Πούτιν =Χίτλερ. Εύκολο και εύπεπτο για τον «μέσο» αμερικανό τηλεθεατή. Άλλο φυσικά εάν ο Δαβίδ στο Κίεβο δούλεψε μαζί με τον εγγονό του Χίτλερ. Αυτό ήταν μπίζνες. Άλλωστε και οι Ρότσιλντ και οι Ροκφέλερ και οι Οπενχάιμ έκαναν μπίζνες με τον κακό Αδόλφο αφού τον δάνειζαν.
Στην ίδια γραμμή με την Χίτλερι, και οι δικοί μας επικοινωνιολόγοι αντιμετωπίζουν τις προσεχείς εκλογές του Μαΐου σαν διαγώνισμα όπου ο ψηφοφόρος του συνταγματικού τόξου θα εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του για το πόσο κακός άνθρωπός ήταν ο κ. Χίτλερ. Και ψηφίζοντας ΟΧΙ στο Χίτλερ, ο χαιβάν «κυρίαρχος λαγός», θα γίνει στιφάδο και από την κάλπη θα βγει και πάλι γελώντας ο τσιφούτ-τραπεζίτης με το «κιπά» που θα δανείζεται με 0,25% από την κεντρική τράπεζα και μετά θα δανείζει τους «πελάτες» και τη Δημοκρατία τους με επιτόκια 2000% πάνω.
Και αυτό, διότι ο «χαιβάν κυρίαρχος λαγός» που περιμένει να του δώσει μέρισμα ο φον Αντωνάκης από τα πετρέλαια, θα έχει ψηφήσει ότι ο μεν Αδόλφος ήταν κακός άνθρωπός ο δε τσιφούτ-Τραπεζίτης καλόοος, αφού μας δανείζει στην ανάγκη μας. 
  Άλλωστε και «οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές θέλουν μια Ευρώπη που να βοηθά τους πολίτες της», όπως είπε και ο «συνταγματολόγος», ενώ η Ιταλίδα σοσιαλίστρια η Φεντερίκα, είπε ότι η «πραγματική, βασική διαφορά είναι ανάμεσα σε προοδευτικούς και συντηρητικούς» (τραπεζίτες). Προοδευτικοί –Συντηρητικοί και Αριστεροί –δεξιοί, συν χαπάκια «αλαφουζόλ», (με κολλαγόνο).
Η άλλη διαφορά, εκείνη ανάμεσα στους τοκογλύφους , τους λαούς και τη δημοκρατία, δηλαδή τα κράτη και τις πατρίδες δεν είναι προφανώς «πραγματική». Ο νέος κεντροαριστερός Ιταλός πρωθυπουργός μας είπε ότι οι «σοσιαληστες», «πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι η κοινωνική Ευρώπη είναι προϋπόθεση και όχι συνέπεια της Ευρώπης της οικονομίας», αλλά δεν εξήγησε σε ποιόν πρέπει να το πουν.
Αυτό πρέπει να το εξηγήσουν και στους Ουκρανούς «νικητές» της ευρωπαϊκής προοπτικής που ζήτησαν επείγουσα οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ τουλάχιστον 15 δισ. δολαρίων, αλλά η Γκαζπρόμ ανακοίνωσε ότι η συμφωνία με την κυβέρνηση Β.Γιανουκόβιτς για έκπτωση στην τιμή του φυσικού αερίου δεν ισχύει πλέον . Με δεδομένη την πρόταση του ΔΝΤ να αυξηθεί κατά 40% η τιμή του φυσικού αερίου στην οικιακή κατανάλωση είναι σαφές το κέρδος του κάθε Ουκρανού από το χάπενινγκ του «ευρωμαιντάν». Διότι οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές θέλουν μια Ευρώπη που να βοηθά τους πολίτες της.
Οι σοσιαλδημοκρατικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις μπροστά στην κάλπη, δίνουν έμφαση στην αλληλεγγύη, (προς τους λαθραίους), στον αόριστο πλουραλισμό, και στην «δημιουργικότητα», λέγοντας «όχι» στον ευρωσκεπτικισμό και στους οικονομικούς εθνικισμούς για να εξαπατήσουν τον «χαιβάν κυρίαρχο λαγό» ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση αφορά , «όλους τους πολίτες », και ότι «η ενωμένη Ευρώπη δεν σημαίνει ανεργία, ύφεση και λιτότητα, αλλά ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και απασχόληση». Περίπου στα ίδια θέματα δίνουν έμφαση και οι συντηρητικοί. Οι θανάσιμοι εχθροί των προοδευτικών και της Φρατζέσκας. Και όλοι υπόσχονται δουλειά στους νέους και καρτοκινητά προνόμια.
Μαζί και ο υπαλληλάκος- κομματάρχης που ανακοίνωσε «ούτε αριστερά-ούτε δεξιά», «το θέμα δεν είναι το Μνημόνιο, αλλά πόσα θα βγάλει το αφεντικό μου»! Η περισσότερη Ευρώπη του φον Αντωνάκη, του συνταγματολόγου και του αριστερού Αξελ Τέξας σημαίνει «ανεργία, ύφεση και λιτότητα» για τους πολλούς και υψηλά επιτόκια για τους τσιφούτ-Τραπεζίτες που δανείζονται (βάσει Καταστατικού) από την ΕΚΤ με 0,25% και μετά μας πουλάνε το δικό μας χρήμα με 5,6 7 ως και 17%. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα και επικοινωνιακά κόλπα, ώστε για μια ακόμα φορά να κερδίσει η χελώνα και ο χαιβάν κυρίαρχος Λα(γ)ός να γίνει στιφάδο. Άλλωστε το λένε και οι δημοσκοπήσεις.
Μόλις βγήκε ο υπαλληλάκος να κάνει «τηλεκόμμα» με την εντολή της πρεσβείας και των Αφεντικών, έλαβε 57 ψήφους από 1000 πελάτες και είναι η τέταρτη πολιτική δύναμη, διότι το 61% των πελατών δηλώνει πως θα ψηφίσει με γνώμονα τα εσωτερικά ζητήματα. Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτο κόμμα συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,9% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται στο 20%. Σε άλλη δημοσκόπηση της Palmos Analysis που διεξήχθη για το Tvxs.gr ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 19,9%, ενώ η Ν.Δ. 16,1% . Με απλά λόγια η «πραγματική, βασική διαφορά» είναι ανάμεσα σε προοδευτικούς και συντηρητικούς . Προοδευτικοί –Συντηρητικοί και Αριστεροί –δεξιοί, που λαμβάνουν χαπάκια «αλαφουζόλ», που σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ- Ν.Δ.
Όπως ΠΑΣΟΚ-ΝΔ παλιά. Και ζήτω η αμερικανική πρεσβεία. Και ο Γκάς Αβράκωτος. Και ο Πήτερ Κορομηλάς. Και η διζωνική στην Τουρκική Κύπρο και η συνεκμετάλλευση των πετρελαίων, και η Μουφτία των Αθηνών. Και ζήτω της Χελώνας που κερδίζει πάντα τον λαγό, αφού οι μάζες, ο Μαρξ και οι τηλεσκηνοθέτες γράφουν ιστορία.

6 σχόλια:

soulis είπε...

Oχι μονο απο το 1964 αλλά απο πολυ πιο πριν σκηνοθετουνται οι επαναστασεις και ας μην υπηρχε τηλεόραση ακομη.
Και ουτε τήν συνταγη δέν αλλαζουν αφου κρίνουν οτι αποδιδει.
Οτι εγινε στο Μαινταν ακριβως το ιδιο γινοταν και στην διαρκεια της Γαλλικής "Επαναστασης".
Τοτε χρησιμοποιουσαν τους ποινικους που ειχαν αφησει ελευθερους επι τουτου.
Εβαζαν καποιους τραμπουκους να προκαλεσουν καποιο ασημαντο αρχικα επεισοδιο σε καποιο προκαθορισμενο ανοιχτο χωρο ποτ κατεληγε σε ενα μαχαιρωμα καποιου τυχαιου και μια αρχικη συμπλοκη λιγων ατομων.
Μετα καποιο καλουσαν την αστυνομία που ομως αδυνατουσε να επιβαλλει την ταξη γιατι ειχαν πλακωσει και αλλοι ποινικοι αλλα και πολυ κοσμος απο περιέργεια.
Καλουσαν μετα τον στρατο να επιβαλλει την ταξη και καπου εκει μεσα στην γενικη συγχυση οι ανθρωποι των αθεατων σταγυρω κτιρια εριχναν και στον κοσμο και σε στρατιωτες.Κοιταζε ο αλλος διπλα του εβλεπε καποιον χτυπημενο απο σφαιρα εβλεπε τον στρατιωτη παραδιπλα και σου λεει μας χτυπαει ο στρατός πυροβολουν κατα του λαου κλπ.Και σαν χαλασμενο τηλεφωνο η ειδηση μεταφεροταν απο στομα σε στομα σε ολο το Παρισι.
Απλα πραγματα και πάντα αποτελεσματικα

Ανώνυμος είπε...

http://epitropi-es.blogspot.gr/2010/07/blog-post_10.html#comment-form

Ανώνυμος είπε...

Υπόλογοι εσχάτης προδοσίας


Η άλωση της χώρας μπορεί πρώτα να γίνει είτε με στρατιωτική εισβολή ή άνευ εισβολής, εφ όσον δεν υπάρξει κάποιο «όχι», ως αυτό που είπε το 1940 ο Μεταξάς στο Μουσολίνι.

Υπεύθυνος για να μην αλωθεί η χώρα, σύμφωνα με τα σήμερα ισχύοντα, μετά την αναθεώρηση του συντάγματος από τον Αντρέα Παπανδρέου που το μετέβαλε «στα μέτρα του», είναι μόνον οεκάστοτε Πρωθυπουργός της χώρας, η κυβέρνηση του και οι βουλευτές που τονστηρίζουν.

Μία χώρα μπορεί επίσης να αλωθεί από στίφη «βαρβάρων», δηλαδή αλλογλώσσων και αλλοθρήσκων, που θα την κατακλύσουν.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο εκάστοτεπρωθυπουργός οφείλει να λαμβάνει κάθε μέτρο αποφυγής των ανωτέρω και είναι επίσης υποχρεωμένος να τηρεί άτεγκτη στάση σταεθνικής σημασίας θέματα, ενώ για τα διεθνή είναι υποχρεωμένος να συμβιβάζεται με άλλες χώρες, πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον(Μιχάλης Δούντας). Προφανώς για εθνικά θέματα εθνικής κυριαρχίας και επιβίωσης του Ελληνισμού ουδείς πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να δεχθεί εντολές άλλων, εις βάρος τους.

Σε περίπτωση που το κάνει είναι προφανώς υπόλογος εσχάτης προδοσίας.

Από το 1996 ο αρμόδιος τότε πρωθυπουργός, χωρίς να έχει εξουσιοδότηση του Ελληνικού λαού,άφησε ανοικτά (ξέφραγο αμπέλι) τα σύνορα της χώρας ώστε ανεμπόδιστα να μπορεί να εισέρχεται στη χώρα όποιος αλλόγλωσσος και αλλόθρησκος το ήθελε και κυρίως μουσουλμάνοι, από το Ιράκ, το Ιραν, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη «φίλη» μας τουρκία, και από πληθώρα άλλων μουσουλμανικών Αραβικών και Αφρικανικών χωρών.

Όσοι εισήρχοντο στη χώρα δεν είχαν προσκληθεί από κανέναν που θα τους εξασφάλιζε εργασία.

Η εισβολή αυτή δεν έγινε από βαρύτατη αμέλεια του τότε πρωθυπουργού αλλά ηθελημένα αφέθησαν όλοι αυτοί ανεξέλεκτα να εισβάλουν στη χώρα, μετά από εντολές, που εκτελούσε ο Πρωθυπουγός αυτό, του διευθυντηρίου των Βρυξελλών και όχι μόνον, στα πλαίσια της εγκληματικής επιδίωξης της ονομαζόμενης παγκοσμιοποίησης για διάλυση των εθνών και δημιουργία σε κάθε χώρα ενός είδους «πειθήνιου» ανθρώπινου «πολτού», που νόμιζαν ότι θα εξυπηρετούσε τις «αγορές».

Την ίδια πολιτική, και πάλιν χωρίς έγκριση του Ελληνικού λαού, συνέχισε μέχρι το 2009 και ο διαδεχθείς τον προηγούμενον πρωθυπουργός, επίσης όχι από βαρύτατη αμέλεια, αλλά υπήκων και αυτός στις ίδιες εναντίον του Ελληνισμού εντολές.

Και οι δύο, παράλληλα με τη μη παρεμπόδιση άλωσης της χώρας από τα ανωτέρω στίφη, κατέβαλαν συστηματική προσπάθεια αφελληνισμού των Ελλήνων μέσω ηθελημένης, και πάλιν κατόπιν ξένων εντολών, στρέβλωσης της Παιδείας και μέσω πληρωμένης από τους ιδίους επί πολλά έτη πλύσης εγκεφάλου του Ελληνικού λαού και συνεχούς εξύβρισης του ως ρατσιστή, ως εθνικιστή, ως Χρυσαυγίτη, ως «Καρατζαφερικού», κτλ.

Από τις ανωτέρω αντεθνικές και προδοτικές ενέργειες των ανωτέρω, πλην των άλλων έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στη χώρα με άγνωστο αριθμό μουσουλμάνων λαθρομεταναστών (λέγεται ότι είναι τέσσερα εκατομμύρια) που θα είναι πάντα ένα ξένο σώμα για τη χώρα, δεδομένου του ότι λόγω και της θρησκείας τους η εμπειρία διδάσκει ότι δεν ενσωματώνονται στη κοινωνία καμμιάς χώρας.Επιπλέον επίσης των ποικίλων και άλλων οικονομικών προβλημάτων που υπέστη και υφίσταται η χώρα, πρόβλημα δημιούργηθηκεκαι στους δυστυχείς αυτούς λαθρομετανάστες που δεν μπορούν να επιβιώσουν, με μη δυνάμενες να προβλεφθούν σύντομες επιπτώσεις.

Οι δυστυχείς αυτοί, αντί να βοηθηθούν από την ΕΕ και άλλους για να παραμείνουν στις χώρες τους, «καθοδηγήθηκαν» να οδεύσουν στη χώρα μας για γίνουν δήθεν εις βάρος του Ελληνισμού ανταγωνιστικοί ορισμένοι ημέτεροι, που έτσι και αλλιώς είναι αδύνατον να γίνουν, λόγω του πλήρως απελευθερωμένου εμπορίου (Κίνα, Ινδία, κτλ).

Ανώνυμος είπε...

Η τακτική αυτή μάλλον συνεχίζεται και σήμεραμε τα σύνορα της χώρας να είναι ξέφραγο αμπέλι και να συνεχίζεται η άλωσή της από τα συνεχώς αφικνούμενα στίφη μουσουλμάνων λαθρομεταναστών. Να υπενθυμίσω ότι στην Αθήνα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες διαμένουν 400.000 χιλιάδες μουσουλμάνοιλαθρομετανάστες, ίσως υπάρχει και τεράστιο πρόβλημα ασαφάλειας της Αθήνας (και όλης της χώρας).

Μετά τα ανωτέρω που οδηγούν σε άλωση της χώρας και σε καταστροφή του Ελληνισμού,είναι προφανές ότι επιτελέστηκε και μάλλον συνεχίζει να επιτελείται το βαρύτατο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας εις βάρος της χώρας καισυνεπώς θα πρέπει να επέμβει κάθε αρμόδιος για να λογοδοτήσουν όλοι οι ανωτέρω.

Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

http://www.tideon.org/index.php/2012-02-03-08-47-53/2012-05-19-14-30-38/4701-2014-02-17-06-39-37

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΛΟ ΛΑΔΙ !




58 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΩΝ

ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ

ΠΟΤΑΜΙ

Ανώνυμος είπε...

H αριστουργηματική σύνοψη όσων συνέβησαν, συμβαίνουν και σύντομα θα συμβούν...

Εύγε!