14/2/14

Σκοτώνουν και δεν πληρώνουν

Η σύζυγος του επίκουρου καθηγητή και υφυπουργού για το αφορολόγητο των εταιρειών Γιώργου Μαυραγάνη, κα Αικατερίνη Αρβανίτη-Μαυραγάνη, στις 2 Μαΐου 2012, ενώ οδηγούσε το τζιπ της μιλώντας στο κινητό της, παρέσυρε και πέταξε πάνω σε δύο άλλα αυτοκίνητα τον 14χρονο Πάνο Τζαβάρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Ρίο με το ποδήλατο του, μαζί με τον μικρότερο αδελφό του.

 Ο Πάνος πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή μέχρι τις 18 Μαΐου στην εντατική, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η δίκη της κας Μαυραγάνη μετά από 4 αναβολές ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2013 και διακόπηκε έξι φορές. Την υπεράσπιση της κας Αρβανίτη-Μαυραγάνη είχε ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ίσως πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια δίκη για τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της χώρας, γεγονός το οποίο εγείρει ερωτήματα για το αν αυτό έχει να κάνει με την ταυτότητα της οδηγού και του συνηγόρου της.

Επειδή το θύμα ήταν εγγονός του βιομήχανου Ανδρέα Δούρου, η οικογένεια του μπόρεσε να επιμείνει στον …Γολγοθά. Παρά το γεγονός ότι βγήκε εισαγγελική εντολή για άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών κλήσεων, προκειμένου να αποδειχθεί ο ισχυρισμός της οικογένειας Τζαβάρα ότι η κα Μαυραγάνη μιλούσε στο κινητό της όταν σκότωσε το παιδί, η τηλεφωνική εταιρεία το αρνήθηκε. Ύστερα από την τραγική καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη διαλεύκανση των λεπτομερειών του δυστυχήματος, η οικογένεια αποκάλυψε ότι η Τροχαία ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης στον ίδιο πραγματογνώμονα που είχε διορίσει και για λογαριασμό της η δράστις.

Μετά από όλα αυτά, το Τριμελές Πρωτοδικείο Πατρών έλαβε υπόψη του τον πρότερο έντιμο βίο της κατηγορουμένης, και καταδίκασε την κα Αικατερίνη Αρβανίτη-Μαυραγάνη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή , και την έστειλε σπίτι της .

Σκότωσε δηλαδή το παιδί και την τιμώρησαν να μην το….ξανακάνει .
Σκοτώνω και ανάγκη δεν σας έχω δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: