10/2/14

Ευρώ-εκλογομαγειρείο

Τα κομπιουτεράκια έχουν πάρει φωτιά στα κομματικά επιτελεία για να υπολογίσουν ελπίδες και φόβους για τις ευρωκάλπες της 25ης Μαΐου. Βασική ιδέα είναι ότι οι δυσαρεστημένοι , επειδή έχασε ο δικός τους τη πρώτη Κυριακής στη μάχη για τους τοπικούς άρχοντες, δεν θα μετάσχουν στον δεύτερο γύρο των αυτόδιοικητικών εκλογών ούτε στις ευρωεκλογές. Οπότε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ίσως να μην είναι και τόσο τραγικό για τους κυβερνώντες. (Σε αυτό θα βοηθήσουν και τα ακριβά διόδια).

 Οι προβλέψεις είναι ότι το σύνολο των εγκύρων θα κυμανθεί κάτω από 5.000.000, και μεταξύ των 4.5- 4.9 εκ. Τούτο σημαίνει ότι το εκλογικό μέτρο (4,75%), θα παίξει μεταξύ των 200- 220.000 και ότι το 3% για να μπει ένα κόμμα στη δεύτερη κατανομή θα είναι γύρω στις 145.000.

Από τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ (και οι 58), θα καταφέρουν να μαζέψουν κάτι λιγότερο από 225.000, οπότε για να είναι σίγουροι για την έδρα, θα βάλουν τους συγγενείς και τους φίλους των 42 υποψηφίων να μαζέψουν σταυρούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των (αναξιόπιστων) δημοσκοπήσεων για τις ευρωεκλογές, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (που θα πάρουν κάτι μεταξύ 1.300.000-1.200.000 έκαστος), πάνε για 5 έδρες, η Χρυσή Αυγή θα βγάλει 2 από την πρώτη κατανομή και παλεύει έναν τρίτο με βάση τα υπόλοιπα, ενώ από την πρώτη κατανομή εξασφαλίζουν έδρα το ΚΚΕ και οι (Ημι)Ανεξάρτητοι Έλληνες, και από τη δεύτερη η ΔΗΜ.ΑΡ και ο ΛΑ.Ο.Σ.
Οι υπόλοιπες 2-3 έδρες είναι ακόμα διεκδικήσιμες από τα «άλλα κόμματα». 

Ως εκ τούτου, με βάση τα ποσοστά , που θα δίνουν τα κανάλια τη νύχτα της 25 Μαίου, οι «πολιτικές ισορροπίες» θα διατηρηθούν, σε ένα χαμηλότερο επίπεδο. (Αν δεν ξυπνήσει στο μεταξύ ο κοιμώμενος Κυρίαρχος λαός, που ψήφισε Αναστασιάδη στην Κύπρο.)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

AΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΣΑΧΛΜΑΡΕΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ....ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΥΡΩΣΤΑΥΡΟΥΣ


Ευτυχώς που τρελλάθηκα, και δεν ξέρω τι κάνω
και καρφί δεν μου καίγεται, εάν και σένα (εξουσια) σε χάνω


http://www.youtube.com/watch?v=Qq1Qb6X1Glc


(εις μνημη μεγαλου κωστα καφαση)