8/11/13

Διασυρμός

Μετά την πρόταση μομφής ήρθε ο Έρωτας.
ΔΗΜΑΡ και ΕΣΗΕΑ-ΕΚΜ ψηφίζουν τώρα Σαχλαμαρά.

Η αριστερή σύντροφος του γραφείου Τύπου του Αξελ που έχει αποσπαστεί στην ΕΣΗΕΑ-ΕΚΜ αμέσως μετά την πρόταση μομφής, πρότεινε μαζί με τους δεξιούς του Κυρίου την αναγνώριση της παράγκας του Παντελή , και έφεραν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ το αίτημα των 126 συμβασιούχων ρουσφετιών της Παράγκας

  πηγή http://www.styx.gr  

Μπάχαλο έγινε χθες στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για το θέμα της παράγκας του Παντελή της δηθεν «ΔΤ». Με έγγραφο τους, οι 126 δημοσιογράφοι που απασχολούνται προσωρινά - με δίμηνες συμβάσεις εποχικών - ζητούν από την ΕΣΗΕΑ να πραγματοποιήσει εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπου από το χώρο δουλειάς της «ΔΤ» στα στούντιο της λεωφόρου Κατεχάκη.
Παρ' όλο που το γεγονός, όπως καταγγέλθηκε, αποτελεί νομιμοποίηση της «ΔΤ», ταφόπλακα για τις ΣΣΕ και εγκατάλειψη των εργαζομένων της ΕΡΤ και ότι η συγκεκριμένη θέση εντάσσεται στην γραμμή του υφυπουργού δημόσιας τηλεόρασης Π. Καψή, εντούτοις μέλη της πλειοψηφίας στο ΔΣ που εκφράζονται πολιτικά από το χώρο του Σύριζα και της ΔΗΜΑΡ υιοθέτησαν την πρόταση μαζί με τα μέλη που εκφράζουν την ΝΔ.
Μετά από διαδοχικές άγονες ψηφοφορίες που κατέληγαν σε ισοψηφία, η τελική απόφαση με ψήφους 7-3 (με παρόντα τα δέκα από τα έντεκα μέλη του ΔΣ) είναι να επαναληφθεί η συνεδρίαση την προσεχή Τρίτη, με γραπτές προτάσεις για το ίδιο θέμα αλλά να παρίστανται στη συζήτηση και εκπρόσωποι των εργαζόμενων στην ΕΡΤ καθώς και στη «ΔΤ», ώστε να πουν τις απόψεις τους.
Πρόκειται για πρόταση της παράταξης Τρίμη, που αποσκοπεί να μεταφέρει το αδιέξοδο στη βάση των εργαζομένων και που ουσιαστικά εξυπηρετεί τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις αλλά και επιδιώκει να παρατείνει την ανίερη συμμαχία με την οποία συγκροτήθηκε το σημερινό προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ, όπως καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ).
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οφείλει, επισημαίνει η ΚΕΔ, να προασπίσει τις ΣΣΕ, που η εφαρμογή τους αποτελεί απαραίτητη διασφάλιση του χαρακτήρα, του ρόλου και της πολυφωνίας στο θεσμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Ανάλογες επισημάνσεις για τη συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε σε πολεμική ατμόσφαιρα, εξυπηρετώντας πολιτικά, συγκεκριμένα πρόσωπα στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ και στην κυβέρνηση, διατυπώνουν και άλλα μέλη του ΔΣ που καταψήφισαν την πρόταση τονίζοντας ότι όλα αυτά δεν είναι τυχαίο ότι συμβαίνουν την επομένη της συνέντευξης Σαμαρά , με την εμμονή του στο θέμα του μαύρου στην ΕΡΤ.
Από τη χθεσινή συνεδρίαση δε έλειψαν οι αντεγκλήσεις, όταν η γ.γ της ΕΣΗΕΑ, επιχείρησε, χωρίς αποτέλεσμα, να διαψεύσει την καταγγελία της προέδρου της εφορευτικής επιτροπής ότι η κ. Κατσίμη της έδωσε εντολή να κάνει αρχαιρεσίες στη «ΔΤ» ανεξάρτητα από το χαρακτήρα του «Μέσου» και τα μορφής της δημοσιογραφικής απασχόλησης.
Κριτική σε αυστηρή γλώσσα διατυπώθηκε, στο περιθώριο της συνεδρίασης, και από εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΡΤ, με αποδέκτες την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ αλλά και τον προκάτοχο της Δ. Τρίμη.
Αινιγματική παραμένει η στάση που θα τηρήσει από αύριο το ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά και το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ που η πλειοψηφία στο ΔΣ είναι στο κλίμα των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με εξαίρεση μέλος του προεδρείου της ΠΟΕΣΥ που έχει κάνει αίτηση γα την πρόσληψη του στη «ΔΤ».    
Η επεισοδιακή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ακολούθησε την πολιτική κωλοτούμπα της ΔΗΜΑΡ για την «ΔΤ».
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ήταν αποτέλεσμα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που κάνει την εμφάνιση της στη ΔΗΜΑΡ και τις θέσεις της μετέφερε στην ΕΣΗΕΑ μέλος του προεδρείου, ο οποίος συνεργάζεται όμως στην ΕΣΗΕΑ, με τις παρατάξεις του Σύριζα και της ΝΔ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.post&id=28864
Ο Εκπροσωπος της δημαρ στην εσηεα πιο πασοκος απο πασόκους φαίνεται....

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...