26/11/13

Αναζητώντας «το μεροκάματο» και την επιβίωση!

ΠΑΣΟΚ  Πουστιάς και Ρουφιανιάς και πάσης Γελάδος

Αλλαγές και προσθήκες στο «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» ζήτησε το ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Δικαιοσύνης, καθώς και την κατάθεση τροπολογίας για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, ώστε να εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία με την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κάτι που βρήκε σύμφωνο τον υπουργό. Αναλυτικά κατά τη συζήτηση με τον Χαράλαμπο Αθανασίου, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ έθεσε τα εξής θέματα:
1) Την ποινική προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλλου προσώπων ή ομάδων προσώπων από την εις βάρος τους υποκίνηση βίας ή μίσους.
2) Την πρόβλεψη αυξημένου πλαισίου ποινής και την επιβολή παρεπόμενης ποινής αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για όλα τα αδικήματα, όταν τελούνται με ρατσιστικό κίνητρο.
3) Τη θέσπιση γνωμοδοτικής αρμοδιότητας της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την επιβολή κυρώσεων σε νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων.
4) Την απαλλαγή των παθόντων από την καταβολή παραβόλων μήνυσης και πολιτικής αγωγής, όχι μόνο για τα αδικήματα του συγκεκριμένου νόμου αλλά και για όλα όσα τελούνται με ρατσιστικό κίνητρο
5) Βελτιώσεις επιμέρους διατυπώσεων για τη φθορά πραγμάτων και την τέλεση πράξεων μέσω διαδικτύου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ λυπηρό-και πολύ κουτό-ένα κόμμα που είναι στο όριο να μην μπει στη νέα βουλή να εισηγείται νόμους, που αύριο στα χέρια μιας αυταρχικής κυβέρνησης μπορούν να στραφούν εναντίον των ολιγάριθμων πλέον ψηφοφόρων του. Και είναι επίσης λυπηρό-και επίσης πολύ κουτό-να εφαρμόζει τους νόμους αυτούς ένα κόμμα που οι δημοσκοπήσεις θέλουν πλέον δεύτερο ή και τρίτο, και που οι νόμοι αυτοί ασφαλώς και θα χρησιμοποιηθούν εναντίον του. Μα που περίσσεψε η λογική για να την βρει ο κουτΑντώνης. Το δυσάρεστο βέβαια για μας τους υπόλοιπους είναι ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο Μανιάτης, για τους δικούς του ο καθένας λόγους, δεν θα αλλάξουν τον σχετικό νόμο. Η ταφόπετρα της Β' Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ανώνυμος είπε...

"ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο Μανιάτης, για τους δικούς του ο καθένας λόγους, δεν θα αλλάξουν τον σχετικό νόμο"

Mην είσαι και τόσο σίγουρος...

Ημέρες του 49. Ο Ζαχαριάδης έριξε το Σύνθημα "ΟΛΟΙ ΣΤ ΑΡΜΑΤΑ". Η Εξόντωση των Κ/Σ στα Τζουμέρκα. Ο ΠΠ (Πφούστης Παύλος) και η Φρίκη σε Άργος Ναύπλιο

  Ο Τσιφλικάς της Ευβοιας πράκτωρ σερ Νόελ Μπέηκερ σε ειδική αποστολή στο Βελιγράδι