26/11/13

Χρυσαυγίτιδα και στην Σλοβακία

Η Νίκη των Νέο-Ναζί σόκαρε την Ευρώπη


Τον λένε Μαριάν Κότλεμπα, είναι 37 χρονών, ακροδεξιός και «αρνητής του Ολοκαυτώματος» και εξελέγη με 71.397 ψήφους ή 55,53 %, ( έναντι 44% του Σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου του), κυβερνήτης της αυτόνομης περιφέρειας της Σλοβακίας, Μπάνσκα Μπιστρίτσα, στην οποία κατοικούν οι 650.000 από τα 5,4 εκ των κατοίκων της Χώρας.
 Ο Μαριάν Κότλεμπα ηγείται του Εθνικιστικού «Λαϊκού Κόμματος, η Σλοβακία μας» (Naše Slovensko-LSNS), που στις εθνικές εκλογές του 2012, έλαβε μόνο το 1,58%. 

 Το Λαϊκό Κόμμα η Σλοβακία μας» δημιουργήθηκε μετά τη διάλυση του κόμματος «Slovenská Pospolitost»που τέθηκε εκτός νόμου το 2010 ως νεοναζιστικό.

 Ο Μαριάν Κότλεμπα υποστηρίζει την ιστορική δικαίωση του Γιόζεφ Τίσο, ο οποίος μετά το Μόναχο, σε συνεννόηση με τον Αδόλφο Χίτλερ, στις 14 Μαρτίου 1939, κήρυξε την ανεξαρτησία της Σλοβακικής Δημοκρατίας και έγινε πρόεδρος της, ενώ έχει υιοθετήσει και τον «ναζιστικό» χαιρετισμό της φρουράς «Hlinka» του Σλοβακικού κράτους (1938-1945).

Το Λαϊκό Κόμμα , η Σλοβακία μας, που κέρδισε λόγω κυρίως της μεγάλης αποχής που έφθασε το 70%, και της μεγάλης ανεργίας που ξεπερνάει το 25% στην περιοχή, ζητάει να επιστρέψει η Σλοβακία στο εθνικό της νόμισμα και να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, το οποίο θεωρεί «τρομοκρατική» οργάνωση.

Η μεγάλη νίκη Μαριάν Κότλεμπα αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στη Σλοβακία ιδίως σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές, καθώς μέχρι τώρα όλοι πρόσεχαν το Σλοβάκικο Εθνικό Κόμμα (SNS) του Αντρέι Ντάνκο, που όπως ο ΛΑΟΣ μπήκε στην κυβέρνηση με τους σοσιαλδημοκράτες , και το πλήρωσε το 2012 , μένοντας εκτός κοινοβουλίου, αφού απέσπασε μόνο το 4,55%.
Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις του Οκτωβρίου το SNS το μέτραγαν γύρω στο 3%,ενώ για το «Λαϊκό Κόμμα , η Σλοβακία μας» οι δημοσκόποι  έπεσαν τραγικά έξω.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Παρουσίασις λογότυπου ελλαδικής "προεδρίας" της "ΕΕ"

Ενα ιστιοφόρο με ανοικτό πανί που σχηματίζεται από τα... αρχικά της Ευρωσοβιετικής Ενωσεως.



(ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ -ΚΑΡΑΒΙΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ...)



ΥΓ. φημες οτι το λογοτυπο συμβολιζει τα λαθρεμπορικα ιστιοφορα που ξεφορτωσαν 2 εκατομμυρια λαθροτουριστες στην ελλαδα τα τελευταια 22 χρονια συμμετοχης στον ευρωσοβιετικο παραδεισο και την χαζοχαρουμενη πορεια της αρμενιζουσας ελλαδος στον ...στραβο γυαλο ελεγχονται ως... υπερβολικα σοβαρες δια την ελαφροτητα των ιστιοφορων και των πανιων ....

Ανώνυμος είπε...

Αν δείτε η ιστορία είναι καρμπόν με την Ελλάδα όπως πολύ σωστά επισημαίνετε και για την αναλογία ΛΑΟΣ με το εκεί ανάλογο κόμμα.Κι εδώ η ΧΑ από τοπικές εκλογές ανεδείχθη και μπήκε στο κοινοβούλιο.Και εδώ έχει τύποις τεθεί εκτός νόμου παρόλαυτα δεν εκάμφη τουλάχιστον δημοσκοπικά και εκεί υπάρχει φτώχεια ανεργία,σκληρό ευρώ όπως και εδώ.Πλήρης αναλογία ! Πλήρης !Νομίζω ότι η παρατήρησις της προσφάτου ιστορίας και των τωρινών ειδήσεων και η ελεύθερη σκέψη επιβάλλει να δούμε την πραγματικότητα ότι η Ευρώπη όπως έχει σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν αν δεν ληφθούν σοβαρά νομισματικού τύπου μέτρα.Μπορεί η Γερμανία να τα πάρει ? Και το κυριότερο θέλει ? Πολύ αμφιβάλλω.
Πιστεύω ότι πολύ σύντομα τύχη Σλοβενίας,Ελλάδος θα έχει η Ιταλία και η Ισπανία.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...