10/11/13

Ιστορίες με Εβραίους

Ανησυχούν και οι Εβραίοι στην Ευρώπη
για τη διαφθορά των κυβερνήσεων

 Ο Αχασβήρος , και ο Χαχαμίκος θα κλαίγονται πάντα. Και βέβαια δεν το παρέλειψαν και στην επέτειο της «Νύχτας των Κρυστάλλων» , της νύχτας της 9ης προς τη 10η Νοεμβρίου 1938 , όταν πυρπολήθηκαν 1.200 συναγωγές στη Γερμανία και λεηλατήθηκαν τα μαγαζιά των Εβραιών εμπόρων.
Ανήμερα της επετείου της «Νύχτας των Κρυστάλλων» δόθηκε στη δημοσιότητα έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,(FRA), που έχει εδρα στη Βιέννη, και στην οποία πήραν μέρος 5,847 εβραίοι, από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ουγαρία, το Βέλγιο, το Ενωμένο Βασίλειο, τη Λεττονία, την Ιταλία, και τη Σουηδία, όπου βρίσκεται το 90% των φανερών εβραίων της ΕΕ.
Περιέργως, στην έρευνα δεν περιέλαβαν την κοιτίδα του ευρωπαϊκού εβραϊσμού για αιώνες, την Εβραιοκρατούμενη Πολωνία, και την κοιτίδα των «Μαράνος» (των κρυπτοιουδαίων), και των Σεφαρντίμ, την Εβραιοκρατούμενη Ισπανία, όπου κάθε τρίτος «καθολικός» λέγεται Νταβίντ.

Σκοπός της «έρευνας», ήταν να αποτελέσει ένα «ζωτικής σημασίας εργαλείο για την λήψη αποφάσεων της ΕΕ για νέες νομοθετικές και πολιτικές πρωτοβουλίες », αφού άλλωστε στα συμπεράσματα της έρευνας τονίζεται ότι ,«ενώ πολλές κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, απαιτούνται ακόμα πιο στοχευμένα μέτρα».

Οι κατηγορίες αντισημιτισμού που καταγράφηκαν είναι: 1.«Αντισημιτισμός στο Ιντερνετ», χωρίς να περιγράφεται σε τι συνίσταται ακριβώς ο «αντισημιτισμός». 2.«Αντισημιτισμός στα (ιουδαικά) μέσα ενημέρωσης», χωρίς να περιγράφεται πώς προσδιορίζετια αυτός ο αντισημητισμός.3. «εχθρικές εκφράσεις κατά των Εβραίων στον δρόμο ή σε δημόσιους χώρους». Για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 9% των ερωτηθέντων δήλωσε ως αντισημιτική και εχθρική εκδήλωση, το ότι ακούν τη φράση «οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για την τρέχουσα οικονομική κρίση», ενώ το ποσοστό αυτό έφθασε το 59% για την Ουγγαρία.
4. Επιθέσεις σε Εβραϊκά νεκροταφεία. 5.«Αντισημιτικά γκράφιτι» 6. Βανδαλισμός εβραϊκών κτηρίων. 7. Αντισημιτισμός στην πολιτική ζωή.

Ο Δανός διευθυντής του FRA κ. Morten Kjaerum, διαπίστωνε ότι ο αντισημιτισμός επιμένει παρόλο που «δεν έχει θέση στην κοινωνία μας σήμερα». Και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στο διαδίκτυο, που χρησιμοποιείται για «αντισημιτική παρενόχληση». Ο Μόρτεν διαπίστωσε την ύπαρξη δύο μορφών αντισημιτισμού. Ο ένας είναι ο «παραδοσιακός», και ο δεύτερος που αφορά στους μουσουλμάνους νέο-Ευρωπαίους έχει τις ρίζες του στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Morten Kjærum που γεννήθηκε το 1957, πήρε το πτυχίο του δικηγόρου το 1984 και αμέσως ανέλαβε επικεφαλής της ΜΚΟ για την παροχή Ασύλου στους πρόσφυγες και το 1991 έγινε διευθυντής του Δανέζικου Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο έκλεισε το 2002 , αλλά ο Kjærum έγινε τότε μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων ( CERD )και διευθυντής του Ινστιτούτου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Δανέζικο Κέντρο Διεθνών Σπουδών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , όπου εργάστηκε μέχρι το Μάρτιο του 2008 που διορίστηκε διευθυντής της Υπηρεσίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Σύμφωνα με την «έρευνα» του Μόρτεν ,που έγινε και αυτή μέσω διαδικτύου ,
το 66 % των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο αντισημιτισμός είναι ένα μείζον πρόβλημα στη χώρα τους , ενώ το 76 % δήλωσε ότι η κατάσταση είχε οξυνθεί κατά τα τελευταία πέντε χρόνια . 
Το 21 % του συνόλου των ερωτηθέντων είπαν ότι έχουν βιώσει μια αντισημιτική επίθεση κατά τους τελευταίους 12 μήνες .Τα περιστατικά που κατήγγειλαν οι εβραίοι, αφορούν σε λεκτική προσβολή η παρενόχληση …από το διαδίκτυο, δεδομένου ότι το 75% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο online αντισημιτισμός είναι πρόβλημα. Το 76 % των θυμάτων αντισημιτικής παρενόχλησης δεν ανέφεραν στην αστυνομία ή σε οποιοσδήποτε άλλο φορέα την παρενόχληση, (επειδή φοβούνται), οπότε δηλώνουν ότι θέλουν και πρέπει να τους πιστέψουμε.

Από τους 5,847, το 2% , οι 117 ,δήλωσαν ότι δέχθηκαν σωματική επίθεση το προηγούμενο έτος , αλλά το 76 %, δεν το είπε ,από φόβο, ούτε στη μάνα του. Επομένως οι αντισημίτες σε όλη την Ευρώπη, χαστούκισαν, καρπάζωσαν, κατούρησαν, κτλπ 28 Εβραίους, οι οποίοι πήγαν στην αστυνομία, και για το λόγο αυτό χρειάζονται μέτρα.

Η έρευνα διαπιστώνει ότι χρειάζεται να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι φορείς και μηχανισμοί σε πολλά κράτη της ΕΕ για να γίνεται σωστά η καταγραφή των αντισημιτικών επιθέσεων. Οι Εβραίοι αξιολογούν τον αντισημιτισμό ως το τέταρτο σε προτεραιότητα πιεστικό κοινωνικό ή πολιτικό ζήτημα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός  Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ζητάει
τα κράτη της ΕΕ  να καταγράφουν αποτελεσματικά και ολοκληρωμένα τις εμπειρίες του Εβραϊκού λαού σε σχέση με τις παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων του, τα δημόσια πρόσωπα να καταδικάζουν δημοσίως τις αντισημιτικές δηλώσεις, και προτείνει τη δημιουργία μιας "Γκεστάπο" του διαδικτύου.

"Η ΕΕ και τα κράτη μέλη πρέπει να εργαστούν επειγόντως για να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση του φαινομένου του αντισημιτισμού στο διαδίκτυο , με τη δημιουργία εξειδικευμένων αστυνομικών μονάδων που θα παρακολουθεί και θα ερευνά τα εγκλήματα μίσους στο διαδίκτυο, καθώς και την ενθάρρυνση καταγγελίας στην αστυνομία των ιστοσελίδων με αντισημιτικό περιεχόμενο".

Οι Εβραίοι θεωρούν ως πρώτο πρόβλημα την ανεργία, (όπως όλοι), δεύτερο την οικονομική κρίση, (όπως όλοι), και τρίτο τη διαφθορά των κυβερνήσεων για την οποία οι εβραίοι ανησυχούν.
Παρόλα αυτά το 29% των εβραίων δήλωσαν ότι θέλουν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ λόγω του αντισημιτισμού στο διαδίκτυο.

Στη Γερμανία, στην επέτειο της «Νύχτας των Κρυστάλλων», ο δήμαρχος του Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ, συνοδευόμενος από τους επικεφαλής της Προτεσταντικής και της Καθολικής Εκκλησίας, παραβρέθηκε στην τελετή μνήμης στα ερείπια της συναγωγής . Η Εβραία καγκελάριος Μέρκελ μίλησε για την «κατάρρευση του (ιουδαϊκού)πολιτισμού», και δήλωσε ότι, «ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός δεν θα πρέπει ποτέ να έχουν ξανά ευκαιρία (να εκδηλωθούν) στη Γερμανία, στην Ευρώπη».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανησυχούν τάχα και από πάνω...
Ιστορίες για γέλια...

Ανώνυμος είπε...

κύριε Χατζάρα θα ήθελα (όπως και πολλοί αναγνώστες, ένα άρθρο για το ποσοστό των κρυφών ιουδαίων σε ελλαδιστάν, και στις Ευρωπαϊκές χώρες που αναφέρατε, αλλά και στο εβραϊκό κράτος των Η.Π.Α. ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Καθόλου δεν ανησυχούν διότι αυτοί κατασκευαζούν το όλο φαινόμενο.Το κράτος του Ισραήλ θα μπορούσε να γίνει αν πρώτα δεν κατασκεύαζαν το Χίτλερ και άρα γινόταν το Ολοκαύτωμα ? Όχι ! Τότε ήτο ένας παντελώς άγνωστος λαός στην Παλαιστήνη.Ούτε ένας Εβραίος δεν υπήρχε εκεί.

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγαλος Σταλιν ειχε φτιαξει κρατος για τους Εβραιους Ασκεναζι, στη Ρωσικη Απω Ανατολη (Yevrei Birobidzan Oblast), οπου ακομα και σημερα (παραμενει η αυτονομη αυτη περιοχη) ομιλουνται επισημως εκτος της Ρωσικης και τα Γιντις. Τωρα τι διαολο ηθελαν να γυρισουν ολοι αυτοι οι Χαζαρο μογγολοι Εβραιοι (καμμια σχεση με τους βιβλικους Εβραιους) στο ισραηλ? μονο ο Ροτσιλντ ξερει....

Ανώνυμος είπε...

Ο μεγαλος Σταλιν ειχε φτιαξει κρατος για τους Εβραιους Ασκεναζι, στη Ρωσικη Απω Ανατολη (Yevrei Birobidzan Oblast), οπου ακομα και σημερα (παραμενει η αυτονομη αυτη περιοχη) ομιλουνται επισημως εκτος της Ρωσικης και τα Γιντις. Τωρα τι διαολο ηθελαν να γυρισουν ολοι αυτοι οι Χαζαρο μογγολοι Εβραιοι (καμμια σχεση με τους βιβλικους Εβραιους) στο ισραηλ? μονο ο Ροτσιλντ ξερει....

Ανώνυμος είπε...

Δευ Νοε 11, 01:02:00 μ.μ.

Πολυ σωστα! Μονο ενας(?) Ροτσιλντ ξερει!!!!

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...