10/11/13

ΕΡΧΕΤΑΙ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ;

Οι Γερμανοί θα αποφασίζουν τον αυτόματο θάνατο των προβληματικών τραπεζών που θα παρασύρουν στον «θάνατο» και τις καταθέσεις των απρόσεχτων πελατών!

Ως γνωστόν η κατάθεση είναι πλέον «επένδυση» και ο καταθέτης-επενδυτής πρέπει να αναλαμβάνει το ρίσκο της επένδυσης του.
Τώρα που σώθηκαν οι συστημικές τράπεζες, οι Γερμανοί , χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες ,συμφώνησαν ότι δεν θα διατίθενται απευθείας κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), για τη διάσωση τραπεζών και θα δημιουργήσουν ένα «μικρό συμβούλιο», το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με το Ecofin, και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να αποφασίζει το πότε θα κλείνει μια τράπεζα που απειλείται με χρεοκοπία.

Με βάση αυτές τις γερμανικές αποφάσεις το μέλλον των "ελληνικών Τραπεζών" δεν είναι καλό, δεδομένου ότι η έκθεση της Blackrock , όπως απεκάλυψε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κώστας Μίχαλος, διαπιστώνει ότι, "οι τράπεζες μας" έχουν κεφαλαιακή τρύπα 9,5 δις ευρώ.
Είναι προφανές ότι θα απαιτηθούν για να μην τις κλείσουν, νέες αυξήσεις κεφαλαίου, ενώ «επικίνδυνη εξέλιξη» ,είναι και η συνεχής μείωση των καταθέσεων προς αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: