2/10/13

Δημοσιονομικός Γκρεμός και άλλες Ιστορίες (για χαζούς)

Ο κόσμος θέλει να βλέπει αποφασιστικότητα 
και ο Ομπάμα έβαλε έναν ρούμποoo!

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε με άνοδο διότι οι «επενδυτές» προεξοφλούν μια γρήγορη λύση της δημοσιονομικής κρίσης.
 Ο Dow Jones κέρδισε +0,41%) και έφτασε στις 15.191,70 μονάδες, και ο δείκτης Standard & Poor's 500, , έκλεισε στις 1.695,00 μονάδες, κερδίζοντας +0,80%.
Όπως είπε ο μέγας επικοινωνιολόγος κ. Μουρούτης o κόσμος θέλει να βλέπει αποφασιστικότητα και ο Ομπάμα κέρδισε πόντους αφού έδειξε αποφασιστικότητα και είπε στο διάγγελμα του ότι δεν θα ενδώσει στις απαιτήσεις των Ρεπουμπλικανών που επιθυμούν να στερήσουν την υγειονομική περίθαλψη από εκατομμύρια ανασφάλιστων Αμερικανών.
Ο Ομπάμα κατηγόρησε τους Ρεπουμπλικανούς ότι επέλεξαν μία ιδεολογική σταυροφορία έναντι της σταθερότητας και ότι ζήτησαν «λύτρα» για να κάνουν «το αυτονόητο» , δηλαδή να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό.
Ο Αμερικανός πρόεδρος,δήλωσε μάλιστα ότι όσο περισσότερο διαρκεί το «κλείσιμο» βασικών υπηρεσιών της κυβέρνησης, τόσο χειρότερες θα είναι οι συνέπειές του, και έβαλε έναν ρούμπο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι λόγω δημοσκοπήσεων έκαναν ένα βήμα πίσω  και σχεδιάζουν να υιοθετήσουν σήμερα τρία νομοσχέδια για την χρηματοδότηση μεμονωμένων υπηρεσιών, ώστε να επαναλειτουργήσουν τα προγράμματα για τους βετεράνους, να ξανανοίξουν τα ομοσπονδιακά πάρκα που έκλεισαν και να αποκατασταθούν οι πόροι για την Περιφέρεια της Κολούμπια, στην οποία ανήκει η πρωτεύουσα Ουάσινγκτον.
Σε αντάλλαγμα οι Ρεπουμπλικάνοι ζητάνε συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους Δημοκρατικούς,τις οποίες έχει διακόψει ο Ομπάμα, για την κατάρτιση μιας ευρύτερης δημοσιονομικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει την αύξηση του ορίου του χρέους.

Η πρόταση για την υιοθέτηση μιας σειράς νομοσχεδίων για την επιλεκτική χρηματοδότηση κάποιων υπηρεσιών «δείχνει την απόλυτη έλλειψη σοβαρότητας την οποία βλέπουμε από τους Ρεπουμπλικάνους. Αν θέλουν να ανοίξουν την κυβέρνηση, θα πρέπει να ανοίξουν την κυβέρνηση, και τότε θα μπορούμε να διαπραγματευτούμε για τον τρόπο με τον οποίο θα χρηματοδοτήσουμε τις δημοσιονομικές μας προτεραιότητες στο μέλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: