24/8/13

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΗΣ ΕΒU

Μποναμάς στα ιδιωτικά κανάλια η διαφήμιση της ΕΡΤ
και τζάμπα οι συχνότητες

Περισσότερα από 10 εκ. ευρώ το χρόνο «σπρώχνουν» πλέον στα ιδιωτικά κανάλια, Κεδίκογλου και Καψής με το «λουκέτο στην ΕΡΤ» και την κομματική οπερέτα του μεταβατικού φορέα.
Πρόκειται για ποσόν που αντιπροσωπεύει το μερίδιο της τρέχουσας διαφημιστικής δαπάνης που αναλογεί στην ΕΡΤ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται χορηγίες, και δικαιώματα από τηλεοπτικές μεταδόσεις και διεθνείς διοργανώσεις στο τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού και τα δορυφορικά, γεγονός που αυξάνει ιδιαίτερα την ζημιά που προκαλείται. Και χωρίς να λογαριάζεται η πρόσθετη ζημιά από το ανταποδοτικό τέλος.
Αυτό προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία του α’ εξαμήνου του 2013, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) επισημαίνοντας το ζήτημα απιστίας σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου, με υπόλογους τον ειδικό διαχειριστή του υπουργείου Οικονομικών και τους πολιτικούς του προϊσταμένους.
Ύστερα από την κυβερνητική εκτροπή της 11ης Ιουνίου, με στόχο το κλείσιμο της ΕΡΤ και την τηλε-παράγκα που πλασάρεται ως δήθεν δημόσια τηλεόραση (ΔΤ), το κομμάτι από την συγκεκριμένη διαφημιστική πίτα, περνάει στους ιδιώτες.
Από τα σχετικά στοιχεία προκύπτει ότι η συμμετοχή ης ΕΡΤ μόνο για τους τηλεοπτικούς της σταθμούς στο σύνολο της διαφημιστικής δαπάνης για την περίοδο μέχρι της 11 Ιουνίου ήταν -3.210.151 ευρώ και 1,1 %, για την ΝΕΤ -1.448.380 ευρώ και 0,5%, για την ΕΤ1 - 95.330 και 0,03%, για την ΕΤ3

Δεδομένου ότι με θετικό πρόσημο «έκλεισε» η διαφημιστική δαπάνη και τον περασμένο Μάιο, ενώ η αύξησή της έφτασε το +14,06% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012, ήτοι ανήλθε σε 122.421.960 ευρώ φέτος, από 107.329.298 ευρώ το 2012 δημιουργείται μια ανοδική τάση που μεγιστοποιεί ακόμη περισσότερο τις ευθύνες για τις απώλειες.
Ταυτόχρονα όμως με το δώρο στους εργοδότες, υπάρχουν πρόσθετες απώλειες από διαφεύγουσες εισπράξεις αγγελιοσήμου για τα ασφαλιστικά ταμεία ( ΕΤΑΠ ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ)που υπολογίζονται ότι υπερβαίνουν τα 2 εκ. ευρώ το χρόνο, αναφέρουν σε καταγγελία τους οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ Δ. Ι. Τσαλαπάτης και Μαρία Γκίκα τονίζοντας ότι ανακύπτουν ευθύνες και για την διοίκηση ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, από όπου απουσιάζει προκλητικά ο εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ.
Το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημ. Ι. Τσαλαπάτης έχει ήδη καταθέσει συγκεκριμένα ερωτήματα αναφορικά με τους διαθέσιμους πόρους του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για την κάλυψη των συναδέλφων από την ΕΡΤ, όπως και για τη τύχη των εισφορών των συναδέλφων στο ΤΕΑΠΕΡΤ.
Καταγγέλλεται επίσης η σκόπιμη παραπλάνηση των συναδέλφων από τον αρμόδιο υφυπουργό και την πρόεδρο του ταμείου, οι οποίοι τους υπόσχονται ότι δήθεν μπορούν με δίμηνες συμβάσεις να ασφαλισθούν ως εποχικοί στα δημοσιογραφικά ταμεία ή ότι έχουν εξασφαλισθεί κονδύλια για επιδόματα ανεργίας όταν η ΕΡΤ ουδέποτε έχει καταβάλει σχετικές εργοδοτικές εισφορές. Έτσι εξηγείται και η αβάντα των ιδιωτικών καναλιών της Digea στο κατασκεύασμα της ομάδας Καψή αλλά και η παρέμβαση της διαπλοκής για την κωλοτούμπα της EBU που κλείνει το μάτι στη ΝΕΡΙΤ.
Απομένει η μοιρασιά με τις συχνότητες, χωρίς επιβάρυνση και η καθιέρωση μιας μαιμού φορολογίας που δήθεν θα πληρώνουν οι καναλάρχες, αντί μισθώματος από του χρόνου.
Είναι κάτι σαν τα θαλασσοδάνεια και την εξαίρεση-φωτογραφία από τους πλειστηριασμούς. Δυο απορίες πριν το τέλος:
-Τι ακριβώς κάνουν οι δύο τύποι με τα laptops, στο στρογγυλό τραπέζι, δίπλα στο γραφείο του υφυπουργού;
-Τι καψώνι είναι αυτό με τον Γιώργο, τον κουμπάρο του κουμπάρου, που ανεβοκατεβαίνει από τον 6ο όροφο στο ισόγειο(στο δωμάτιο με την οπτική ίνα) και πάλι πίσω;
Είπαμε είναι Παντελής η έλλειψη διαφάνειας αλλά όχι και έτσι…

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα με το Άστρο του Δαυίδ στο πέτο, την προσέλαβαν στην ΔΤ (ΝΕΡΙΤ) και κάνει την πρωινή εκπομπή "Ενημέρωση" στις 10:00

http://astikosmythos.wordpress.com/2013/08/27/nerit-proslhpseis/


ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ!