13/7/13

To Ισλάμ στη Ρωσία

Νόμιμη η απαγόρευση της μαντίλας στα σχολεία της Σταυρούπολης. Από το Σεπτέμβρη οι μαθητές σε όλη τη  Ρωσία θα φοράνε υποχρεωτικά, σχολική στολή.

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Ρωσίας αποφάσισε ότι είναι νόμιμη την απαγόρευση της μαντίλας στα σχολεία, και απέρριψε την προσφυγή τριών μουσουλμάνων κατοίκων της Σταυρούπολης, που προσπάθησαν να επιτύχουν ακύρωση της απόφασης της περιφερειακής κυβέρνησης, βάσει της οποίας απαγορεύεται στις μαθήτριες να φορούν τη μουσουλμανική μαντίλα στην τάξη.

Παρόμοιες απαγορεύσεις ήδη εφαρμόζονται στη Μπασκιρία, και το Νταγκεστάν, ενώ στο Ταταρστάν, επιτρέπονται οι μαντίλες.
Από το νέο εκπαιδευτικό έτος σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας θα είναι υποχρεωτική η σχολική στολή, η μορφή της οποίας θα αποφασιστεί ξεχωριστά από κάθε περιφέρεια.

Στο δικαστήριο υπέρ της μαντίλας κατέθεσαν ο επικεφαλής του Συμβουλίου των Μουφτήδων της Ρωσίας, και οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας υποστήριξε ότι στα σχολεία θα πρέπει να απαγορευτεί επίδειξη οποιουδήποτε θρησκεύματος και ότι η επιθυμία των μουσουλμάνων γονέων να αναγκάζουν τα κορίτσια να φορούν μαντίλα στο σχολείο δεν μπορεί να γίνει δεκτή "σε ένα πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό κράτος".

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφερόμενος στην εισαγωγή της σχολικής στολής υπογράμμισε ότι, «η Ρωσία είναι κοσμικό κράτος και πάνω σε σε αυτή τη βάση πρέπει να ενεργούμε», ενώ υπενθύμισε ότι στη Γαλλία ο νόμος για την απαγόρευση της θρησκευτικής ενδυμασίας στα ιδρύματα δημόσιας εκπαίδευσης εκεί είχε τεθεί σε εφαρμογή από το 2004.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΒΛΑΔΙΜΗΡΕ,ΑΣ ΥΠΗΡΧΕ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ. ΕΡΩΤΗΣΗ:ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΑΚΟΜΑ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΕΜΕΤΟΕΙΔΩΝ;;; ΤΟ ΣΦΑΞΕ ΜΕ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑ Ο,ΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ Μ@Λ@ΚΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ Ν.Τ.Π. ΤΕΛΙΚΑ;;;;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ