16/6/13

Ο μασόνος και η προδοσία της Κύπρου

Ο διευθυντής του Α2 του ΓΕΝ τον Ιούλιο του 1974 , Π.Νικολόπουλος, στην συνομιλία του με τον Αντώνη Κακαρά, σε συνέντευξη που δόθηκε το 2003 στα πλαίσια διδακτορικής διατριβής και αναρτάται στο www.kakaras.wordpress.com ) Ανέφερε:
«…οι Τούρκοι, έχε υπόψη σου, γι’ αυτό θα σου τα δώσω, είχανε δύο αρματαγωγά, δύο φορτηγά, και τα άλλα ήταν παντόφλες. Εάν τους βούλιαζαν.. ήξερα όλες τις δυνάμεις, είχα φτιάξει χρόνια πριν… ήξερα όλες τις δυνάμεις των Τούρκων και ότι οι Τούρκοι μπορούσαν να πάνε ένα σύνταγμα …μια ύλη αρμάτων, μια πυροβολαρχία, αυτά τα οποία πήγαν.. Ο Αραπάκης απλώς λόγω ότι ήξερε αγγλικά, ευρέθηκε με τους Αμερικάνους και τέτοια και αυτά αλλά για μένα ότι λόγω της Κύπρου, διότι η Κύπρος, που εγώ έχω φτιάξει όλα τα σχέδια, δεν υπήρχε περίπτωση να την καταλάβουν οι Τούρκοι αν δεν τους αφήναμε…»

Επομένως το επιτελείο είχε πλήρη εικόνα των τουρκικών δυνατοτήτων. Και την εικόνα αυτή δεν την είχαν μόνο οι «προδότες αξιωματικοί» αλλά και οι «πατριώτες δημοκρατικοί πολιτικοί». Δηλαδή ο μεσιέ, «η Κύπρος κείται μακράν, Καραμανλής».

Εφόσον είχαν αξιοποιηθεί τα τρία γερμανικά υποβρύχια 209/1100 «Γλαύκος», «Νηρεύς» και «Πρωτεύς» που βρίσκονταν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα , και είχαμε βουλιάξει τα δύο αρματαγωγά, η μεταφορά του Αττίλα με τις παντόφλες στην Κύπρο ήταν δυσχερέστατη . Τα ελληνικά υποβρύχια μπορούσαν να βυθίσουν τα δύο τουρκικά αρματαγωγά, και μετά τις 24 Ιουλίου.

Ο Νικολόπουλος αναφέρει ως εξήγηση της προδοσίας ότι ο Αραπάκης μιλούσε αγγλικά.
Όμως ο αντιναύαρχος ε.α Πέτρος Αραπάκης, αναφέρεται στον κατάλογο μελών της Στοάς Πυθαγόρας, στα μέσα των ΄50, ως πλωτάρχης , με διεύθυνση κατοικίας Αριστείδου 162 στην Καλλιθέα και τηλέφωνο οικείας 96198. Τα τηλέφωνα γραφείου του κ. πλωτάρχη ήσαν τα 24987, και 31506.

Ο αξιωματικός του ΠΝ Πέτρος Αραπάκης , ήταν μέλος της αρχαιότερης και πολυπληθέστερης Στοάς των Αθηνών , της υπ’ αριθ. 8, που λειτουργούσε από το 1881, με την επωνυμία «Πυθαγόρας», υπό τη αιγίδα της τότε ονομαζόμενης «Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου».

Δεν ξέρω αν ήταν γνωστή στο Α2 η ιδιότητα του αυτή.δεν ξέρω αν επιτρέπεται στους αξιωματικούς των ΕΔ, να είναι μασόνοι. Και δεν ξέρω αν η ιδιότητα του αυτή ήταν γνωστή στους αμερικανούς. 
Μέλος της ίδιας Στοάς ήταν και ο Δημήτριος Ιωαννίδης.

Ο «μελλοθάνατος» Κριστιάν Ρακόφσκι, πληροφορήθηκε στο Τόκυο το «μεγάλο μυστικό», ότι ήταν υποχρεωμένος, με βάση την αποστολή που του ανέθεσαν, να πεθάνει στα χέρια της επανάστασης, για την πραγματοποίηση της οποίας εργάστηκε. Το «μεγάλο μυστικό το οποίο «δεν το αποκαλύπτουν σε κανένα μασόνο», ούτε 25ου , ούτε 33ου , ούτε 93ου βαθμού» , το έμαθε όχι « σαν μασόνος», αλλά από την σχέση του με «Εκείνους», τους ΑΘΕΑΤΟΥΣ.

Ο Ρακόφσκι μίλησε ο ίδιος. Ο κ. Πέτρος Αραπάκης, δεν ξέρουμε αν έμαθε το τι έπρεπε να πράξει το καλοκαίρι του 1974, ως μέλος της Στοάς, ως φίλος των αμερικανών, ή ως αξιωματικός του ΝΑΤΟ, που μιλούσε… αγγλικά. Πάντως κανείς δεν του ζήτησε να πεθάνει στα «χέρια της επανάστασης».Αντίθετα του εγγυήθηκαν και τη… σύνταξη του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά το νέο ρε Σπύρο και ο πράκτορας Στριγγάς από την δεκαετία του 90 σε βιβλίο του τα ίδια έλεγε.
Και όχι μόνο ο Αραπάκης αλλά και οι άλλοι δύο Μπονάνος και Παπανικολάου εκτελούσαν Αμερικανοσιωνιστικές εντολές.
Για δες μετά την πορεία αυτών των προδοτών πως καλοπερνούσαν (ειδικά ο Αραπάκης) ενώ θα έπρεπε ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ.
Ότι και να λες οι δυνάμεις κατοχής έχουν περάσει στη πράξη το μήνυμα ΠΡΟΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΤΕ