16/6/13

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ 18-19 ΙΟΥΝΙΟΥ

Απαλλαγή από τους εφιάλτες με ψήφο στην
ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΡΤ: Ανοιχτή, ανεξάρτητη και δημόσια. Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι.
Το μαύρο να πέσει στους συνοδοιπόρους του Κεδίκογλου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και στους προεδρικούς του Τρίμη. Μαζί έκλεισαν και την ΕΡΤ.

Διαδίκτυο: Αναγνώριση της δημοσιογραφικής εργασίας στα sites.
Οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες να πιστοποιηθούν από την ΕΣΗΕΑ.

Ανεργία: Μηχανισμός άμεσης παρέμβασης για τους απλήρωτους. Κλαδικό πρόγραμμα για μακροχρόνια ανέργους, με ψηφιακές εφαρμογές, και πόρους από το του ταμείο παγκοσμιοποίησης της ΕΕ.

Ταμεία: ΕΔΟΕΑΠ και ΤΣΠΕΑΘ να βγουν αμέσως από το κόκκινο. Να εισπράξουμε τα εκατομμύρια που μας χρωστάνε ΔΕΚΟ και εργοδότες, από αγγελιόσημο και εισφορές, όπως και στην ΕΣΗΕΑ. Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα από το κούρεμα. Υπάρχει νόμος. Υπάρχει τρόπος.

Οι δέκα δεσμεύσεις της ΚΕΔ

Με την ευθύνη της συμμετοχής μας και του χειρισμού των προηγούμενων ΣΣΕ (αυξήσεις μισθών 6-6,5% το χρόνο την περίοδο 2002-2009) και εξασφάλιση θεσμικών διεκδικήσεων (κυριακάτικα, επέκταση ΣΣΕ, αργία Σαββάτου, πρόσθετες αυξήσεις στις συντάξεις, απαλλαγή από τον ΦΠΑ κά) θεωρούμε ότι η επόμενη μέρα στην Ένωση απαιτεί σχεδιασμό, στρατηγική, πρόγραμμα και εγγυημένη εμπειρία για το αποτέλεσμα. Άλλωστε αυτά που κερδίσαμε ττην περίοδο 2002-2009 δεν είναι απλώς ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ήταν και η τελευταία γραμμή άμυνας για τον κλάδο για όλους μας.   

Οι εκπρόσωποι της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, επιμένουμε στη δέσμευσή μας για την επόμενη μέρα:

1. Άμεση συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ, με την συμμετοχή όλων, που δεσμεύονται στην ανασυγκρότηση του κλάδου με προτεραιότητα:
-Aναγνώριση της δημοσιογραφικής εργασίας στο διαδίκτυο με πλήρη κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα.
-Πιστοποίηση των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων από την ΕΣΗΕΑ, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις ( σύνθεση προσωπικού, τήρηση της δεοντολογίας και ΣΣΕ)

2. Πρόγραμμα ανασυγκρότησης της ΕΣΗΕΑ ( αναδιάρθρωση υπηρεσιών, διασφάλιση της ακίνητης περιουσίας της Ένωσης και της απόδοσης της, λειτουργία γραφείου ανέργων ενίσχυση νομικής υπηρεσίας για την υποστήριξη (legal-aid) ανέργων, πνευματικών –συγγενικών δικαιωμάτων, δημιουργία μονάδας τεκμηρίωσης κλπ).

3. Διεκδίκηση-διασφάλιση κλαδικών ΣΣΕ με στόχο την μετεξέλιξη τους σε ενιαία κλαδική σύμβαση με απαραίτητες προβλέψεις για τα επί μέρους θέματα με κωδικοποίηση των υφισταμένων και εξομοίωση όλων προς τα υψηλότερα στάνταρς και θεσμικά, που ήδη ισχύουν.

4. Εφαρμογή των προτάσεων που έχουν ήδη κατατεθεί από την ΚΕΔ (18-7-2009) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας Και έχουν από τότε διακομματική αποδοχή. http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2380

5. Υποχρέωση τω εργοδοτών για ρήτρα μισθωτής εργασίας (σύμφωνα με την ΣΣΕ) ώστε να κατανέμεται με κοινοβουλευτική εποπτεία, κρατική διαφήμιση, χορηγίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, κοινοτικά κονδύλια σε ΜΜΕ.

6. Αποσύνδεση των Ταμείων Τύπου από την κηδεμονία του Μνημονίου, επειδή είναι αυτοδιαχειριζόμενα και δεν χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό.

7. Κατοχύρωση του ύψους των συντάξεων των Ταμείων Τύπου, σύμφωνα με το πρωτόκολλο ΕΣΔΑ (προστασία της περιουσίας) και άμεση αναζήτηση - επιστροφή παρακρατηθέντων Aυτό ισχύει και για το ΤΣΠΕΑΘ και για τον ΕΔΟΕΑΠ.

8. Σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας: α. Αύξηση επιδομάτων στο 85 % των αποδοχών του τελευταίου 12μηνου (σύμφωνα με την ΣΣΕ) β. Αξιοποίηση του ειδικού ταμείου της Eυρωπαϊκής Ένωσης με κλαδικό πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων, για την δημιουργία ειδικού ένθετου το οποίο να δημοσιεύεται στις κυριακάτικες εκδόσεις στο κέντρο και στην περιφέρεια. γ. Αναβάθμιση των διαδικτυακών μέσων ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ σε portals με πολυμεσικές εφαρμογές και δημιουργία θεματικών δικτύων, με στόχο την απασχόληση ανέργων. δ. Λειτουργία ταμείου αλληλεγγύης με διαφανείς διαδικασίες και αιρετή διοίκηση από την γενική συνέλευση.

9. Πολιτική συμφωνία, με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ, μεταξύ των κομμάτων για την δημοσίευση των ισολογισμών, με δέσμευση των εργοδοτών για πάγωμα απολύσεων. Επιστροφή των εκατομμυρίων ευρώ, που μας κλέβουν από τα ταμεία και τον ΕΔΟΕΑΠ.

10. Αμεση διεκδίκηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που τρώνε από την ΕΣΗΕΑ οι εργοδότες παρακρατώντας μέχρι και τις συνδρομές των συναδέλφων.   

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (*)

* Η ΚΕΔ δεν έβγαλε αφίσες επειδή δεν έχει χορηγούς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

'NERIT the Kosher ERT...'

Nerit meaning and name origin
Nerit \n(e)-rit\ as a girl's name is a variant of Nera (Hebrew), and the meaning of Nerit is "candle".

100% kosher 'Illumination'.

Krata yera k. Hatzara kai o Theos boithos.

Thanasis