16/4/13

Και εδώ γελάνε πολύ

Τα συμβόλαια του χρυσού για τον Ιούνιο έκλεισε τη Δευτέρα στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στα 1.361,10 δολ. ανά ουγγιά.
Οι «αναλυτές» σημειώνουν ότι « οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις μετά την είδηση ότι η Κύπρος μπορεί να προχωρήσει σε πωλήσεις χρυσού προκειμένου να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας της και λόγω των εκτιμήσεων ότι η αμερικανική Federal Reserve ενδεχομένως να αποσύρει νωρίτερα τα έκτακτα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Μια από τις αιτίες είναι η άνοδος του δολαρίου, λένε οι αναλυτές.
 Η στροφή των επενδυτών προς το αμερικανικό νόμισμα από τις αρχές του 2013, έχει σαν αποτέλεσμα την ισχυρή πτώση των εμπορευμάτων. Η άνοδος του δολαρίου λειτουργεί αποπληθωριστικά για την παγκόσμια οικονομία και αυτό μειώνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων. Σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, τα πολύτιμα μέταλλα χάνουν την αίγλη τους. (Τσ!Τσ! Ατσα!)

ΥΓ.Πάντως η Αμερική και η Γερμανία επιδίδονται σε  αγώνα για την συγκέντρωση όλο και περισσότερου χρυσού. Αυτό έχει πολλές προεκτάσεις σχετικά με το τι θα μπορούσε να σημαίνει. Σίγουρα όμως, είναι καλύτερο να συγκεντρώνεις τον χρυσό στα 1200 και 1300 δολάρια παρά στα 1800.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική προδοσία και την Εθνική Καταστροφή. Ο Γουναρης δήλωνε ότι δεν θα εγκαταλείψει την Μικρά Ασία , ενώ οι Γουναρικοί Βουλευτές τον εγκατέλειπαν, και η δύναμη του στην Βουλή ειχε μειωθεί σε 155.

  Η κυβέρνση Γούναρη είχε ακόμα  17 ημέρες ζωής. Οι Έλληνες στην Σμύρνη και την Μικρά Ασία είχαν ακόμα 140 ημέρες ζωής Τα "εκτός των τε...