13/3/13

H Πινακοθήκη των Καθαρμάτων

NA ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ τον ΕΔΟΕΑΠ στην Τρόικα

Βάζει χέρι στον ΕΔΟΕΑΠ και τους πόρους των δημοσιογραφικών ταμείων η τρόικα, με την διοίκηση της κας Τέως, να έχει στρώσει το χαλί, με τα αναλογιστικά δεδομένα που τους παρέδωσε αλλά και το σχέδιο Σπυρόπουλου που προβλέπει ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στο ΙΚΑ.
Οι εκλογές για τη νέα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, που συνεχίζονται αύριο Τετάρτη, για δεύτερη ημέρα, συμπίπτουν με την κρίσιμη συνάντηση τρόικας-Σαμαρά, η οποία στην ατζέντα της έχει και τις νέες ενοποιήσεις ασφαλιστικών ταμείων. Κρίσιμο μέγεθος για όλα αυτά είναι η διασφάλιση του αγγελιοσήμου, μοναδικού πόρου 13 ασφαλιστικών ταμείων και αλληλοβοηθητικών λογαριασμών που το μέλλον τους , όπως και η ασφάλιση των εργαζομένων στην ενημέρωση, κρίνεται από την αυριανή ψηφοφορία στην ΕΣΗΕΑ και βέβαια από τα πρόσωπα που θα εκλέξει ο κλάδος. Έχουν σημασία τα πρόσωπα διότι:

# Την Δευτέρα το βράδυ οι διαφημιστές έριξαν τις μάσκες και σε εκπομπή με δήθεν αριστερό πρόσημο, σε κανάλι της επιρροής τους -που τους μεταβίβασε το σύστημα Λαυρεντιάδη- η κα Τέως του ΕΔΟΕΑΠ έδωσε εξετάσεις, σε όσους θέλουν να καταργήσουν το αγγελιόσημο. Φιλοξενήθηκε έτσι για δύο ώρες, διαφημίζοντας το έργο της, χωρίς όμως να καταβληθεί αγγελιόσημο, επειδή ήταν γκρίζα διαφήμιση, ή εκπομπή με τοποθέτηση προϊόντων, κάτι δηλαδή σαν τούρκικο σήριαλ. Δεν απέδειξε μόνο τις προθέσεις της αλλά αποκάλυψε τα στηρίγματα της που θέλουν έναν ΕΔΟΕΑΠ μόνο για περίθαλψη με πρόθυμη μονοπρόσωπη διοίκηση, όπως άλλωστε έχει προαναγγείλλει από τις στήλες της από τον περασμένο Ιούλιο και καθημερινή εφημερίδα. Άλλωστε και η συντάκτρια της συνέντευξης, στην εφημερίδα αυτή, είναι υποψήφια τώρα στην εξελεγκτική επιτροπή μήπως και βγει πακέτο με την κα Τέως.

# Η μπροσούρα οικονομικού συντάκτη και υποψήφιου, είναι άκρως αποκαλυπτική. Προτείνει συνεργασία του ΕΔΟΕΑΠ με ασφαλιστικές εταιρίες αναφέροντας χαρακτηριστικά (ΣΕΛ. 7) «..να διερευνηθούν οι δυνατότητες σύναψης συμβάσεων με ασφαλιστικές εταιρίες για μείωση του κόστους νοσηλείας».
Η πρόταση άλλου υποψηφίου είναι να ασφαλίζονται στα ταμεία μας, όσοι εργάζονται με μπλοκάκι και με ότι αποδοχές παίρνουν. Πράγμα που σημαίνει όμως τέρμα στη μισθωτή εργασία και στις ΣΣΕ. Και ήδη κάνουν πάρτι οι εργοδότες.

# Είναι και ό προηγούμενος ταμίας της ΕΣΗΕΑ, που για όσα «καλά» έκανε πέρυσι ζητάει τώρα ψήφο «εμπιστοσύνης» και για τον ΕΔΟΕΑΠ. Ξέρει καλά από ομόλογα .Έβαλε μέσα την ΕΣΗΕΑ λέγοντας ΝΑΙ στο πρώτο κούρεμα.

# Είναι κι ο αντιπρόεδρος από την Θεσσαλονίκη που εκλέχτηκε για να διορισθεί όμως κατόπιν υπάλληλος του ΕΔΟΕΑΠ με 3332,98 ευρώ τον μήνα, συν 600 ευρώ έξοδα παράστασης από το «αξίωμα». Παρεμβαίνει ανοιχτά με τον δικό του από την ΠΟΕΣΥ και με το παραμύθι που πουλάει στην παρέα του Φώτη για να μην χάσει το «πακέτο» από την Τέως. Απέναντι σε όλα αυτά μία είναι η απάντηση:

- Κάτω τα χέρια από τον ΕΔΟΕΑΠ και το Αγγελιόσημο.
- Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη.

Για αυτό ψήφο στον Κώστα Ντελέζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...