5/2/13

Σκληρή εμφύλια μάχη για την εξουσία στην Τεχεράνη

Ενώ ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ πραγματοποιεί την πρώτη, από το 1979, επίσημη επίσκεψη Ιρανού ηγέτη στην Αίγυπτο, για να λάβει μέρος στη διάσκεψη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, η αστυνομία συνέλαβε τον πρώην εισαγγελέα της Τεχεράνης και έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Αχμαντινετζάντ, τον Σάιντ Μορταζαβί με άγνωστες κατηγορίες.

Ο Μορταζαβί έλαβε το παρατσούκλι «ο Χασάπης», για την συμμετοχή του στην καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το 2009 και την ανοχή που επέδειξε στους βασανισμούς κρατούμενων.

Η Διοίκηση του πρόεδρου του Ιράν αντέδρασε στη σύλληψη του Μορταζαβί, δηλώνοντας, ότι το περιστατικό αυτό αποτελεί μια άσχημη έκφραση της πολιτικής αντιπαράθεσης , γεγονός το οποίο από μόνο του απαιτεί την διεξαγωγή έρευνας.

Πριν δυο μέρες, μετά από κάρφωμα συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ ο πρώην υπουργός οικονομικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Ταχμάσμπ Μαζαχερί, ο οποίος είχε επάνω του μια επιταγή 70 εκ. δολαρίων. Ο Μαζαχερί δήλωσε, ότι τα χρήματα ήταν βοήθεια προς τις Αρχές της Βενεζουέλας για την χρηματοδότηση οικοδομικών έργων.
H Βενεζουέλα  πάντως, βοηθάει το Ιράν στο σπάσιμο του αμερικανικού Εμπάργκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

O Πούτιν άρχισε να καθαρίζει τον κόπρο του Αυγεία. Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τμιμούρ Ιβάνοφ για δωροδοκία. Στο μέτωπο ο στρατός πανηγυρίζει

  Η Εισαγγελία πιστεύει ότι ο Ιβάνοφ συνέπηξε εγκληματική συνωμοσία με τρίτους, για να διαπράξει εγκλήματα στο πλαίσιο συμβάσεων και υπε...